Noutati Delta Dunarii

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
silent
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de silent » 08 Ian 2011, 13:04

corect, toti spun ca ah pai dl-e acum 2 saptamani mergea acum nu merge ca scade apa, ca creste, ca bate vantul :P defapt nu prinzi ca nu este... nu merita sa-ti consumi zilele de concediu acolo.

wilddanube
veteran
veteran

Mesaj de wilddanube » 08 Ian 2011, 14:02

Oriunde am auzit de rezultate se practica catch & release.

Daca am face si noi permanent asa ceva
Daca nu am cumpara peste subdimensionat
Daca nu ar fi o cerere mare pentru icre de stiuca la preturi pete 200 lei.
Daca Delta ar redeveni o destinatie turistica mondiala pentru a oferi si alte variante de venituri pentru localnici.
Si multi de alti DACA .
www.wilddanube.ro

fanelul
veteran
veteran

Mesaj de fanelul » 08 Ian 2011, 16:59

Da wild, daca....
- daca s-ar face razii pentru electricieni si profesionisti care opresc tot
- daca postul de control de la intrare in Tulcea ar opera din nou
- daca nu s-ar mai folosi plasele mono
Probabil ca nu am mai auzi: "Am avut niste baieti saptamana trecuta, au prins 100kg de stiuca intr-o zi" versus "La vecinul au dat unii 3 zile cate 3 milioane pt barca si nu au prins nimic"
Eu unul tot voi merge insa am renuntat sa mai investesc in super scule de pescuit, mi-am luat camera foto, tot pt Delta
RX6 & Daiwa SS owner!

leoionut
junior
junior

Mesaj de leoionut » 11 Ian 2011, 00:34

Poate ca si cine vine in Delta are asteptari prea mari, crede ca este de ajuns sa arunce batul in balta si sa prinda 5 pesti pe minut. trebuie sa admitem ca si pestii si-au schimbat comportamentul fata de acum 10 ani. Trebuie sa intelegem ca si conditiile de anul trecut nu au fost prielnice pescuitului: cote mari ale Dunarii, apa tulbure, etc...., dar pentru pesti a fost bine. Ce spunea si Cristi despre foarte mult ciortan la 500 g prins in aceasta perioada la mal la undita doedeste ca pestele a putut sa se reproduca anul trecut si ne da sperante pentru anii viitori. La fel si stiuca, foarte multa in jur de 500 g a fost "vazuta" in 2010.
Sunt de acord cu toti "daca" de mai sus, dar trebuie sa ne intrebam daca NOI putem face ceva?

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 11 Ian 2011, 09:30

Am o idee, nebuneasca cum e si cognomenul meu dar utila. Ce ar fi sa cedam/vindem/inchiriem pe 100 de ani sa zicem o bucata de 100 km din Dunare sau Delta unei tari gen Germania, sa administreze aia, sa populeze si sa pazeasca si sa le platim lor taxa anuala. Va dati seama ca acolo in 4-5 ani ar aparea peste la greu iar in 10-15 ar fi balauri! :lol: Taxa ar fi mai m,are dar cine isi permite acum sa mearga in Spania pe Ebru va da acei bani in tara investitorul;ui strain. In plus din bucata aia pazita si ingrijita se va popula si toata Delta si o buna parte din Dunare. In zona aia daca e prins un electrician sau setcar sa nu aiba parte de nici un fel de toleranta. Pus la munci silnice chiar pe domeniul de pescuit respectiv.... Ma intreb daca nu exista de fapt tari care sa fi concesionat strainilor ape naturale si sa fi obtinut succese.

ss
senior
senior

Mesaj de ss » 11 Ian 2011, 10:19

Gandesti mic prietene, nu ashaaa, profitam de scandalul cu Germania si Franta, le declaram razboi si apoi asteptam cotropitorii cu flori la gara, sa ne bage-n conducere militara nemteasca, in 10 ani de ocupatie ne facem si noi tara, cu Delta cu tot... :lol:
PESTELE NU ESTE UN FEL DE MANCARE

Armand
veteran
veteran

Mesaj de Armand » 11 Ian 2011, 17:15

Stai linistit Fario...ca nemtii sunt "nemti" in Germania, unde ii pazesc alti nemti sa fie corecti. Odata ajunsi la noi, s-ar deprinde foarte repede de obiceiurile locale :wink:
Spining....Prea bun ca sa fie light...

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 11 Ian 2011, 23:09

leoionut scrie:Poate ca si cine vine in Delta are asteptari prea mari,
..............................
trebuie sa admitem ca si pestii si-au schimbat comportamentul fata de acum 10 ani. ..........................................
foarte mult ciortan la 500 g prins in aceasta perioada la mal la undita doedeste ca pestele a putut sa se reproduca anul trecut si ne da sperante pentru anii viitori. La fel si stiuca, foarte multa in jur de 500 g a fost "vazuta" in 2010.
Sunt de acord cu toti "daca" de mai sus, dar trebuie sa ne intrebam daca NOI putem face ceva?
faptul ca se prind cel mai frecvent, doar pesti mici, nu poate fi pus pe seama reproducerii masive, mai degraba este o consecinta a faptului ca se pescuieste intens si ce se prinde este doar ce mai scapa din sculele din ce in ce mai multe si mai sofisticate ale "pescarilor comerciali"

leoionut
junior
junior

Mesaj de leoionut » 13 Ian 2011, 11:03

adiwolf scrie: faptul ca se prind cel mai frecvent, doar pesti mici, nu poate fi pus pe seama reproducerii masive, mai degraba este o consecinta a faptului ca se pescuieste intens si ce se prinde este doar ce mai scapa din sculele din ce in ce mai multe si mai sofisticate ale "pescarilor comerciali"
Sper ca eu sa am dreptate, desi si varianta ta este plauzibila. Poate daca nu am mai cumpara din magazine crap si stiuca sub 1.5 kg si magazinele ar ramane cu el pe stoc, atunci nici pescari nu ar mai strange tot ce misca.

Si daca subiectul forumului il reprezinta noutatile din Delta, pot sa va spun ca este o perioada grea zilele astea cand nici de copca nu mai este, dar nici gheata nu s-a topit in totalitate. Eu am fost sambata 08.01 la copca, rezultate nu exceptionale dar pentru primul pescuit e bine. 4 stiuci : 1 aproape 3 Kg si 3 la 1 Kg. Am pus si ceva poze in album.

wilddanube
veteran
veteran

Mesaj de wilddanube » 14 Ian 2011, 15:12

Unde ai fost ?
www.wilddanube.ro

Scrie răspuns