Noutati Delta Dunarii

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
nik2008
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de nik2008 » 23 Aug 2008, 19:57

DidelPro scrie:Eu nu prea le am cu stiuca, desi am avut profesori buni, buni de tot.In proportie de 70-80% pe lacuri restul pe canale si rar pe DUNARE.Dar nu se stie niciodata !!??
Majoritatea lacurilor tin stiuca ,si cred (wilddanube) poate sa confirme, este cel mai des peste prins in ele ,la ghionoaiele, de clasa medie si mare.
Eu cele mai mari le-am prins ,pe DUNARE la 40 pe SG. la 100-200 m dupa ce intri pe bucla in aval pe partea stinga in 2001 la o zi sau doua dupa ce au cazut "GEMENELE" ,iar restul cind si cind ,inainte de prohibitie la Valea Nucarilor. De multe ori am aflat ca face servici si fugi............nexam..........
.........cel mai mult sa prins ieri!!!!????
ok

dar din cate citesc eu nu pari a fi un neofit in ale spinningului. ai dreptate atunci cand afirmi ca stiuca trebuie cautata.
iar dupa ce te-ai acomodat cu anumite zone, consider ca trebuie sa insisti un timp acolo.
personal am avut o experienta fericita anul trecut. toata lumea se lamenta ca nu pune "dintii cumatra". eram destul de descumpanit... venisem din Germania, Austria si Ungaria cu o imagine de cosmar a Dunarii. cand eu sosisem pe Sf. Gh., culoarea era aidoma celei din Budapesta, unde Dunarea iesise bine peste maluri.
cu toate acestea nu mi-am pierdut speranta. am mers si am insistat in locuri in care fusesem cu ani in urma. am folosit tot arsenalul din lumea techne-ului nalucist pe care il aveam in dotare: fiare, silicoane si alte minuni.
o singura lingura a mers: 22 gr. in rest, nimic. si, culmea, cand era caldura mai mare, adica intre orele 13 si 15.
ca un bun samarinean, pastrand proportiile omenescului, am impartasit experienta tuturor celor care m-au intrebat la ce am prins. (in 2 zile 35 de buc., cu martori si photo). si cei care au avut in trusa lingura respectiva, au prins destul de bine.
Concluzia mea: la stiuca trebuie sa fii incapatant ca un catar, puternic precum un leu (adicatelea sa te tina muschii sa mulinezi si sa arunci intruna) si siret ca un vulpoi (fara sa fie o prafraza la nenea Machiavelli).

DidelPro
veteran
veteran

Mesaj de DidelPro » 23 Aug 2008, 20:31

...................da sunt c-am "neofit" .............la stiuca, pescuiesc doar de fro 30 de ani ............de cind se dadea cu rusesti si mai ales manufacturate ..........
.........eu nu ma supar, niciodata, pentru ca pentru mine, pescuitul este alternativa, la ceva ce nu are alternativa...............................!
...............sunt crestin, fara alternativa de a-mi schimba religia............!

nik2008
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de nik2008 » 23 Aug 2008, 20:50

DidelPro scrie:...................da sunt c-am "neofit" .............la stiuca, pescuiesc doar de fro 30 de ani ............de cind se dadea cu rusesti si mai ales manufacturate ..........
.........eu nu ma supar, niciodata, pentru ca pentru mine, pescuitul este alternativa, la ceva ce nu are alternativa...............................!
...............sunt crestin, fara alternativa de a-mi schimba religia............!
nu ma pot lauda cu un asa debut in lumea spinningului. totusi, tot acum vreo 3 decenii am fost scufundat in tainele pescuitului stationar, cand batranul meu mi-a pus in brate un "super bat", PIPER (made in China, doar era lumea lui CEFTA si CAER). Cu timpul am devenit mai selectiv in ale pescuitului... poate varsta... poate comoditatea (sa ma ierte Bunul Domn, ca un crestin ce vreau sa fiu, ii pacat sa fiu lenes)...
acum sunt extrem de atras de spinning, de fly fishing si fly tying.
cat priveste stiucareala, Delta a ramas singura mea alinare... barajele si lacurile de pe la noi sunt braconate si golite (de apa) periodic. am inteles ca si in Delta braconajul e la mare cinste si totodata este singura "mare arta" din zona.
imi spunea un var care a stat o saptamana in Delta la inceputul lui august, ca s-a speriat de-a binelea cand i-a vazut pe baietii veseli pescuind ecologic la VOLTI...
aveam o intrebare:
stii ceva de taxa pe natural perceputa de cei de la Biosfera?

DidelPro
veteran
veteran

Mesaj de DidelPro » 23 Aug 2008, 21:19

Ideal este sa ai permis de la Tulcea,si nu te doare capul.Dar ca sa prizi cu adevarat dute dupa 10nov si atunci daca vremea tine cu tineosa vezi stiuci grupa mare!!!!
Eu bat acum, mai ales zona Giurgiu-Calarasi din lipsa de timp, basca ca m am c am hodorogit .La spinn pescuiesc la salau si avat si la fix la somn.

nik2008
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de nik2008 » 24 Aug 2008, 14:17

cam care mai sunt zonele de salau pe Sf. Gh?

DidelPro
veteran
veteran

Mesaj de DidelPro » 24 Aug 2008, 20:01

Incepind din gura canalului Dunavat in jos pina in Sf .GH. sunt mullte locuri unde poti da de "EL". Nu pot sa iti spun precis ,ca la cinematograf, intr-un loc sunt bilete ,in altul nu ,incearca!!!!

Armand
veteran
veteran

Mesaj de Armand » 25 Aug 2008, 10:11

M-am intors dupa 4 zile de stat pe bucla la Uzlina.
Wilddanube a avut dreptate cu bucatile de crap(5, 7, 10 kile) insa putin rau...
Salau putin tare pe plastic alb (unu pe la 4 kile si cativa strapi...)

In schimb pescari si turisti ca la balamuc...MULTI RAU DE TOT....

In virtutea comertului romanesc, pentru ca au mai mult de lucru, baietii cu barcile au crescut tarifele...deci e bine sa aveti contacte dinainte...sa nu aveti surprize acolo.

De asemenea aveti ocazia sa admirati pescuit cu metode traditionale cum ar fi siragurile, setca si curentul....Numai noaptea bineinteles...
Spining....Prea bun ca sa fie light...

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 25 Aug 2008, 16:13

De ce creste Dunarea????!!!!! Ma uit la prognoza si vad ca din 28 aug incepe sa creasca la Tulcea!!!! :evil: :evil: :cry: Eu plec pe 2/3 septembrie si deja ma apuca disperarea....Ma ajuta cineva?! :roll:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

pensionaru
veteran
veteran

Mesaj de pensionaru » 25 Aug 2008, 16:20

zamfi scrie:De ce creste Dunarea????!!!!! Ma uit la prognoza si vad ca din 28 aug incepe sa creasca la Tulcea!!!! :evil: :evil: :cry: Eu plec pe 2/3 septembrie si deja ma apuca disperarea....Ma ajuta cineva?! :roll:
Dunarea creste din cauza Prutului.Nu dispera ca ce e al tau e pus deoparte.

DidelPro
veteran
veteran

Mesaj de DidelPro » 25 Aug 2008, 16:44

Din cite am observat eu ,variatiile de nivel, ale DUNARI, nu au un efect semnificativ asupra pestilor, decit atunci, cind creste brusc si apa vine, smoala.In rest,rabdare si pe EL!!

Scrie răspuns