Lacul Morii Bucuresti
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
cam in mijlocul lacului am avut eu casa...acolo m-am nascut.... dar ne-a demolat ceausescu ... am stat pe grozeanu langa biserica strada avea o latura gardul cimitirului...cand eram pusti prindeam multa mreana..caras mai cadea ...pietrusel ... clean mai se prindea cand avea momente de limpezeala.....incepand de la dudu si pana la eroilor... se mai prindea bine iar sub strandul ciurel la betoane acolo....;la intersectia cu apeductul ce vine de la Arcuda se prindea mereu.... tot timpul aveai trasaturi.... dar niciodata spectaculoase.... bucati apreciabile prindeam sub malul unde era puscaria de femei...ce vremuri..... aveam o masca de gaze kaki si in ea cutiutza cu branza topita taiata bucatele de acasa....o sticla cu apa....ceva de mancare ...asta ca mergea si cainele cu mine mereu... un mic scaunel pliabil... si doua betze de zahar cam la 2m si ceva...
in functie de sezon..obligatoriu si ...lacuste, greiere...rame...viermusi.... sau stup de viespii (cand sunt larvele albe..) prindeam cam 5-10buc pe juma de zi asa de 2-400g/buc si strangeam la frigider pana se umplea cratitza....dupa care urma prajeala...sau pastram si mancam iarna...
...nu am mai incercat demult lacul.....se braconeaza in draci.... acum vreo 4-5ani prindeam noaptea caras la 1kg/buc cu lanterna pe pluta...printre okiurile de bradis...cu o varga de carbon la 6m...
rapitor in afara de biban la copca nu am prins... e destul de rar...
in functie de sezon..obligatoriu si ...lacuste, greiere...rame...viermusi.... sau stup de viespii (cand sunt larvele albe..) prindeam cam 5-10buc pe juma de zi asa de 2-400g/buc si strangeam la frigider pana se umplea cratitza....dupa care urma prajeala...sau pastram si mancam iarna...
...nu am mai incercat demult lacul.....se braconeaza in draci.... acum vreo 4-5ani prindeam noaptea caras la 1kg/buc cu lanterna pe pluta...printre okiurile de bradis...cu o varga de carbon la 6m...
rapitor in afara de biban la copca nu am prins... e destul de rar...
-
- utilizator constant
e aglomeratie. se prind la halau bibani proaspat eclozati, cu kilogramele. cica dupa ce au spart digul de la padure, n-am inteles cine si de ce a facut treaba asta, au carat cu carutele pestele ramas in ochiurile de apa, crap de peste 10 kg, stiuci de pana la 8 kg, salau, biban, caras.baghi scrie: ....cum e pe acolo? si ce specii d pesti sunt?
evident in fiecare noapte se baga plasele.
-
- veteran
salut .am amintiri nepieritoare pe lacul morii si canal .prins de politie dus cu cainele URAL la sectia din giulesti .le-am aratat carnetul de pescar si s-au blocat pt ca era rosu.....am scapat fara amenda pt ca violasem un obiectiv strategic.
dar se merita dom'le ;am facut pescuituri grele de bib si caras gros in fata la R2.mergeam la peste cu grupa ,cu palierul , fugeam de la laboratoare,de la cursuri ,dar era peste .un pescar bun producea saramura pt 3 studenti flamanzi.viata dom'le ,viata .
acum sunt mai multi politai decat salai.
lacul e beton pt salau ,dar foamea e mai mare !
dar se merita dom'le ;am facut pescuituri grele de bib si caras gros in fata la R2.mergeam la peste cu grupa ,cu palierul , fugeam de la laboratoare,de la cursuri ,dar era peste .un pescar bun producea saramura pt 3 studenti flamanzi.viata dom'le ,viata .
acum sunt mai multi politai decat salai.
lacul e beton pt salau ,dar foamea e mai mare !
walleye
- StefanDinu
- veteran
Ceva noutati recente???
Cred ca ar fi un super lac de salau ... dar trebuie bine pazit. Dar si-ar scoate bani repede. Va dati seama? Un Sarulesti 10 minute de casa? Ce vis
?!?!?
Prin 92-95 prindeam salau de 4-5 Kg la bucatica. Numai noaptea. (Erau tipi care stateau cu saptamanile ... prindeau si vindeau in piata). 4-5 buc pe noapte. Pe digul dinspre linia 41. Acum acolo e o cladire albastra. Vis-a-vis, pe unde intra Dambovita in lac, luam caras la 1 Kg. Arc cu mamaliga, un singur ac cu viermusi.
Cred ca ar fi un super lac de salau ... dar trebuie bine pazit. Dar si-ar scoate bani repede. Va dati seama? Un Sarulesti 10 minute de casa? Ce vis

Prin 92-95 prindeam salau de 4-5 Kg la bucatica. Numai noaptea. (Erau tipi care stateau cu saptamanile ... prindeau si vindeau in piata). 4-5 buc pe noapte. Pe digul dinspre linia 41. Acum acolo e o cladire albastra. Vis-a-vis, pe unde intra Dambovita in lac, luam caras la 1 Kg. Arc cu mamaliga, un singur ac cu viermusi.