Noutati Delta Dunarii

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
wilddanube
veteran
veteran

Mesaj de wilddanube » 27 Sep 2009, 07:11

Ieri intr-o barca dimineata pana la 10, 8 bucati stiuca peste kg pana in 2 kg.
Ape mici si vor mai scadea.
La crap intre 3 si 10 trasaturi pe zi pe barca. Intre 4 si 15 kg.
Ceva avat si salau la artificiale. Nu mult.
www.wilddanube.ro

IlieNeamt
veteran
veteran

Mesaj de IlieNeamt » 27 Sep 2009, 12:54

Vineri 25.09 noapte am revenit din delta.Am plecat duminica 20.09 noapte din Piatra-Neamt iar luni la ora 10.00 eram in Mila 23.
Transportul Tulcea - Mila 23 cu salupa rapida 150 CP de 8-9 locuri cam in 50 min (3 mil dus / 3 mil intors). Pretul normal e 3,5 mil.
Cazare - 40 ron + 1 masa pe zi 25 ron (manacarea numai din peste, excelenta)
Inchiriere barca Laguna 15 CP - 1 mil pe zi + benzina + barcangiu.

Am pescuit 90 % la stiuca pe canalul Olguta : cea mai mare captura 58-60 Cm - undeva la 1.2-1.3 kg. Predomina cele de 50 cm dar se prind si multe marlite sub limita legala. Am pescuit majoritatea timpului la blinkere albe si galbene intre 8 si 25 gr (Berti Doli,Linx, Piscot dar si chinezarii de 20-25 gr, localnicii din Mila 23 pescuiesc exclusiv cu Gipo). Am incercat si la twistere si am reusit sa prind la un Relax verde glitter de 12 cm una de vreo 45-50 cm, la rotativa blue fox nr.4 si la un twister proton kingdom rosu/alb de 9 cm.
Apa foarte tulbure, calda si foarta multa buruiana deci nu prea era loc de twistere sau voblere.
Am incercat si cateva lacuri din zona : Ligheanca, Fortuna, Vacaru, 3 Iezere, Bogdaproste dar numai marlite pana in 30 de cm (apa limpede pe lacuri)

S-au prins vreo 3 avati intre 25 si 40 cm (eu am mai scapat unu peste kg) la blinkere destul de mari 12-25 de gr toti pe canalul Olguta.

Foarte multe atacuri la stiuca dar nu puneau botu bine deci am avut si foarte multe ratari.

Am pescuit jumatate de zi la stationar la caras : in 5 oameni s-a prins peste 30 de kg de caras mare (s-au scapat si 2 crapi undeva la peste 2-3 kg - 1 a scapat din carlig si celalalt a rupt firul 0.30)

1 singur somotei foarte micut la coropisnita eliberat.
Ceva rosioara, platica, biban dar nimic special.

Mizerie foarte multa pe mal lasata de turisti. Localnici braconieri ziua in amiaza mare cu plasele !
Politia de frontiera si garda de mediu in patrulare pe Dunarea Veche.
Tota "distractia" 40 mil in 4 persoane.

Pentru prima oara in delta ma declar foarte multumit !
www.pentrupescuit.ro

storm fish
veteran
veteran

Mesaj de storm fish » 28 Sep 2009, 19:18

Ai uitat de tantari,.Sunt? :lol:
la fiecare sedinta de pescuit invat cate ceva.....

IlieNeamt
veteran
veteran

Mesaj de IlieNeamt » 28 Sep 2009, 19:29

Sincer nu m-au deranjat deloc : foarte putini tantari. Aveam la noi spary Autan si l-am folosit intr-o singura seara dar foarte putin (de control)
Seara si dimineata e destul de rece : ziua caldura mare.

Pentru cei ce merg la Mila 23 si vor sa pescuiasa pe Dunarea Veche (politia de frontiera si garda de mediu patruleaza in zona):

Art.3. - Se declara zone de protectie pentru resursele acvatice vii urmatoarele:

b) Dunarea Veche, intre confluenta canalului Olguta cu Dunarea Veche si confluenta Dunarea Veche cu Canalul Sulina, Mm 13+1.000, in tot timpul anului, cu exceptia pescuitului recreativ-sportiv, care se va desfasura in afara perioadei de prohibitie, cu eliberarea imediata in mediul acvatic natural a pestelui si a altor vietuitoare acvatice capturate;
c) sectorul de pe Dunarea Veche cuprins intre confluenta cu canalul Sulina, de la Mm 13+1.000 si pana la confluenta cu canalul Sulina, Mm 8+600, in tot timpul anului, cu exceptia pescuitului recreativ-sportiv, care se va desfasura in afara perioadei de prohibitie, cu eliberarea in mediul acvatic a pestelui si a altor vietuitoare acvatice capturate;

