Noutati Delta Dunarii

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 03 Sep 2009, 20:48

spiridusul scrie:Adiwolf, nu cred ca e vina musteriilor cu pensiuni. Nu neaparat ei administreaza apele. .........
nu neaparat e vina lor,fiindca nu ei administreaza apa si resursa,dar nici nu fac nimic in sensul asta,se complac cu localnicii si braconierii fiindca cu ei traiesc majoritatea timpului si poate ar fi de inteles pana la un anumit punct.
poate sunt eu foarte pesimist,dar uitati-va ce semnale vin din Delta,ce "capturi impresionante" ca numar si marime avem. :? :evil:
oamenii astia ar trebui sa inceapa sa faca si ei presiuni la randul lor catre autoritati fiindca au investitii,platesc taxe si impozite,(cei care platesc,binenteles),etc.
salvarea nu vine de la unul ca Radutza & co. cu ale lor incinte private
ilarion scrie:adiwolf nu am mai fost pana acum in delta : vreau sa merg pentru pescuit (stiuca in special).
Voiam Mila23 pentru ca a fost un prieten si nu a dat mai mult de 40 de ron pe noapte cazare si 100 ron/zi inchirie barca cu motor de 7 cp (parca) in care au incaput 4 oameni.
Ei au fost la inceputul lunii august si nu s-au axat pe rapitor + ca nu prea erau "dotati" pentru rapitor : nu ai cum sa pleci in delta cu 1 blinker, 1 twister, 1 vobler si o rotativa. In aceeasi locatie erau 2 oameni cazati ce vin de 13 ani in delta (daca am inteles bine) si in fiecare seara veneau cu peste 10 kg de stiuca : undeva la 1-2 kg bucata (ce era mai mic am inteles ca eliberau)

Daca imi poti recomanda alte locuri as fi recunoscator (am citit forumuri, pareri si sugestii dar sunt asa de multe incat nu mai stii ce sa crezi).
ca si cazare,intradevar este ieftin,dar daca vrei si mai ieftin,iati cortul.
o sa fie mai frumos,mai palpitant (cand o sa auzi noaptea "cantecul" enotilor :D ) + ca te poti muta usor de pe un canal pe altul.
anul trecut in zona,cea mai mare stiuca prinsa de noi (trei pescari de rapitor) a fost de ~850gr,restl nu sareau de 500gr si culmea erau tot alea la care le dadeam drumul (le-am facut semn la eliberare ca ma disperau si am vrut sa vad daca tot pe masochistele alea le prind :twisted: )
daca indivizii aia erau "pescari" cu state vechi in delta,nu te astepta sa ai aceleasi rezultate ca si ei,nici pe departe,nimeni nu iti va arata unde,ce,si cum.
zici ca pe fiecare seara se intorceau cu >10kg de stiuca??
pai si tu de unde vrei sa mai prinzi??? :twisted: :lol:
dute si le multumeste :evil:

daca este prima data in delta,dute linistit,o sa iti placa orice ar fi,dar nu te astepta sa prinzi cine stie ce.
eu o sa mai calc in delta..........................................

IlieNeamt
veteran
veteran

Mesaj de IlieNeamt » 03 Sep 2009, 21:02

M-am gandit si la cort dar cade din start :)

Da cazare la 40 ron/noapte de persoana e ok + ca barca o inchiriam de la acelasi om : nu am chef sa caut barca pe la alti speculanti si sa ma usuce de bani. 100 ron pe zi pt 4 oameni = 25 ron persoana.
Oricum ma astept la vreo 200 de euro cheltuieli pt vreo 4-5 zile (drum piatra-neamt-tulcea, tulcea-mila23, cazare, masa, inchiriere barca)

Marlite de 500 de grame prind si aici in zona Piatra-Neamtului la greu : voiam sa simt ceva adrenalina :) Oricum daca nu prind "marea captura" nu e panica : fiind prima oara in delta (in aproape 30 de ani - rusine sa-mi fie) am de "vazut" multe.

Legat de indivizii pescari : am inteles ca au venit cu barca proprie si mergeau destul de departe la pescuit. Dar vorba ta : sa ma duc sa le multumesc acum.

P.S. Poate si stiucile din delta is "mofturoase" ca cele din Sacalia si vor doar Zalt-uri :D
www.pentrupescuit.ro

parintele
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de parintele » 04 Sep 2009, 10:10

Stati fratilor linistiti ca nu din cauza pescarului cu lanseta care atunci cand prinde retine 3-4-5 bucati seara nu mai e peste in delta...

