J(v)alea Argovei,,

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

PREDATOR
utilizator constant
utilizator constant

J(v)alea Argovei,,

Mesaj de PREDATOR » 18 Iul 2009, 18:46

a mai fost cineva in ultimul timp pe valea argovei>>?? :roll: am auzit ca sa bagat plase la greu in ultimul timp si evident sa rarit pestele,,salaul se prinde din ce in ce mai greu,,,,, :(

dragos_g
senior
senior

Mesaj de dragos_g » 18 Iul 2009, 23:15

Nu mai e!

PREDATOR
utilizator constant
utilizator constant

SALAUL PE CALE DE DISPARITIE LA VALEA ARGOVEI,,

Mesaj de PREDATOR » 19 Iul 2009, 16:38

:roll: chiar sa nu mai fie,,,??nu se poate,,,cred ca a mai ramas ceva :( ,, ce poate sa faca acei oameni de ""bine"" : :evil: care "au preluat VALEA ARGOVEI,,,,, :( ,JAF,,,,

Ene Gheorghe
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Ene Gheorghe » 19 Iul 2009, 18:29

Sant peste 2,5 ani decand se baga navodul zilnic+cei 12km de plase(monofilament),rezultatul este ca daca ai noroc prinzi un strap doi toata ziua.Am inteles ca de luna aceasta navodul s-a dublat ca dimensiune pt.ca cel vechi oricum nu mai producea decat foarte putin.

PREDATOR
utilizator constant
utilizator constant

LUPUL LA STANA,,,,,,,

Mesaj de PREDATOR » 19 Iul 2009, 19:56

trebuie sa dai dovada de lacomie sa bagi plase in fiecare zi timp de 2,5 ani,, nu cred ca saracia il indeamna pe liviu tomoioaga sa faca lucrul asta ,ci doar lacomia,asta este singura explicatie,,,pacat ca aceste lucruri murdare nu se pot opri la timp,,asta se intampla in toata tara asta,nu numai la valea argovei,,,mare pacat,,, :(

aditud
senior
senior

Re: LUPUL LA STANA,,,,,,,

Mesaj de aditud » 22 Iul 2009, 15:13

PREDATOR scrie:trebuie sa dai dovada de lacomie sa bagi plase in fiecare zi timp de 2,5 ani,, nu cred ca saracia il indeamna pe liviu tomoioaga sa faca lucrul asta ,ci doar lacomia,asta este singura explicatie,,,pacat ca aceste lucruri murdare nu se pot opri la timp,,asta se intampla in toata tara asta,nu numai la valea argovei,,,mare pacat,,, :(
S-ar putea sa nu reusesti nimic daca-l reclami la politie sau chemi jandarmii cand merge omul la braconat. Dar macar vei dormi mai bine noaptea stiind c-ai facut tot ce-ai putut sa opresti jaful. Indiferenta noastra este cea mai puternica arma a braconierilor!

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 22 Iul 2009, 15:16

Pai ala nu e braconier, e chiar patronul ! :lol:
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

storm fish
veteran
veteran

Mesaj de storm fish » 22 Iul 2009, 15:22

cunosc si eu un caz identic :lol: :lol: :lol: scula lui ,gura lui :lol: :lol:
la fiecare sedinta de pescuit invat cate ceva.....

Vlad S.
veteran
veteran

Mesaj de Vlad S. » 22 Iul 2009, 16:54

Am fost pe valea argovei acum vreo trei saptamani si dupa ce am epuizat toate locurile bune pe care le stiam unde nu am reusit sa prind decat cativa strapi ca palma, am reusit sa salvez partida cu o bibaneala de neuitat. Dar asta nu inseamna ca am fost multumit, pentru ca m-am dus acolo pentru salau, iar in momentul actual consider ca taxa si efortul cu masina +barca +motor termic este prea mare pentru ce are balta de oferit. Sigur se poate spune ca daca nu imi convine sa nu ma mai duc, dar nu asa se pune problema. De fapt problema este ca pe patron nu il intereseaza pescuitul sportiv.

Dan Alexe
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Dan Alexe » 22 Iul 2009, 18:09

Pe patroni ii intereseaza profitul. Asa e si normal.
Ce nu mai stiu daca e normal este sa transformi toate apele Romaniei intr-o crescatorie de crap. E adevarat ca nu toate apele, deocamdata.
Am avut sansa sa prind Valea Argovei inainte de a fi construite barajele, inainte deci de aparitia actualelor lacuri. Toata Mostistea era una din destinatiile preferate ale pescarilor de stiuca. Asa erau si baltile Caldarusani, Cernica, Snagov, Mogosoaia (da, Mogosoaia) si inca multe altele. Toate sint acum mai mult sau mai putin doar amintiri.
E normal ca odata cu progresul economic natura sa sufere schimbari. Poate lacurile de pe riul Mostistea sint benefice pentru agricultura sau mai bine zis ar fi daca ar fi folosite pentru irigatii.
Ce nu mi se pare normal insa este interventia omului in aceste ecosisteme fara niste reglementari referitoare la protectia mediului.
Cum am mai spus, e normal ca un patron sa aiba profit. O fi bine insa sa modifice structura naturala a ecosistemului?! O fi bine ca resursele naturale sa fie exploatate fara masura?!
Nu ar fi normal ca odata concesionate cursurile naturale de apa si lacurile naturale sa fie protejate de niste reglementari serioase si clare referitoare la mediu?! Eu cred ca da.
Din pacate in Romania natura este batjocorita pe toate partile. Si cum grija fata de mediu tine de gradul de civilizatie probabil ca pescarii romani vor trebui sa mai astepte putin. Cel putin citeva zeci de ani.

Scrie răspuns