Lacul de acumulare Maneciu

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Pike
senior
senior

Lacul de acumulare Maneciu

Mesaj de Pike » 27 Iul 2005, 12:01

Exista pastrav in lacul Maneciu?
Care sunt conditiile pentru a pescui acolo?

Multumesc

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 27 Iul 2005, 12:14

clean mare este sigur.

paul
Moderator
Moderator

Re: Lacul de acumulare Maneciu

Mesaj de paul » 27 Iul 2005, 12:37

Pike scrie:Exista pastrav in lacul Maneciu?
Care sunt conditiile pentru a pescui acolo?

Multumesc
Este si pastrav cu siguranta, dar am vazut in coada lacului, chiar unde se varsa Teleajenul, clean mare prins la pestisor.
Daca ajungi pe-acolo, te poti interesa in maneciu de conditiile de pescuit pe lacul Maneciu cat si pe Teleajen.
Din cate imi aduc aminte, pe rau erau din loc in loc un fel de pancarte pe care scria "Pescuitul interzis"

blinker
junior
junior

Mesaj de blinker » 27 Iul 2005, 12:59

Este (sau era) un lac foarte frumos. Pe mine ma leaga multe amintiri. Este locul unde mi-am facut ucenicia in spinning si locul unde am descoperit CLEANUL, peste de care m-am indragostit.
Am pescuit frecvent pana acum 3 ani, cam pana in momentul in care a inceput declinul acestui lac. Cei care administreaza lacul, de fapt barajul, ca asupra apei si mai ales al pestilor nu ar trebui sa aiba vre un drept, dar... traim in Romania..., au inceput sa bage plase pe cele 2 cozi. Imagineaza-ti ce se intampla mai ales primavara cand cleanul si pastravul urca pentru depunere pe cele 2 rauri care alimenteaza lacul, iar cozile sunt barate de pe un mal pe altul de plase.

Ce sa iti zic, cred ca am facut peste 60-70 de partide pe acest lac, atat la spinning cat si la pluta cu momeala naturala. Am avut capturi mai multe sau mai putine, insa nu a fost nici macar o zi in care sa nu prind macar un clean.
Lacul era plin de clean, pastrav era dar foarte rar, doar accidental te puteai intalni cu el sau in cazul in care cunosteai bine locurile cu pastrav (erau cateva) si insistai foarte mult acolo.
Exemplarele frecvente de clean sunt 150-200 g, insa existau si monstrii, a vazut destui, atat clean cat si pastrav.

Observi ca am vorbit doar la trecut. In ultimii 3 ani am mai fost doar o data vara trecuta, cand am prins 5 cleni micuti. Probabil ca si acum mai poti prinde, insa lacul a devenit foarte mare iar pestele mult mai putin, deci rar.

blinker
junior
junior

Mesaj de blinker » 27 Iul 2005, 13:42

Paul scrie: ... dar am vazut in coada lacului, chiar unde se varsa Teleajenul, clean mare prins la pestisor.
Cand ai vazut?

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 27 Iul 2005, 13:59

blinker scrie: Cand ai vazut?
Acum vreo 7-8 ani... Se prindea la pluta chiar langa peretele acela vertical, de stanca. Tot atunci am mai vazut si castor pe lac.

gabii
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gabii » 01 Aug 2005, 09:17

Din cate imi aduc aminte, pe rau erau din loc in loc un fel de pancarte pe care scria "Pescuitul interzis"
Confirm, si io am vazut pancartele astea in week-endull trecut... adica in 27 - 28 iulie!

blinker
junior
junior

Mesaj de blinker » 01 Aug 2005, 10:11

Pancardele alea au fost dintotdeauna acolo, culmea ca e una mare chiar pe lac, langa baraj, dar in acelasi timp exista si o taxa pe zi :) . Nu mai tin minte cat era, dar asta cu foarte multi ani in urma. Pancardele probabil ca au ramas acolo fiindca nu s-a obosit nimeni sa le scoata, ca de respectat oricum nu le-a respectat nimeni.

Mai interesant ar fi sa ne spuna cineva daca a fost pe lac in ultimul timp si ce rezultate a avut.

Serbanel

Mesaj de Serbanel » 16 Mar 2006, 16:26

Fratilor,
Eu am prins clean de 1 kg pe Moeciu cu 2 lacuste verzi pe ac nr. 6, cu pluta, fir de 0.20. Am dat cu lanseta la vreo 20 m de mal si m-am lasat pe burta sa nu ma vada pestii din apa.
Pe Teleajen merge cred si pastravul, nu am mai fost de vreo 3 ani dar cred ca inca exista. Poti incerca cu linguri rotative nr. 1-2, sau cu lacusta ori corobet. Am incercat odata cu rotativa mica dar fara ancora - am scos-o si am pus un fir de 3 cm de nylon cu un carlig simplu si pe el un corp de lacusta verde. Am prins 2 pastraviori si le-am dat drumul.Cel mai bine mergeti in 2 ptr ca unul sa tina de sase sa nu va gajbeasca paznicii.
Mai util ptr cei din Prahova e sa incerce pe Azuga, mai sus de oras cu vreo 5 km. Daca prindeti o zi cu ploaie mare nu vine nici un paznic si oricum daca auziti masina padurarilor e timp destul sa urcati pe versant si nu e nici un bai... Aia oricum nu prea vor sa taie chitante pe malul apei asa ca desi am tot incercat sa intru in legalitate nu am reusit. Tot semi-braconier am ramas. Desi mi-e frica de ursi si lupi cred ca prin vara imi iau inima in dinti si merg la un pastrav de noapte pe Azuga. Ma cazez in cort undeva prin zona si merg pe la 22-23.00, am o lanterna puternica, sper sa vad unde pescuiesc. Sunt 100% sigur ca nui se fac controale noaptea acolo.

fishi
veteran
veteran

Mesaj de fishi » 16 Mar 2006, 16:36

Omule tu de ,,Permis de pescuit ''ai auzit? .....de zone protejate ai auzit?de cat pastrav mai avem in tara asta .......
DIN CAUZA CELOR CA TINE MAI PRINDEM PASTRAV DE PE JPG-URILE LUI,, ME HIGH''

Scrie răspuns