Locuri de pescuit in jud.Timis
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
SALUT
Bine v-am gasit!
Da mai am 3 somni de aprox.12kg/buc pe care vreau sa-i scot afara ca aduc puiet de crap.Salau am incercat sa introduc da nu rezista la transport.Am adus cam 200 kg , 1kg/buc si nici unul nu a ajuns viu.Anul asta nu mai aduc decit stiuca si biban.Fiindca stiuca este pestele meu de suflet incerc sa fac o balta de rapitor.Cumpar orice cantitate de stiuca vie gasesc.Si in primii ani cred ca deschid sezonul de stiuca numai in sistem "catch and release".
Da mai am 3 somni de aprox.12kg/buc pe care vreau sa-i scot afara ca aduc puiet de crap.Salau am incercat sa introduc da nu rezista la transport.Am adus cam 200 kg , 1kg/buc si nici unul nu a ajuns viu.Anul asta nu mai aduc decit stiuca si biban.Fiindca stiuca este pestele meu de suflet incerc sa fac o balta de rapitor.Cumpar orice cantitate de stiuca vie gasesc.Si in primii ani cred ca deschid sezonul de stiuca numai in sistem "catch and release".
NO KILL
Salutare!
ADI, felicitari pt felul in care reusesti sa administrezi baltile Cornesti! Este pe departe balta unde am intalnit cei mai cinstiti administratori. M-a impresionat foarte mult inclusiv curatenia de pe mal si faptul ca nu e o balta de manelisti.
Eu nu am fost in 2004 decat pe prima balta, si datorita nadirii excesive nu am prins mare lucru. Dupa aceea m-am axat mai mult pe Socodor, apoi n-am mai avut timp caci am fost plecat din tara.
Vreau sa stiu cand se va da drumul la pescuit anul asta si care vor fi taxele. Parca nu mai am stare cand vad ce vreme frumoasa e afara. Iar anul asta cred ca voi renunta la Socodor....
Somnii in care balta sunt? Cum o sa faci sa ii scoti, o sa seci balta sau o sa ii pescuiesti?
Crezi ca e ok sa bagi biban??? Cel putin io uras pestele ala
.
ADI, felicitari pt felul in care reusesti sa administrezi baltile Cornesti! Este pe departe balta unde am intalnit cei mai cinstiti administratori. M-a impresionat foarte mult inclusiv curatenia de pe mal si faptul ca nu e o balta de manelisti.
Eu nu am fost in 2004 decat pe prima balta, si datorita nadirii excesive nu am prins mare lucru. Dupa aceea m-am axat mai mult pe Socodor, apoi n-am mai avut timp caci am fost plecat din tara.
Vreau sa stiu cand se va da drumul la pescuit anul asta si care vor fi taxele. Parca nu mai am stare cand vad ce vreme frumoasa e afara. Iar anul asta cred ca voi renunta la Socodor....
Somnii in care balta sunt? Cum o sa faci sa ii scoti, o sa seci balta sau o sa ii pescuiesti?
Crezi ca e ok sa bagi biban??? Cel putin io uras pestele ala

info 2005
Iti multumesc mult pentru apreciere si promit ca incerc sa cresc standardele baltii in fiecare an.
Nadirea excesiva a fost principalul factor care a contribuit la inactivitatea pestilor, mai ales in perioada verii cand am introdus somn african tocmai pentru a-i pune in miscare. Desi am insistat foarte mult sa nu se foloseasca mai multa nada decat in momitor sau cosuletul de nadire, au fost pescari care au nadit chiar si 60 de kg/zi !!!
Conditiile de pescuit de anul acesta sunt urmatoarele:
-taxa ramane 200000 lei/zi
-se poate intra cu masina
-cantitatea de peste este de 4 kg sau o bucata pana in 5 kg.
-se pescuieste cu 2 bete
-fara muzica,radio sau alte mijloace de poluare fonica
-pestele prins in afara celor 4 kg permise se poate retine contra cost
Anul acesta introduc caras mare 2,3 buc/kg. chiar 1 buc./kg cam 1000 de kg in prima faza de aceea am modificat cantitatea de peste care poate fi retinut. (cele 4 kg. includ si carasul).
Legat de somnii din balta 3,am incercat toate metodele sa ii scot si nu am reusit. Pescuitul lor este la liber cu retinerea capturii.Sugestii de prindere ???
Introduc bibanul pentru a ma elibera de pseudorasbora( pietrar) al caror nr. este in exces si termina populatia de crap mic( consuma toate icrele).Oricum nu il introduc in toate baltile ci numai in una.
Nu am hotarat inca incepera sezonului, dar va fi concomitent cu inceperea activitatii crapului, cel tarziu 1 aprilie . Deschiderea sezonului va debuta cu editia a II-a a concursului Cupa Cornesti.
Cu respect,
Adi
Nadirea excesiva a fost principalul factor care a contribuit la inactivitatea pestilor, mai ales in perioada verii cand am introdus somn african tocmai pentru a-i pune in miscare. Desi am insistat foarte mult sa nu se foloseasca mai multa nada decat in momitor sau cosuletul de nadire, au fost pescari care au nadit chiar si 60 de kg/zi !!!
Conditiile de pescuit de anul acesta sunt urmatoarele:
-taxa ramane 200000 lei/zi
-se poate intra cu masina
-cantitatea de peste este de 4 kg sau o bucata pana in 5 kg.
-se pescuieste cu 2 bete
-fara muzica,radio sau alte mijloace de poluare fonica
-pestele prins in afara celor 4 kg permise se poate retine contra cost
Anul acesta introduc caras mare 2,3 buc/kg. chiar 1 buc./kg cam 1000 de kg in prima faza de aceea am modificat cantitatea de peste care poate fi retinut. (cele 4 kg. includ si carasul).
