lacul varlaam
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
Re: lacul varlaam
adrian99....sa sti ca cei care vin la varlaam in proportie de 99% stiu sa tina un peste si de asemenea sa-l elibereze corect, nu stiu daca am gasit doua stiuci moarte de la inceputul anului....si nu sunt convins ca au murit din cauza pescarilor....
problema cu carnetelul este utopie pentru Romania zilelor noastre...poate-n viitor cand o sa fim un pic mai responsabili(asta dupa ce nu o sa mai avem unde pescui)
problema repopularilor e mai complicata decat pare.....eventuale boli, rata de supravietuire mica, costuri relativ mari...
deocamdata lacul functioneaza foarte bine in sistem C&R...este o surpriza , dar una placuta.
in rest cu toti speram sa apara cat mai multe locuri cu rapitor bine reprezentat,cu retinere,conditii civilizate, cu tarife mici si aproape de casa,
stima,
Brad
problema cu carnetelul este utopie pentru Romania zilelor noastre...poate-n viitor cand o sa fim un pic mai responsabili(asta dupa ce nu o sa mai avem unde pescui)
problema repopularilor e mai complicata decat pare.....eventuale boli, rata de supravietuire mica, costuri relativ mari...
deocamdata lacul functioneaza foarte bine in sistem C&R...este o surpriza , dar una placuta.
in rest cu toti speram sa apara cat mai multe locuri cu rapitor bine reprezentat,cu retinere,conditii civilizate, cu tarife mici si aproape de casa,
stima,
Brad
Brad Radulescu
Administrator Lacul Varlaam
Administrator Lacul Varlaam
Eu tot citesc aici si nu prea reusesc sa inteleg. In loc sa vorbim cum sa abordam partida, de pe mal din barca, ce naluci, ce prezentari ,etc. tot discutam ce sa faca administratia Varlaam, sa se ia stiuca, sa se retina, ca prin afara se retine, sa se populeze dupa, etc. Mai oameni buni eu ma duc la pescuit pentru a pescui, cand vreau sa mananc peste ma duc la restaurant, despre ce vorbim aici? Vrei peste te duci sa cumperi de care vrei si cum vrei, il pui in sacosa si gata. Pescuim sa traim? Sau pescuim ca asta e pasiunea noastra? Vrem balti cu peste, sau vrem sa mergem sa luam cat putem si apoi aoleu nu avem unde pescui? Uitati va la delta, pe natural zero capturi la concurs, iar pe incinte private s a scos parleala. Asta ne dorim? Rapitorii nu se compara cu alt peste, nu poti popula pur si simplu. Stiucile sunt teritoriale, depind de structuri, plus ca orice peste adus poate aduce si o multime de paraziti. Cum faci populari? Cu alevini de stiuca? Daca vor fi suficienti de sanatosi si vor reusi sa se adapteze la conditiile din noua locatie vor ajunge hrana pentru restul pestilor. Atunci aduci pesti mari, dar de unde ii cumperi? Sa zicem ca reusesti sa ii gasesti, iti vor manca stiucile mici care erau deja in balta, si vei strica tot echilibrul.
Hai sa avem fire intinse si stiuci capitale sa eliberam!
Hai sa avem fire intinse si stiuci capitale sa eliberam!
Daca se va retine, probabil si taxele vor creste, asa ca eu zic mai bine sa fie un pescuit sustenabil, C&R, poate daca se formeaza un grup solid de pescari, preturile poate se vor si micsora, haideti sa respectam mai mult partenerii de joaca, sa respectam natura, sa pescuim responsabil si cu timpul vom ajunge si noi la nivelul celor de afara. 

zane,cel mai simplu este sa spunem:nu se poate,este greu....dar de ce nu se spune:ne costa
la Milotina s-a putut,la Sarulesti la fel,alte balti din zona Giurgiu
la fel in strainatate.
dar aceste lucru costa si se reflecat asupra taxei
spui ca la voi este o taxa modica(70lei)....
probabil pentru bucurestenii profesionisti
pentru astia mai provinciali(asa cum sunt eu)este foarte mare
sa nu ma intelegi gresit am fost si sunt pentru c&r(si-mi atrag injurii peste tot pentru treaba asta)...
in postarea anterioara spunea cineva ca daca vrei sa consumi peste il poti cumpara din piata
corect:stiuca din Grecia,salau din Polonia,caras,crap din Bulgaria,mreana Ungaria etc

la Milotina s-a putut,la Sarulesti la fel,alte balti din zona Giurgiu
la fel in strainatate.
dar aceste lucru costa si se reflecat asupra taxei
spui ca la voi este o taxa modica(70lei)....

