Golirea de fund a barajelor montane

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 03 Sep 2008, 11:21

Pop Vasile scrie:In Apuseni sunt citeva acumulari mari, in cascada: Belis - Fintinele, Tarnita, Somesul Cald si Gilau. Din acumularea Gilau ( cea mai mica) apa se scurge in Somes ( Cluj).
Anul acesta acumularea Somesul Cald a fost golita in intregime ( se circula cu camionul pe fund !). Nu au ramas gropi si nici pesti morti.
Am intrebat un constructor: ce s-a intimplat cu pestii? Raspunsul a fost ca sau dus in acumularea Gilau.
Nu cred, deoarece nu incapeau acolo. Nici pe Somes nu sunt.

Ma tot intreb ( si nu retoric !) unde sunt pestii ?

Mi-a povestit cineva ca, distribuitorii de lazi frigorifice nu au mai facut fata cererii din zona.
Brusc, locuitorii din Gilau si satele din jur, au hotarit sa-si complecteze setul de electrocasnice cu lazi frigorifice!
Sa fie o poveste rautacioasa ?
acu doi ani s-a mai golit odata somesul cald .....complet
s-a tinut apoi concurs pe Gilau
era peste grupa mare si era clar ca venise din amonte
asa ca nu stiu ce o mai fi ramas pt anu asta
cu siguranta ca nici localnicii nu au stat cu mainile in san dar nici lacu ala peste nu mai avea
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Pop Vasile
senior
senior

Mesaj de Pop Vasile » 03 Sep 2008, 14:43

Un prieten a citit pe site si mi-a raspuns pe privat:
Inca o poveste rautaciosa,... in 45 min de dimineata buna , cu scule speciale pentru braconaj cu curent , la Maguri Racatau localnici-mocani- au prins 60 bucati pastrav, cel mai mic 20 cm,.Cei mici ca si cei care scapau isi reveneau relativ repede.Hai salut.

aditzu
junior
junior

Mesaj de aditzu » 25 Mar 2009, 11:30

http://www.ziaruldevalcea.ro/index.php? ... e&ide=6755

Ce putem face altceva decat sa luam atitudine?!

pastravarul 77
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de pastravarul 77 » 25 Mar 2009, 13:10

Lacul din Retezat Gura Apei l-au golit. :fluch. Acolo 3-4 ani sa zis cu pastravul ,pacat mare pacat ..... :explode: . Cica pastravul din lac e pe Raul Mare in jos. Am vorbit cu cineva care s-a ocupat de reparatiile de la baraj care nu are nici o treaba cu pescuitul. Dar mi-a spus ca sa prins pastrav si cu plasa si cu curent cand a fost barajul aproape scazut. :evil:

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 25 Mar 2009, 13:53

pastravarul 77 scrie:Lacul din Retezat Gura Apei l-au golit. :fluch. Acolo 3-4 ani sa zis cu pastravul ,pacat mare pacat ..... :explode: . Cica pastravul din lac e pe Raul Mare in jos. Am vorbit cu cineva care s-a ocupat de reparatiile de la baraj care nu are nici o treaba cu pescuitul. Dar mi-a spus ca sa prins pastrav si cu plasa si cu curent cand a fost barajul aproape scazut. :evil:
E chiar probabil ca o parte din pastravii din lac au ajuns in Raul Mare, poate sub 30% dar...macar nu au murit. Ma astept anul asta prin iunie-iulie cand ajung pe vale sa prind pastravi de 1-2 kg, nu de 300-500 grame cum era de obicei.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 25 Mar 2009, 19:14

aditzu scrie:http://www.ziaruldevalcea.ro/index.php? ... e&ide=6755

Ce putem face altceva decat sa luam atitudine?!
este cat se poate de reala informatia.
ce au omis sa spuna este faptul ca deja golirea a inceput,cam demultisor.
defapt nu s-a mai pompat apa deloc in vidra.
din spusele inspectorului ANPA,- Panaitescu - se vor opri undeva la cota +20m si se va asigura paza de catre jandarmerie pe toata perioada lucrarlor ,insa nu stiu de ce nu prea cred aceste lucruri.
tot monitorizarea din partea noastra e cea mai eficienta si tot noi vom fi cei care o sa tragem semnalele de alarma pe care nu o sa le bage nimeni in seama. :evil:
anul trecut am fotografiat plasele monofilament pe lacul Vidra si era apa destula,ganditiva ce o sa fie acuma.

Tudor00
utilizator nou
utilizator nou

Tarnita

Mesaj de Tudor00 » 26 Apr 2009, 10:20

Si lacul Tarnita jud Cluj a fost golit, multi pesti au murit la turbine. Asa am auzit, eu nu am fost de mult pe acolo

MihaiV
Moderator
Moderator

Re: Tarnita

Mesaj de MihaiV » 26 Apr 2009, 10:56

Tudor00 scrie:Si lacul Tarnita jud Cluj a fost golit, multi pesti au murit la turbine. Asa am auzit, eu nu am fost de mult pe acolo
Ai auzit gresit:
1. Am fost pe acolo si nu am vazut nici un peste mort in aval in timpul golirii.
2. Constructiv, turbinele nu pot ucide pesti!

Cracus
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Cracus » 26 Apr 2009, 11:54

adiwolf scrie:ok,
dar cat de mari???
ce inseamna adancime mare??
si cat de mult poate cobora??
care este adancimea maxima la care a fost semnalata prezenta pastravilor???
deja ma apuca dracii!!!ma gandesc serios sa-mi fac un proiect de fezabilitae si sa vad daca pot concesiona o ap unde e un mediu prielnic pt cresterea pestilor rapitori.micut dar sa fie peste!!!tre sa iesim si noi in strada ca agricultorii ca un sindicat sau sa pescuim fara sa platim nimic,ca oricum braconierii sunt cealalta jumatate care prind peste de 10 ori mai mult decat un pescar sportiv pe an si-l mai si valorifica.
nu e nici o organizare,padurarii astia din romania ar trebui sa-si vada de sapa ,coasa si sa lase cantoanele,padurile si apele pe seama altora.

marin_27
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de marin_27 » 26 Apr 2009, 12:23

Cracus scrie:
adiwolf scrie:ok,
dar cat de mari???
ce inseamna adancime mare??
si cat de mult poate cobora??
care este adancimea maxima la care a fost semnalata prezenta pastravilor???
deja ma apuca dracii!!!ma gandesc serios sa-mi fac un proiect de fezabilitae si sa vad daca pot concesiona o ap unde e un mediu prielnic pt cresterea pestilor rapitori.micut dar sa fie peste!!!tre sa iesim si noi in strada ca agricultorii ca un sindicat sau sa pescuim fara sa platim nimic,ca oricum braconierii sunt cealalta jumatate care prind peste de 10 ori mai mult decat un pescar sportiv pe an si-l mai si valorifica.
nu e nici o organizare,padurarii astia din romania ar trebui sa-si vada de sapa ,coasa si sa lase cantoanele,padurile si apele pe seama altora.

Padurari sunt interesati de lemne ca de acolo vin banii, :roll: si prea putin de pescuit si de vanatoare :(

Scrie răspuns