Legat de somnii din balta 3,am incercat toate metodele sa ii scot si nu am reusit. Pescuitul lor este la liber cu retinerea capturii.Sugestii de prindere ???
Introduc bibanul pentru a ma elibera de pseudorasbora( pietrar) al caror nr. este in exces si termina populatia de crap mic( consuma toate icrele).Oricum nu il introduc in toate baltile ci numai in una.
Nu am hotarat inca incepera sezonului, dar va fi concomitent cu inceperea activitatii crapului, cel tarziu 1 aprilie . Deschiderea sezonului va debuta cu editia a II-a a concursului Cupa Cornesti.
Cu respect,
Adi
NO KILL
ADI ne poti spune mai multe despre somnul AFRICAN pe care l-ai introdus ?
a exiatat o discutie mai demult legaqta de acestspecimen
as dori amanunte pt elucidarea personala
cei ce au participat la discutie poate isi amintesc controversele
cred ca e o posibilitate de elucidare a subiectului
cum arata ,cat creste , etc
a exiatat o discutie mai demult legaqta de acestspecimen
as dori amanunte pt elucidarea personala
cei ce au participat la discutie poate isi amintesc controversele
cred ca e o posibilitate de elucidare a subiectului
cum arata ,cat creste , etc
- costica_fishing
- veteran
somn african si alte cele
Pai nu cred ca exista cineva care nu a vazut somn african.La un moment dat toate magazinele erau pline de el , pina si metro.Dar mi se pare ca aparea sub denumirea de Clarias.In rest este asemanator cu somnul nostru .Creste f.repede si maninca tot ce misca.Nu stiu dimensiunea maxima dar l-am vazut pe Discovery prins de un pescar cam la 38 kg.Am inteles ca nu supravietuieste peste iarna la noi.O sa vad la vara.Cert este ca trage pe cea mai mare caldura cind celalat peste nici nu misca.Este un adevarat luptator , un drill cu un Clarias de 2kg se poate asemana cu un drill cu un crap de 5-6 kg.Are niste dintisori ca briciu, daca prelungesti drillul taie firul si de 0,35(vorbesc de buc. la 2 kg).Ce m-a impresionat cel mai mult este rezistenta lui ,daca il scoti dimineata si il lasi pe uscat traieste fara probleme pina seara.Daca doresti informatii mai stiintifice le pot obtine de la facultate(piscicultura).Am incercat sa-i prind la voblere dar fara succes in schimb s-au prins f.bine la rima neagra.De curiozitate le-am taiat burta si erau plini da caras si pietrar(pseudorazbora).
Da intr-adevar si bibanul se hraneste cu icre, numai la o anumita virsta (puiet) , dar isi maninca si propriile progenituri.Pseudorazbora se inmulteste de mai multe ori pe an si daca nu are dusmani invadeaza balta si celelalte specii , in special crapul,nu mai reusesc sa se reproduca.Si daca as compara intre cele doua specii pe care crezi ca as alegeo? bibanul care creste pina in kil sau pseudorazbora(pietrar) care nu depaseste 5 cm.Plus ca bibanul va fi un partener bun iarna ...
Salut Nelu! Am bagat si mai mari.Cea din poza stinga are 6 kg , cea din dreapta aproape 4kg. Cu putin noroc anul acesta pe linga puiet (de stiuca) o sa mai aduc si adevarate trofee.Doar in balta 2 si nu stiu cind o sa deschid sezonul.Mersi pentru mesajele frumoase de pe net.
Da intr-adevar si bibanul se hraneste cu icre, numai la o anumita virsta (puiet) , dar isi maninca si propriile progenituri.Pseudorazbora se inmulteste de mai multe ori pe an si daca nu are dusmani invadeaza balta si celelalte specii , in special crapul,nu mai reusesc sa se reproduca.Si daca as compara intre cele doua specii pe care crezi ca as alegeo? bibanul care creste pina in kil sau pseudorazbora(pietrar) care nu depaseste 5 cm.Plus ca bibanul va fi un partener bun iarna ...
Salut Nelu! Am bagat si mai mari.Cea din poza stinga are 6 kg , cea din dreapta aproape 4kg. Cu putin noroc anul acesta pe linga puiet (de stiuca) o sa mai aduc si adevarate trofee.Doar in balta 2 si nu stiu cind o sa deschid sezonul.Mersi pentru mesajele frumoase de pe net.
NO KILL
Asta e partea care imi place cel mai mult la somnul african!!!Cert este ca trage pe cea mai mare caldura cind celalat peste nici nu misca.Este un adevarat luptator , un drill cu un Clarias de 2kg se poate asemana cu un drill cu un crap de 5-6 kg.
In plus de asta imi place la nebunie carnea lui, iar din cap se face o ciorba de sta pisoiu-n mustati!!!
Adi, ai spus niste conditii de pescuit... acum vreau sa intreb: pt baltile doi si trei va fi sistemul "no kill"? Care va fi taxa?
Sugetie pt prinderea somnilor: Dai un anunt la mica publicitate, ceri ajutorul pescarilor. Faci apel la traistarii care vor sa dea lovitura si ii inviti la un pescuit de somn. Eventual ii lasi sa pescuiasca noaptea.
Numai bine!
Adi, detalii despre Clarias gariepinus gasesti pe www.fishbase.org. S-a mai discutat despre el pe forum. Ce stiu sigur e ca sub 17 grade i se prabuseste sistemul imunitar si se duce... Temperatura optima de hranire e peste 25 grade. Poti sa vezi pe site-ul facultatii, la practica, niste poze facute la crescatoria de la Oradea.