Locuri bune pentru prins clean in apropiere de Bucuresti

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 22 Ian 2006, 12:08

Ai timp sa incepi si la artificiale si, n-o sa-ti para rau...
Intr-adevar, cu un profesor langa tine, e altceva...
Uite cum am inceput eu... Am facut o comanda la Berti de oscilante si rotative...si mi-am zis sa ma duc sa le incerc pe Prut, fara sa imi mai iau si echipamentul de stationar... Prindeam sau nu, nu era nici o problema, nu asta conta, oricum, nu ar fi fost prima data sau ultima cand m-as fi intors de la pescuit fara peste.
Uite asa am plecat cu o singura lanseta si o mana de artificiale, printre care si 2 voblere hazsnosi (atat aveam atunci)
vreau sa zic ca a fost o zi perfecta, am luat avatel la aproape fiecare naluca de la Berti (doar de-aia ma dusesem , sa le incerc) plus la vobler, aveam atac la fiecare aruncare aproape, fara sa exagerez.
Ce sa mai zic ca aveam voblerul legat cu Double Loop Clinch Knot
asa incat la fiecare trasatura, voblerul se intorcea pe spate :) Chiar si asa , tot dadea avatelul in el....
Apoi, ceva mai tarziu am invatat nodul Rapala si utilitatile lui cand vine vorba de legat voblere.
Astea le-am invatat singur, dar (zic eu) ca am inaintat mai repede, mai :furand" de la altii cu care am mers la pescuit.

noname
veteran
veteran

fcgf

Mesaj de noname » 22 Ian 2006, 12:21

Apropo de sfaturi si de lectii pe viu, ai drepatate...
Imi aduc aminte zambind cum am iesit cu cativa ani in urma din casa imbolnavit de emisiunile lui Rex Hunt. M-am dus sa fac ce vazusem la televizor pe Buzau, la clean... Locuri de clean mai stiam eu de la varga dar cum e cu nalucile... Inspirat m-am dus la magazin si am luat o rotativa (25000) (prima mea naluca)... ajuns pe Buzau, primul lanseu, prima agatatura (intr-o haina) acuma dezbraca-te si intra in apa ca-i singura rotativa ... si pantalonii jos, apa rece.. ma rog, dadem din loc in loc pana dau de un tip care facea spinning in adevaratu sens al cuvantului. Incepe sa rada :P de felull in care recuperam eu (cam cum o facea Rex la macrou) imi ia batul meu si ma invata, si asa incet incet m-am imbolnavit.... dar prima experienta a fost neplacuta si poate ca daca nu era tipu ala azi ma linisteam cu tablele

crisp
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de crisp » 23 Ian 2006, 15:37

MARINESCU ADY scrie:Pentru a gasi un loc bun de pescuit si k lumea am rupt masina vreo 10-15 zile ,off road adevarat, rezultatul 200 de euro articulatiile si cateva ore de munca alaturi de mecanic... dak vrei sa cauti un loc adevarat de clean cauta locuri izolate pline de pomi si cat mai adanci ca sa nu bage halaul. Eu inafara de caras si melci :D la viermusi n-am luat nimic... am ramas la stadiul de incepator pt ca cei care sunt pescari adevarati sunt prea egoisti ca sa "educe" un pusti ca mine ( am 18 ani). Nu se complica inutil sa ma scoleasca pe mine... egoism maxim...
Daca vrei sa prinzi clean frumos incearca la vobler rotativa sau pt satisfactie maxima la musca artificiala. La viermusi nu prinzi decat cleni mici si obleti. Daca vrei neaparat sa pescuiesti la naturale, cu undita si sa prinzi clean mai mare te sfatuiesc (o sa-mi iau injuraturile de rigoare) sa incerci cu viespe. Cum faci asta? doua moduri, unul (mai usor) gasesti cuiburi de viespi si le scoti de acolo, trebuie sa fi atent ca unele sunt aproape viespi si risti sa te trezesti cu un ac in degete. Nu folosi larvele sunt prea moi si oricum vei pati ca si cu viermusii. A doua metoda este sa le prinzi, cu pliciul :lol: sau am vazut ca unii arunca o galeata de apa fierbinte pe cuiburi. Sa nu crezi ca fac bascalie, am prins cei mai mari cleni la undita folosind viespi ca momeala

Cucu Ionel
senior
senior

Mesaj de Cucu Ionel » 23 Ian 2006, 16:50

Pentru cei ce inca mai pescuiesc cu momeli naturale le recomand larvele de carabus de mai,le gasesti pe malul apei chiar,sapand[asta-i incovenientul ca trebuie sa ai o lopatica la tine]sub salciile de pe mal.Sunt destul de mari,pastrate in pamantul lor rezista 2-3 zile,si nu prea da"maruntisul"peste ele,eventual mai pica mreana,daca este prin zona.

noname
veteran
veteran

ijij

Mesaj de noname » 23 Ian 2006, 18:32

Da si cand apar carabusii :lol: avat si clean scire pe ei

MARINESCU ADY
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de MARINESCU ADY » 25 Ian 2006, 00:10

Paul te rog sa faci o lista cu nalucile care ti s-au parut cele mai prinzatoate de la BERTI si aici ma refer exclusiv la pescuitul pe rau... Eventual astept un privat si cu cateva preturi coduri si alte "minuni" Am intrat pe site si am vazut cateva poze vreau sa aud si alte pareri in afara de ale lor. Mentionez ca sunt in cautare de naluci pt stiuca...

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 25 Ian 2006, 09:12

Vezi ca gasesti aici: http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic.php?t=1965 despre nalucile berti pentru stiuca si in general....

mihai.riciu
junior
junior

locuri pentru prins clean in apropiere de bucuresti

Mesaj de mihai.riciu » 18 Mai 2006, 09:25

am fost vineri si sambata pe arges in dreptul comunei gostinari si nu am prins decat un oblete.apa era foarte tulbure altfel de obicei se prinde clean frumos.
Pescarul inrait

vijelie
veteran
veteran

Mesaj de vijelie » 19 Mai 2006, 17:44

vezi ca este un topic cu broscutza sau pestishor :lol: s-ar putea sa iti prinda bine si sa ii gasesti pe cei mari care vor mai mult decat niste viermishori ametiti...vor CARNE :twisted:
prind cat prind,si cand nu mai prind...inseamna ca am secat lacul!!

braconierul
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de braconierul » 30 Mai 2006, 15:51

PAB scrie:Da mari secretosi mai sinteti!!!!!!!!!!! Nu zice nimeni nimic???
Sunt Horia si sunt din Cluj.Anual vin in Bucuresti sa dau examenele la facultate dar bine inteles ca aduc cu mine si arsenalul de undite mai ales cele pt muscarit. nu prea stiu eu foarte bine locurille pe aici da anul trecut am fost pe Arges si am muscarit cu lacuste si am prins cleni chiar la 300-400 g si nu am stat asa de pe la 13 pina pe la 18 ca era multa lume la baie fiind week end. anul asta vreau sa prind momentul intre doua examene si daca este cald vreau sa merg din nou. problema cleanului este ca trebuie sa il cauti tu el nu va veni decit intimplator.daca sti sa muscaresti trebuie sa prinzi clean.

Scrie răspuns