Noutati Delta Dunarii

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 26 Aug 2009, 23:25

tot e bine ca pe isac nu s-a mai luat stiuca de mai mult timp,sa inteleg ca a inceput o revigorare?

Diver
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Diver » 27 Aug 2009, 09:28

Eu as modifica putin intrebarea : Dar ati avut vreodata partide memorabile pe ISAC ?!? :?

storm fish
veteran
veteran

Mesaj de storm fish » 27 Aug 2009, 11:37

eu da,in 2006 parca.
la fiecare sedinta de pescuit invat cate ceva.....

parintele
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de parintele » 28 Aug 2009, 01:17

storm xxx scrie:eu da,in 2006 parca.
2006 nu se pune, a fost stiuca venita cu "inundatia" de nu mai primeau aia la cherhana... costa kilu in piata in mangalia cat costa in mod normal la cherhana la achizitie in anul anterior...Au fost destui pescari cu lanseta care vindeau pestele unora care mai cumparau pt comercializare ca sa isi scoata bajii de vacanta la pescuit...

deci cred ca nu prea se pune :lol:

storm fish
veteran
veteran

Mesaj de storm fish » 28 Aug 2009, 07:56

asa a fost.

Diver
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Diver » 28 Aug 2009, 08:15

Lasa 2006, ca atunci s-a prins peste tot, la orice. Noi era sa murim atuncea de deshidratare: aveam la noi geanta frigorifica cu beri aburinde, afara erau 30-32grd, dar noi nu ne puteam opri din pescuit. Asa ca am instituit o regula: oricare dintre noi apuca sa arunce de 5 ori si sa nu aiba captura - ne oprim si bem o bere! N-a fost sa fie: ajungeai cite o data la a 5-a , recuperai de sa-i faci scirba coanei, si cind erai la 1 m de barca si cu o mina deja cautai sa deschizi frigorifica - o lua "bestia" de-a trebuit sa dam o ordonanta de urgenta ca ne bagam p..a in ea regula si ne oprim sa ne hidratam
Nu, ma intrebam pe Isac intr-un an "normal" !?!

storm fish
veteran
veteran

Mesaj de storm fish » 28 Aug 2009, 11:15

Am fost anul trecut de 2 ori pe isac, si nu prea am prins apa buna,era vant puternic.Nici pe vreme buna nu a mers.Asa sustineau localnicii.Am mai luat cate ceva pe canalul ce leaga isac de kiril si chiar pe kiril.

wilddanube
veteran
veteran

Mesaj de wilddanube » 28 Aug 2009, 11:31

Astazi s-a prins pe Isaac. Chiar de 4 kg. Dar numai in cateva zone.
Eu am luat in alta parte 1 de 2 si 2 de 1. Am fost de la 5 la 9. Se mai prind marlite pe Uzlina si Chiril. Se mai prind creioane, pixuri si stilouri !

Salut Timi !!!!
www.wilddanube.ro

nik2008
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de nik2008 » 29 Aug 2009, 21:14

Apreciez corecuturile la intrebare. Insa, nu cred ca este o regula cu inundatiile si intratul stiucii in Isac. Pot fi acuzat in acest sens de un relativism a la Rorty si nu m-as supara.
In 2007 au fost destul de multe precipitatii in Germania si Austria, personal am vazut Dunarea revarsandu-se la Vieana si apoi la Budapesta, in septembrie. Chiar ma gandeam ca volumul acela mare de apa ajuns in Delta, va fi de bun augur pentru partida de stiuca pe care o voi fi face la sfarsitul lui septembrie, inceputul lui octombrie şi va depasi cu mult amintirea acelei toamne de vis din 2006 (cand intr-adevar am fost convins ca stiuca a intrat pe lacuri in urma umflarii "in pene" a Dunarii").
Numai ca socoteala de acasa nu e asemenea celei din Delta. Intrebasem inainte si pe Cristi (wildanube), care, cu amabilitatea-i recunoascuta, pentru care il felicit si ii urez sa ramana la fel, imi confirmase ca sunt sanse extrem de scazute sa prinzi in acea perioada stiuca pe Isac.
Si asa a cam fost. De ce spun ca asa a cam fost. Pentru ca dupa doua zile in care am arat centimetru cu centimetur Isacul, in cel mai curat stil posibil, in cea de-a treia a inceput sa ciuguleasca apatic cate o marla. Am dat cu tot ce am avut in dotare: rotative, oscilante, voblere, twistere etc.
Cu o singura oscilanta nu imi placea sa dau, considerand-o mica si grea pentru Delta. In final am zis ca trebuie sa dau si acu asta, sa fiu impacat ca am dat cu tot ceea ce am avut in dotare. Surpriza!!! Ea a fost cea care mi-a salvat partida de pescuit in Delta si mi-a certificat faptul ca putem vorbi de o oarecare relativitate in privinta pescuitului stiucii in lacuri precum Isacul.

nik2008
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de nik2008 » 29 Aug 2009, 21:33

Cat priveste anul trecut, la sfarsitul lui septembrie, Isacul era negru. Fapt pentru care am mers pe Kiril, unde gradinita de marle dadea un spectacol uimitor. Am avut si partide frumoase la biban pe canalul dintre Isac si Perivolovca.
Sper ca anul asta va fi mai bun decat marlanul de 2008.

Scrie răspuns