probabil pentru bucurestenii profesionisti
pentru astia mai provinciali(asa cum sunt eu)este foarte mare
sa nu ma intelegi gresit am fost si sunt pentru c&r(si-mi atrag injurii peste tot pentru treaba asta)...
in postarea anterioara spunea cineva ca daca vrei sa consumi peste il poti cumpara din piata
corect:stiuca din Grecia,salau din Polonia,caras,crap din Bulgaria,mreana Ungaria etc

Milotina e istorie, iar la Sarulesti se pescuieste doar in regim C&R. Doar la crap sau stationar poti retine platica, caras, crap. Rapitorii se elibereaza!
alex b,eu vorbeam strict de populari!
cei care le-au facut au investit
chit ca au cumparat alevini de la Nucet,Enisala ori au adus exemplare mari din Ungaria au facut ceva care sa justifice taxa sau marirea ei
cei care le-au facut au investit
chit ca au cumparat alevini de la Nucet,Enisala ori au adus exemplare mari din Ungaria au facut ceva care sa justifice taxa sau marirea ei

Eu nu vad logica, sa scoti peste ca apoi sa populezi? Si asta ca sa maresti si taxa? nu mai bine ne bucuram de ce exista, si exista, si le lasam in pace sa se dezvolte sa se faca mari? noi sa avem ce pescui, facem poze, ne laudam pe la colegi si le eliberam? Si poate asa fiind un numar mare de pescari doritori de C&R putem sa si scadem taxele? Eu unu asa as face
Varlaamul are stiuca multa, am fost acolo, am pescuit, m am convins. De ce sa o scoti ca apoi sa o bagi? Undeva ceva, mie imi scapa. Nu are multa stiuca mare, dar are potential, la cata hrana are stiuca acolo, si la conditiile excelente, (apa curata, vegetatie, etc) se vor dezvolta in 2-3 ani vom avea trofee. Daca le lasam in pace.... Nu am actiuni la Varlaam, nu sunt platit sa fac reclama sau sa tin partea cuiva, insa ca pescar am sa sustin tot timpul balti de calitate si administratori de calitate! Am asa putin timp liber, asa de greu reusesc sa scap la o partida de spinning, si cand ma duc la pescuit vreau sa prind, nu sa pierd vremea.

alex,este treaba ta dca vrei sa pescuiesti in acvariu
(conform spuselor tale-pe Varlam din 3 lanseuri intepi 4 pesti
)
mie imi plac baltile mai grele si apele publice,unde trebuie sa depui ceva efort,inspiratie pentru a prinde ceva
daca pana cum existau carprodoame de acum exista stiucodroame

mie imi plac baltile mai grele si apele publice,unde trebuie sa depui ceva efort,inspiratie pentru a prinde ceva
daca pana cum existau carprodoame de acum exista stiucodroame

N am spus ca din 3 lanseuri intepi 4 pesti, am spus doar ca are o densitate mare. Sunt eu pescar dar chiar asa sa lansez de 3 ori si sa prind 4 stiuci mai greu
Plus ca montura de tipul Alabama rig este interzisa
Am acvariu in casa, chiar mai multe, insa prefer Varlaamul cand merg la pescuit
Si eu prefer sa pescuiesc pe natural dar ce te faci ca nu prea mai are peste naturalul....plus ca acum mai e si prohibitie. Fire intinse tuturor! Fie ca pescuiesc pe natural fie ca prefera baltile private, important este sa ne bucuram de pasiunea asta a noastra, asa cum intelegem fiecare sa o facem!
tuturor!