Ce e dubios : daca te prind cu pestele in cos pe Dunarea Veche , cu toate ca acesta este prins in alta zona te pun sa-l eliberezi. Pai cum poti ajunge la Mila 23 daca nu pe Dunarea Veche ?
www.pentrupescuit.ro

oaie
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de oaie » 28 Sep 2009, 19:35

sambata seara mam intors de la murighiol
prima oara am ajuns aproape de confluenta cu canalul dunavat.sa prins avat si ceva strapi.se prindeau somni la coropisnita si scoica.noi am pescuit la artificiale.
apoi neam mutat aproape de sat la o confluenta,am prins cativa bibani,cativa strapi,stiuca pe dunarea veche(pina in 2 kg),vreo 2 somotei si intro "partida"de plutarit caras,babusca si rosioara
tantari multi dar relativ pasnici si mai ales multe barci.chiar foarte multe.
poate peste nu prea mai este dar este asa de frumosa delta!!!!!!!!!!!

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 28 Sep 2009, 19:46

@oaie
Salutare!Ai fost cumva pe la Nicu?Mai era cineva pe la Murighiol pe Dunarea noua?La stiuca ai dat din barca ,pe Dunarea veche in sus? Nu ai incercat si pe Chiril sau Isac?
O seara buna.
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

parintele
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de parintele » 28 Sep 2009, 20:29

Ilarion : E bine ca exista macar marla in zona aia...e o zona foarte frumoasa si nu pot decat sa ma bucur.
In ce priveste Dunarea Veche inseamna ca nu e nici o protectie, adica nu e nimic anormal, asa ar trebui sa fie peste tot...ORICUM orice pescar normal la cap ar cam trebui sa elibereze mult, mult mai mult decat retine...lucru specificat si in regulamentele de pescuit sportiv, nu ?;)

Practic DOAR pe Dunarea veche vegheaza cineva la respectarea normelor de bun simt si a regulamentelor de pescuit SPORTIV... Din pacate e mult preaputin si nu e nicidecum un lucru "negativ" ci dimpotriva...ar rebui sa misune garda peste tot si sa aplice legile...

E drept, nu de aia nu e peste in Delta, nudin cauza pescarilor sportivi, dar parca si cand auzi de pescari "sportivi", adica cu lanseta, care aduc acasa zeci de kile de stiuca (ce draci or face cu atata nu stiu, oricum ai conserva-o tot nu are nici o treaba cu cea proaspata...) , ziceam ca parca te apuca spumele.

O sa ramanem cu amintirile daca se va continua asa...

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 29 Sep 2009, 23:07

Stie cineva cum se poate plati taxa de intrare in delta pt barca si motor daca ajung in Tulcea sambata dimineatza.Am inteles ca se plateste la biosfera si sambata e inchis. :roll:
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

DidelPro
veteran
veteran

Mesaj de DidelPro » 30 Sep 2009, 10:23

Prietenii mei, nu au platit nimic,pe sf.gh si sulina, pe chilia au venit numai pentru "fondul"de alegeri 20 ron pe zi pina pe la km 60.In rest nu ia intrebat nimeni de aceste plati!
ps ei sunt acum la 29 (sf.gh),pescuiesc la 19,slab(sa nu spun f.slab),luni au fost pe puiu(multa iarba)..citeva dintoase,mai bine au prins pa ivancea in dreptul lui mindra..spun ei.
Asa va vijelie si "sa aiva ochiul cit maslina"!

Diver
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Diver » 30 Sep 2009, 14:45

Adelin scrie:Stie cineva cum se poate plati taxa de intrare in delta pt barca si motor daca ajung in Tulcea sambata dimineatza.Am inteles ca se plateste la biosfera si sambata e inchis. :roll:
Le-am trimis cererea pe fax ( o poti descarca de pe site-ul lor sau ti-o trimit eu ) ,am vorbit cu ei la telefon si mi-au lasat actele si chitanta la ofiterul de servici, caruia i-am lasat banii. Oamenii au fost foarte amabili si am facut chestia asta de vreo 2-3 ori.

Scrie răspuns