Noutati Delta Dunarii
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
de ce credeti ca o sa interzica UE pescuitul industrial, cand se practica inca cu succes pe ape interioare si la ei ?
cum sa interzica cand in primavara se discuta despre subventii pe care UE le va aloca pentru dezvoltarea pescuitului industrial in Romania ?
si eu sper sa se interzica, dar din nefericire, legal vorbind, resursele naturale se pot concesiona in vederea exploatarii si deci nu este furt
cum sa interzica cand in primavara se discuta despre subventii pe care UE le va aloca pentru dezvoltarea pescuitului industrial in Romania ?
si eu sper sa se interzica, dar din nefericire, legal vorbind, resursele naturale se pot concesiona in vederea exploatarii si deci nu este furt
Tocmai, dezvoltarea pescuitului industrial e privita ca si infintare de noi exploatatii particulare particulare, nu ca stimulare a jefuirii domeniului public.danr scrie: cum sa interzica cand in primavara se discuta despre subventii pe care UE le va aloca pentru dezvoltarea pescuitului industrial in Romania ?
Sint exemple suficiente, in diverse domenii, in care UE a finantat inclusiv relocari ale populatiei din zone ce au intrat sub incidenta unor prevederi ce le-ar fi periclitat posibilitatea obtinerii unui venit pentru subzistenta.
S-au facut finantari de genul: mutam un sat de pescari , cu tot cu popa si primar, intr-o zona unde se pot forma iazuri si ii sustinem financiar si ci know-how pentru crearea de exploatari piscicole industriale performante.
O sa vedeti ca daca UE face presiuni pe o tema din asta, o sa se poata!
Salutare oameni buni,
Am o intrebare (asa de inceput
) - anul asta ajung si eu in sfarsit in Delta -
Ce imi trebuie ca sa pot pescui in legalitate (zona de interes fiind undeva spre varsarea bratului Sf.Gheorghe) ? Momentan posed doar permisul de pescuit obisnuit... pentru ape colinare si de ses...
Si - daca se poate despre pescuitul in Marea Neagra- aceleasi informatii.
Daca nu prea este la topic indicati-mi, va rog, unde sa postez sau unde pot primi un raspuns obiectiv.
Multumesc si Fire Intinse !!!
p.s. perioada aproximativa a expeditiei va fi 27 aug - 7 sept.
Am o intrebare (asa de inceput

Ce imi trebuie ca sa pot pescui in legalitate (zona de interes fiind undeva spre varsarea bratului Sf.Gheorghe) ? Momentan posed doar permisul de pescuit obisnuit... pentru ape colinare si de ses...
Si - daca se poate despre pescuitul in Marea Neagra- aceleasi informatii.
Daca nu prea este la topic indicati-mi, va rog, unde sa postez sau unde pot primi un raspuns obiectiv.
Multumesc si Fire Intinse !!!
p.s. perioada aproximativa a expeditiei va fi 27 aug - 7 sept.

-
- utilizator nou
buna
buna ANG ' el ....anul trecut am mers si eu pt prima data in delta intamplator la sf gheorghe , a fost destul de bine am fost cazat in sat la un localnic care avea barca si am mers pe canale la peste ...capturi nu prea mari crap,somn ,stiuca ...max 3 kg ... iar in mare nu am vazut pe nimeni sa pescuiasca.
in ceea ce priveste permisul am si eu permis de pescuit sportiv ,dar pt a pescui legal in delta trebuie sa il mai vizezi o data si in tulcea ...la sediul a.g.v.p.s.....anul trecut costa 30 ron ...insa cat am stat si pescuit 3 zile in delta nu a fost nici un control ...sper sa iti foloseasca informatiile si fir intins
in ceea ce priveste permisul am si eu permis de pescuit sportiv ,dar pt a pescui legal in delta trebuie sa il mai vizezi o data si in tulcea ...la sediul a.g.v.p.s.....anul trecut costa 30 ron ...insa cat am stat si pescuit 3 zile in delta nu a fost nici un control ...sper sa iti foloseasca informatiile si fir intins
fewrt
-
- utilizator nou
Am o rugaminte ...dak se poate cateva informatii de la pescarii care au fost deja anul acesta in delta, zona mila 23, as dori sa ajung si eu pe la sfarsitul lunii iunie inceputul lui iulie ....dar ar fi pt prima data in aceasta zona...si dak are cineva un numar de telefon de la localnici care ofera cazare ,dar detine si barca,sau cateva informatii despre preturi (cazare,masa,barca)
..... si dak se prinde ceva in perioada aceasta
...sau poate este cineva interesat de o partida de pescuit de 3 sau 4 zile astept raspunsuri .....multumesc si fir intins !!

fewrt
- georges
- utilizator constant
Trupa mea de amici pescari chiar in seara asta se intoarce din Delta. Eu am ratat tura asta. In Septembrie nu mai ratez.
Au fost initial pe Sontea... cateva stiuci, ceva carasi, 2-3 crapceni, si atat. Foarte slab. S-au mutat apoi pe Dunarea Veche ceva mai aval de Mila 23. Si mai slab. Deci in perioada asta se pare ca e nasol rau. Daca sunt altii care au fost si au prins, ferice de ei.
Au fost initial pe Sontea... cateva stiuci, ceva carasi, 2-3 crapceni, si atat. Foarte slab. S-au mutat apoi pe Dunarea Veche ceva mai aval de Mila 23. Si mai slab. Deci in perioada asta se pare ca e nasol rau. Daca sunt altii care au fost si au prins, ferice de ei.
@Andrei_smeu
Mersi fain de informatii ! Ai fost "cazat" chiar in localitatea Sf. Gheorghe sau in apropiere ? Poate un nr de telefon a omului (in caz de urgenta)?
Noi ne-am propus sa ne luam si corturile...si sa facem 1sapt la mare 1sapt la delta... si ne-am gandit ca ar fi locul ideal (gandind ca niste necunoscatori ai zonei)...
Fir Intins!
Mersi fain de informatii ! Ai fost "cazat" chiar in localitatea Sf. Gheorghe sau in apropiere ? Poate un nr de telefon a omului (in caz de urgenta)?

Noi ne-am propus sa ne luam si corturile...si sa facem 1sapt la mare 1sapt la delta... si ne-am gandit ca ar fi locul ideal (gandind ca niste necunoscatori ai zonei)...

Fir Intins!
Ai posibilitatea,cea mai convenabila,sa te cazezi in satul de vacanta,stai la casute,cu apa calda,mancare calda gatitain cadrul complexului,etc.Esti la 10-15 min de plaja.La pensiuni e mai scump dar merita daca dai de o gazda care stie sa gateasca bine(nu te mai saturi la cate feluri de a gati peste stiu lipovencele),in plus te poti lipi mai usor de un lipovean care sa te duca cu barca in locuri bune de pescuit.Daca ajungi acolo sa nu cumva sa ratezi sa vizitezi insula Sacalin.Mai multe detalii http://www.sfantu-gheorghe.ro/sfgh/inde ... =ro&page=1
http://www.easteam.ro
Pestii nu citesc carti!
Pestii nu citesc carti!