okDidelPro scrie:Eu nu prea le am cu stiuca, desi am avut profesori buni, buni de tot.In proportie de 70-80% pe lacuri restul pe canale si rar pe DUNARE.Dar nu se stie niciodata !!??
Majoritatea lacurilor tin stiuca ,si cred (wilddanube) poate sa confirme, este cel mai des peste prins in ele ,la ghionoaiele, de clasa medie si mare.
Eu cele mai mari le-am prins ,pe DUNARE la 40 pe SG. la 100-200 m dupa ce intri pe bucla in aval pe partea stinga in 2001 la o zi sau doua dupa ce au cazut "GEMENELE" ,iar restul cind si cind ,inainte de prohibitie la Valea Nucarilor. De multe ori am aflat ca face servici si fugi............nexam..........
.........cel mai mult sa prins ieri!!!!????
dar din cate citesc eu nu pari a fi un neofit in ale spinningului. ai dreptate atunci cand afirmi ca stiuca trebuie cautata.
iar dupa ce te-ai acomodat cu anumite zone, consider ca trebuie sa insisti un timp acolo.
personal am avut o experienta fericita anul trecut. toata lumea se lamenta ca nu pune "dintii cumatra". eram destul de descumpanit... venisem din Germania, Austria si Ungaria cu o imagine de cosmar a Dunarii. cand eu sosisem pe Sf. Gh., culoarea era aidoma celei din Budapesta, unde Dunarea iesise bine peste maluri.
cu toate acestea nu mi-am pierdut speranta. am mers si am insistat in locuri in care fusesem cu ani in urma. am folosit tot arsenalul din lumea techne-ului nalucist pe care il aveam in dotare: fiare, silicoane si alte minuni.
o singura lingura a mers: 22 gr. in rest, nimic. si, culmea, cand era caldura mai mare, adica intre orele 13 si 15.
ca un bun samarinean, pastrand proportiile omenescului, am impartasit experienta tuturor celor care m-au intrebat la ce am prins. (in 2 zile 35 de buc., cu martori si photo). si cei care au avut in trusa lingura respectiva, au prins destul de bine.
Concluzia mea: la stiuca trebuie sa fii incapatant ca un catar, puternic precum un leu (adicatelea sa te tina muschii sa mulinezi si sa arunci intruna) si siret ca un vulpoi (fara sa fie o prafraza la nenea Machiavelli).