Olt - Draganesti, Frunzaru ( Babiciu ), Rusanesti

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
fratelecelmic
senior
senior

Mesaj de fratelecelmic » 04 Ian 2010, 11:25

Armand scrie:Eu centrez, eu dau cu capu...
Eu intreb eu raspund...ce bine ma inteleg cu mine... :lol:

Oltu limpede, cu gheata pe langa maluri. Frig, vant, nasol de pescuit.
Era totusi lume pe pila de pe baraj care pescuia la japca sau la "ecran"(o bucata de setca monofilament in forma triunghiulara, cu varful legat de firu de la o lanseta si cu baza constituita dintr-o bucata de fierbeton). Capturile erau in general babusca si carasel maxim cat palma. :evil:
sorry, dar dupa ce am vazut la fata locului mi s-a aplecat si am plecat la munte.
pe scurt era la fel cum spuneai tu, in plus pe la ora 2 au intrat cu barca pe deversor vreo 2 cosasi cu mincioagele pregatite care au inceput sa munceasca de zor, din fericire degeaba. visau la crapi de 10 kg, ca in alti ani.
in plus, sus, pe locul cu pricina era ditamai setca si nu aveam la mine jiguri antibradis...

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 04 Ian 2010, 13:17

adiwolf scrie:
Armand scrie:
si nu ai vazut "parasutele" sau "miresele"??!!
:lol:
Scuze ca intreb - voi prin "parasute" si "mirese" intelegeti acea plasa cu greutati numita prostovol? Ptr ca daca e asa trebuie spus ca e un model stravechi de plasa de pescuit, cred ca si dacii il foloseau. Era folosit traditional pe la sate, cu el se prindea mai ales albitura, maruntisul. Pe Ialomita si pe Dambovita, dar si pe Arges la Mihailesti e folosit f des si nimeni nu le zice nimic acelor asa zisi pescari. Iar metoda cu "ecranul" e tot mai folosita si cei ce practica greu de prins: de departe par ca dau la lanseta iar daca vine controlul...taie firul cu dintii si nu mai e nici o dovada ca braconau! :lol:

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 04 Ian 2010, 15:11

nu.
e clar ca inca nu ai vazut "noutatile" :twisted:
"parasuta" sau "mireasa" este o plasa monofilament foarte fina care la un capat are un plumb si un inel de care este legata si care se ataseaza la o lanseta ordinara destul de solida.
se arunca in apa ca orice lanseu normal, iar in apa se lasa la fund si se desfasoara ca un voal
este tot un fel de "ecran" dar mai evoluat, am vazut scotandu-se cu asa ceva, pesti destul de mari si multi, iar pe barajele de pe Olt este o unealta consacrata :evil:

fratelecelmic
senior
senior

Mesaj de fratelecelmic » 10 Ian 2010, 09:43

am fost ieri sa omor plictiseala pe la frunzaru in balta la babusti si alte animalute.
in schimb mi-am omorat nervii: tot satul era pe la piciorul podului care facce legatura dintre balta aia cu gaste si bararaj cu halaie, postrovoale, cosuri, greble perdele etc : rezultatul zeci de saci de caras, babusca, rosioara, biban, salaiasi, ghiborți etc Macel adevarat...
a trecut si filiala cu politia pe la pranz, i-a alungat de 2 ori, dar au revenit, inclusiv pusti de 10-12 ani albi la culoare, care sunt asi la japca.
daca pescuiti si va mirati ca stati 7-8 ore sa intre pe nada pestii sa stiti de ce: tot puietul e nimicit de republica de la babiciu.
cica tot din cauza lui basescu, ca sa nu moara oltenii de foame, pestii au luat-o razna si umbla in bancuri pe langa mal, iar ei ii aduna.
sa pescuiti bine!!!

storm fish
veteran
veteran

Mesaj de storm fish » 13 Feb 2010, 12:19

la fiecare sedinta de pescuit invat cate ceva.....

