GHIOROC

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
ATUU
utilizator constant
utilizator constant

GHIOROC

Mesaj de ATUU » 20 Feb 2007, 18:28

Avand in vedere apropierea primei etape a turneului AVP cred ca multi forumisti ar fi interesati de locatie , cai de acces, specii predominante de rapitori, adancimi cat si alte informati care pot ajuta pe cei care se vor aventura prima data pe aceasta locatie. Ne spune-ti si noua celor nestiutori? :roll:

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 20 Feb 2007, 19:16

Vine si prezentarea. Initial ne gandeam sa o facem o data cu anuntul oficial privind concursul, anunt ce trebuie facut cu cel putin 30 de zile inainte de data desfasurarii lui.
Am vorbit cu Stefan si o va posta in scurt timp.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 20 Feb 2007, 20:42

razvane astept cu nerabdare detaliile despre un concurs pe ghioroc... De participat nu o sa particip, sunt mult prea "junior" in ale pescuitului,dar aproape sigur o sa merg si eu

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 20 Feb 2007, 20:54

concursul caconcursul dar cum e cu pescuitul la nivel amatoricesc, are sau nu AJVPS-ul licenta de acvacultura pe lac ca sa fie indreptatita sa perceapa 50RON taxa?! sau se poate pescui cu orice permis eliberat de orice asociatie de pescari? :?:

luci_t
veteran
veteran

pt jonnybravo

Mesaj de luci_t » 20 Feb 2007, 21:06

inca ajvps arad nu a stabilit daca este sau nu taxa pt ghioroc. Din cate am inteles de la localnici primaria se judeca cu ajvps pt dreptul de administrare a baltilor de la ghioroc.
Umbla vorba ca s-ar fi populat in toamna, de catre ajvps, Oceanul (lacul cel mare de la ghioroc) cu 800-3000kg peste :!: :!: :mrgreen:
Toate astea sunt chestii aflate de la cei din sat si pe malul baltii, deci nimic oficial.
Un lucru e sigur: ajvps-istii au schimbat vorba in momentul in care am sunat sa-i intreb de "taxa de ghioroc" si m-au pasat intre doua nr de telefon. Daca vreipot sa ti le trimit pe privat. Nu stiu daca este permis direct pe forum

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 20 Feb 2007, 21:14

vroiam sa scriu si de nr de tel dar am sters apoi, da, da-mi-le pe privat si ii sun maine :)

MihaiV
Moderator
Moderator

Re: pt jonnybravo

Mesaj de MihaiV » 20 Feb 2007, 21:41

luci_t scrie: Umbla vorba ca s-ar fi populat in toamna, de catre ajvps, Oceanul (lacul cel mare de la ghioroc) cu 800-3000kg peste :!: :!: :mrgreen:
Asta e irelevant. Poti sa populezi fara sa ai licenta de acvacultura. Daca nu ai licenta degeaba populezi, nu poti percepe taxa!

Stefan Tudose
Moderator
Moderator

Mesaj de Stefan Tudose » 20 Feb 2007, 22:08

Salut,
aveti aici cateva informatii introductive despre Ghioroc. Complexul inglobeaza mai multe balti, dintre care doua au dimensiuni de luat in considerare: Oceanul si Balta Mica.
Oceanul este situat in partea dreapta a soselei, are forma rectangulara si o suprafata de aproximativ 45 de hectare. Dat fiind modul de formare al lacurilor, substratul este neregulat, toata suprafata Oceanului abundand in gropane cu adancimi maxime de 12- 14 m, praguri, platouri cu adancimi de 1- 2 sau 3 m, coborari line sau pante abrupte. In perioada calda platourile sunt invadate de palcuri de vegetatie submersa. Peste 60% din perimetrul malului este inconjurat cu un brau de stuf cu o latime de 1-2 m. In mijlocul lacului se gasesc doua insule, loc predilect de campare al pescarilor. La ultima sondare cu sonarul, am dat peste un gropan de 17 m (etajul 5 la bloc).
Balta Mica este localizata pe partea stanga a soselei si are o suprafata de 18 hectare. Este mai putin vegetata decat Oceanul, si putin mai saraca in structuri. Si aici insa se definesc platouri, gropane de 12-14 m si praguri. Substratul este nisipos, cu zone de pietris sau mal, in zonele in care malurile abrupte s-au surpat in lac. Peste 50% din perimetrul malului este inconjurat de un brau de stuf.

Rapitorii sunt stiuca, salau, somn, biban, clean. Rapitorul cu populatia cel mai bine reprezentata este stiuca, urmata de salau. Somnul este o prezenta destul de rara in lansete, iar bibanul si cleanul sunt specii mai putin vizate de catre pescari.
La artificiale au fost capturate exemplare de somn de 20- 25 kg, stiuci de 9- 10 kg, salai de 8- 9 kg, bibani peste kg, cleni de 1- 2 kg.
Este o balta dificila, dar perioada aleasa pentru concurs este una dintre cele mai productive din an.

respect,
WSB Dream Team
www.wsbteam.com

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 20 Feb 2007, 22:18

Concursul se va organiza pe balta mica?
Acolo am prins eu cea mai mare stiuca din viata mea :oops:
Duminica nivelul apei pe balta mica era crescut.A inundat aproape tot drumul dintre Balta mica si balta din stanga.
Si de povestile despre ocean sa te tii.... monstri, nu pesti :D
Astept cu nerabdare sa aflu mai multe....
:respekt:

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 20 Feb 2007, 22:23

si aproppo in urma cu 2saptamani am vazut clean frumusel prins la ghioroc. Culmea la viermus:)

Scrie răspuns