- crapmaniacul
- veteran
Varlaamul va fi ceea ce decid patronii sa fie, e o afacere si din acest motiv profitul are locul lui si este cat se poate de normal sa fie asa. Daca faci profit existi , dar daca nu faci profit inchizi si pleci acasa, e simplu si nu trebuie sa fiu pe placul nimanui, legea e natural valabila, este selectie naturala care nu da explicatii nimanui.
De fel sunt tolerant cu alternativele si consider ca nu trebuie sa existe numai o singura varianta in pescuitul de rapitori pe balti private, trebuie sa existe varietate si optiuni iar timpul si pescarii vor selecta unde prefera sa mearga. Suntem inca foarte la inceput la acest capitol, avem balti de rapitor sa le numeri pe degetele de la o singura mana, deci nu avem concurenta si asta nu e bine ...
Cei mai multi patroni au facut in anii post revolutionari haiducii pe banii statului, cumetrii clientelare politic etc, capitalism primitiv de talcioc, insa vremurile alea se cam termina, statul nu prea mai face cadouri, iar acum fie inveti sa faci profit si sa devii sustenabil si azi si maine si peste 5 ani, daca poti evident, fie vinzi sau inchizi.
Consider ca viitorul nu va fi strict al pescuitului C&R, vor coexista linistit ambele variante de pescuit pe privat in masura in care sunt gandite dar mai ales aplicate corect si pe principii sanatoase de afacere.
Cu siguranta ca sistemul C&R este mai profitabil pentru patroni si mai lesnicios de adoptat si e normal sa fie prima afacere pe care acestia o abordeaza, e in firea omului, maxim de profit cu minim de efort. Lucrurile se vor misca asa in voie atata timp cat concurenta nu exista sau e firava si lucrurile merg intr-un singur sens.
Abea cand vor fi 8-10 balti de rapitor cu trofee (precum cele de crap) cu C&R pe o raza de 60-80 km de Bucuresti si clientii vor incepe sa se imparta intre ele si veniturile patronilor nu vor mai fi asa de usor de cules, atunci fiecare patron se va gandi sa iasa in fata cu ceva nou ca sa-si polarizeze clientii.
Patronii se vor gandi fie la o taxa mai mica, fie la conditii de pescuit mai bune (barca, trofee mai mari decat la balta vecina), fie cu retinerea partiala din captura sau alte nascociri de business dupa puterile si functie de priceperea fiecaruia. Dar mai avem de asteptat ceva ani ptr asta ... Pana atunci servim ce gasim nu neaparat ce ne dorim.
De fel sunt tolerant cu alternativele si consider ca nu trebuie sa existe numai o singura varianta in pescuitul de rapitori pe balti private, trebuie sa existe varietate si optiuni iar timpul si pescarii vor selecta unde prefera sa mearga. Suntem inca foarte la inceput la acest capitol, avem balti de rapitor sa le numeri pe degetele de la o singura mana, deci nu avem concurenta si asta nu e bine ...
Cei mai multi patroni au facut in anii post revolutionari haiducii pe banii statului, cumetrii clientelare politic etc, capitalism primitiv de talcioc, insa vremurile alea se cam termina, statul nu prea mai face cadouri, iar acum fie inveti sa faci profit si sa devii sustenabil si azi si maine si peste 5 ani, daca poti evident, fie vinzi sau inchizi.
Consider ca viitorul nu va fi strict al pescuitului C&R, vor coexista linistit ambele variante de pescuit pe privat in masura in care sunt gandite dar mai ales aplicate corect si pe principii sanatoase de afacere.
Cu siguranta ca sistemul C&R este mai profitabil pentru patroni si mai lesnicios de adoptat si e normal sa fie prima afacere pe care acestia o abordeaza, e in firea omului, maxim de profit cu minim de efort. Lucrurile se vor misca asa in voie atata timp cat concurenta nu exista sau e firava si lucrurile merg intr-un singur sens.
Abea cand vor fi 8-10 balti de rapitor cu trofee (precum cele de crap) cu C&R pe o raza de 60-80 km de Bucuresti si clientii vor incepe sa se imparta intre ele si veniturile patronilor nu vor mai fi asa de usor de cules, atunci fiecare patron se va gandi sa iasa in fata cu ceva nou ca sa-si polarizeze clientii.
Patronii se vor gandi fie la o taxa mai mica, fie la conditii de pescuit mai bune (barca, trofee mai mari decat la balta vecina), fie cu retinerea partiala din captura sau alte nascociri de business dupa puterile si functie de priceperea fiecaruia. Dar mai avem de asteptat ceva ani ptr asta ... Pana atunci servim ce gasim nu neaparat ce ne dorim.