costin_s
veteran
veteran

Mesaj de costin_s » 13 Feb 2010, 12:43

moda parasutelor prinde din ce in ce mai bine la "pescarul" roman.
prima data am vazut aceste parasute acum doi ani pe olt. anul trecut nu mica mi-a fost mirarea cand un astfel de indivit incepe sa lanseze de zor o parasuta, chiar langa mine, pe barajul de la golesti, arges.
si incepe omul sa care bibanei, nici unul mai mare de palma, incat intr-o ora aproape a umplut o sacosa de supermarket!!! partea urata a acestei situatii a fost ca s-au aratat si alte specimene interesate de "tehnica" de pescuit folosita, omul nostru, bun la suflet, vanzand cateva parasute si altor persoane, chiar pe malul apei.
vom ajunge in cel mai scurt timp de rasul plansului, si ne vom intreba: unde sunt pestii?????

Dita
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Dita » 13 Feb 2010, 14:15

Salut. Nu stii de ce nu le-a facut nimic filiala si politia ? I-ti spun eu. "Autoritatile" au venit sa-i pazeasca pe braconieri de furia pescarilor sportivi.Caz concret: In 2009 primavara la Draganesti, in baltile din stanga podetului pescuiam in jur de 2-300 de pescari .Vin cei cu setcile si le intind pe tota balta pana langa mal. Normal ca incepe scandalul. Apar si "autoritatile"(filiala'jandarmi'politia) si au calmat spiritele.Respectiv noi pescarii sa tacem din gura, ca setcarii sant in regula ,ca si ei au permise ,ca au autorizatii etc... etc .Am 2 propuneri:1 De cate ori ii prindem asupra faptului sa -i filmam sa punem imginile pe youtoube si sa chemam si cate o televiziune.2 Sa ne spunem toti "oful'' pe site-ul ministerului agriculturii si al internelor ,caci altfel peste 2-3 ani o sa pescuim in excursii prin alte tari . Ce parere aveti? Hai sa luam toti atitudine , hai sa ne unim toti pescarii sportivi ,sa facem ceva , sa poata sa pescuiasca si copii si nepoti nostri. Va multumesc si va urez fire intise!!!!

costin_s
veteran
veteran

Mesaj de costin_s » 14 Feb 2010, 13:33

normal...
setcarii, politia si jandarmeria din draganesti olt sunt mana pe mana. de aia v-au spus sa faceti ciocu mic. sa vezi ce frumos este cand iti intra pestele pe patul de nada, icepi sa prinzi, si apar 2-3 cosasi care incep sa dea printre firele tale. si jandarmii sus pe pod.
tara lui papura voda... uneori ti-e lehamite!
vorba unu prieten: SA PESCUIM BINE!!

adi200038
senior
senior

Sportul national

Mesaj de adi200038 » 14 Feb 2010, 15:35

Problema mare cu "parasutele":
La Slatina pe podul rutier spre Craiova este sport national. In saptamanile trecute sambata si duminica am mai trecut pe acolo, de obicei sunt cam 100 de "parasutisti" minim. Se prinde cam o plasa de supermarket de persoana, depinde de cat esti de insistent. Carasei, bibanei, oblete, babusca, strapi. Daca se scoate cateva sute de kg. de puiet pe zi in cativa ani o sa vedem pestele doar la televizor. Autoritatile nu fac absolut nimic, acum o sa platim permisele tot la FILIALA AJVPS care nu face absolut nimic pentru pescuit. Am fost ieri dimineata cu un prieten sa ne mai treaca de dor pana la primavara si spre surprinderea mea nu mai erau "parasutisti", cred ca era apa inghetata.
Aceasta problema cu PARASUTELE nu este doar la Slatina, ci pe toate barajele de la Valcea pana la Izbiceni!
Se braconeaza in toate modurile cu putinta, in anii anteriori iarna se pescuia la japca, acum este mai grav cu aceste parasute.

cristi cristi
veteran
veteran

Mesaj de cristi cristi » 14 Feb 2010, 17:19

Si la drganesti,frunzaru si stoenesti aceeasi problema parasute si iar parasute si toti intorc capul si ignora pur si simplu nu-i intereseaza pe nimeni :twisted:

Scrie răspuns