wilddanube
veteran
veteran

Mesaj de wilddanube » 04 Sep 2009, 12:59

2 crapi pana la ora 12 unu de 10 celalalt de 5
Intr-o ora plec din nou

Salutari de la Uzlina
www.wilddanube.ro

melculbeat
veteran
veteran

Mesaj de melculbeat » 04 Sep 2009, 16:24

parerea mea...si proprietarii de pensiuni incurajeaza braconajul. sau de unde credeti voi ca au pestele din care pregatesc traditionalele bucate? plus de asta, sa-i vedeti in iarna cum mulg si mirlele de 500gr pentru o lingurita de icre...ca na e specialitate culinara. asa ca sa fim seriosi...sistemul e putred de la un cap la altu', iar consecintele le suportam toti doar ca unii se mai umplu si de bani din chestia asta.
in 1923/ s-a nascut un mit/ nu existau stelishti shi nici catzei/ dar exista Rapid

wilddanube
veteran
veteran

Mesaj de wilddanube » 04 Sep 2009, 18:59

inca unul de 7

Eu cumpar icrele de stiuca de la Metro
Pana acum 3 saptamani am cumparat si icrele de crap cu 60 ron din Obor.
Acum am, de crap. De stiuca n-am mai avut din productie proprie de 3 ani.
www.wilddanube.ro

nasolu
veteran
veteran

Mesaj de nasolu » 04 Sep 2009, 19:02

melculbeat scrie:parerea mea...si proprietarii de pensiuni incurajeaza braconajul. sau de unde credeti voi ca au pestele din care pregatesc traditionalele bucate? plus de asta, sa-i vedeti in iarna cum mulg si mirlele de 500gr pentru o lingurita de icre...ca na e specialitate culinara. asa ca sa fim seriosi...sistemul e putred de la un cap la altu', iar consecintele le suportam toti doar ca unii se mai umplu si de bani din chestia asta.
exact,ai perfecta dreptate!

parintele
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de parintele » 04 Sep 2009, 21:34

proprietarii de pensiuni "incurajeaza"???
mai oameni buni, pe ce lume traiti? Cu tot respectul dar in proportie covarsitoare proprietarii de pensiuni care sunt localnici (nu ma refer la pripasiti acolo, intorsi de "la oras" sau alte genuri de venetici...) SUNT "braconieri"...

DE fapt ei au fost oameni ai deltei, asta fac de cand se stiu, "recolteaza" din balta tot ce se poate... marea lor majoritate ...
Pe ce s-or fi construit oare pensiunile, pe ce s-or fi cumparat barcile, etcetc??? locuri de munca in adevaratul sens al cuvantului sunt si au fost putine in cea mai mare parte din delta, oamenii aia au supravietuit, mai bine sau mai greu, din ce ofera balta...

Mi se pare aberant sa discutam de proprietari de pensiune si de alte categorii ca despre altceva decat oameni care, mai mult sau mai putin, au adunat din balta ca sa traiasca, fiecare cat de "bine" a putut...

Nu asta e problema si nici nu e de acuzat, repet, in opinia mea asta a fsot viata, oamenii aia de cand se stiu asta au facut...

Problema e ca inainte de 90 se mai si controla, se mai si popula, se facea si ceva constructiv...problema e ca de atunci incoace a fost haos "organizat" astfel incat unii jmecheri sa faca bani grei si altii mai de-ai locului si mai putin jmecheri sa faca ceva mai putin dar sa faca destul...
problema e ca autoritatea s-a dus dracu si unde nu exista autoritate unii isi fac de cap...si cand unii isi fac de cap iar altii fac foamea, evident ca in scurt timp ajung sa concureze, care face prapadul mai mare si prin asta care traieste putin mai bine....

E simplu, e aiurea sa ii acuzi pe unii sau pe altii, problema nu e la ei, problema e la autoritate...
Omul lasat de capul lui trebuie sa traiasca, vrea sa traiasca mai bine, ajunge sa distruga...

PS: si eu stiu diverse exceptii DAR sunt ...exceptii...

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 05 Sep 2009, 19:43

Cand o sa mai calc eu pe bratul Chilia! :lol: Nu ma intreba de ce!
Sau in Cotul Baciului, pe bratul Macin!Idem! :evil:
La restul de Delta insa nu renunt! :lol:

Ps: scriu inca sub influenta drumului de sute de km si poate ca de aceea sunt nervos...Tu crezi Adi? Nici eu! Sunt nervos ca pe Chila a mers (din nou) execrabil! Adio! :lol:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 05 Sep 2009, 21:49

zamfi scrie:
Cand o sa mai calc eu pe bratul Chilia! :lol: Nu ma intreba de ce!
Sau in Cotul Baciului, pe bratul Macin!Idem! :evil:
La restul de Delta insa nu renunt! :lol:

Ps: scriu inca sub influenta drumului de sute de km si poate ca de aceea sunt nervos...Tu crezi Adi? Nici eu! Sunt nervos ca pe Chila a mers (din nou) execrabil! Adio! :lol:
pai eu eram nemultumit de 3-4crapi/iesire de cateva ore si 1-2 salai..
tre sa ma declar multumit... din pacate tot mai des aud despre iesiri fara pesti in Delta :(
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

Scrie răspuns