DUNAREA VECHE-ALIONTE
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
DUNAREA VECHE-ALIONTE
pentru cine nu stie..canalul ALIONTE se afla in Balta ialomitzei spre harsova in dreptul localitatii Topalu se alimenteaza din Dunare shi tot in dunare se varsa.... nu indraznitzi sa mergetzi pe acolo decat cand cota la cernavoda este sub 150cm....nu mananca...la alta cota....
peste 150 cm....are putzin 'vir' shi mananca stiuca shi salaul...eu am o alta dragoste...cand nu mai are curent se prind bucatzi de caras..shi peste 1..kg.....!!! altfel canalul arata feeric...!!!
ultima oara am fost la inceputul lui octombrie 14 carashi/11kg shi stiuca...700-1,3kg avea o frecventza frumoasa...4-5buc/ora...
erau shi niste localnici cu bicicletele 4 pushti....totzi dadeau la rotativa (blinker) shi prindeau la fel....eu am dat cu un tzac''' oscilant...
am facut stuca pe jar...shi prajita.....e o delicatesa asta mica....ptiu...
intrebare: a mai fost cineva pe acolo.....?
peste 150 cm....are putzin 'vir' shi mananca stiuca shi salaul...eu am o alta dragoste...cand nu mai are curent se prind bucatzi de caras..shi peste 1..kg.....!!! altfel canalul arata feeric...!!!
ultima oara am fost la inceputul lui octombrie 14 carashi/11kg shi stiuca...700-1,3kg avea o frecventza frumoasa...4-5buc/ora...
erau shi niste localnici cu bicicletele 4 pushti....totzi dadeau la rotativa (blinker) shi prindeau la fel....eu am dat cu un tzac''' oscilant...
am facut stuca pe jar...shi prajita.....e o delicatesa asta mica....ptiu...
intrebare: a mai fost cineva pe acolo.....?
eu unul a-si spune asa........incepand de la sfarshitul verii...pana toamna tarziu..chiar shi zapada...dar cota sa fie la cernavoda...intre 50-150.cm altfel nu se prinde....shi asta numai din barca...la tzeava...shi unde sunt butucii scufundatzi.. altfel nu prinzi NIMIC ...canalul e o splendoare...sa vezi cand stai linishtit shi vin mistretzii sa bea apa..sau sa traverseze....
am vanat shi eu pe acolo...shi cu autorizatzie shi fara....asta cand mergeam la pescuit shi luam shi pusca...mai mult pentru porumbeii salbatici..dar de mai multe x am schimbat ciorba de peste pe una de fazan....shi iepure la jar am facut...da ce nu am facut pe acolo.....e pustiu spre insula..
am vanat shi eu pe acolo...shi cu autorizatzie shi fara....asta cand mergeam la pescuit shi luam shi pusca...mai mult pentru porumbeii salbatici..dar de mai multe x am schimbat ciorba de peste pe una de fazan....shi iepure la jar am facut...da ce nu am facut pe acolo.....e pustiu spre insula..
Re: DUNAREA VECHE-ALIONTE
lipoveanu scrie:pentru cine nu stie..canalul ALIONTE se afla in Balta ialomitzei spre harsova in dreptul localitatii Topalu se alimenteaza din Dunare shi tot in dunare se varsa...
Eu am fost de multe ori la Giurgeni... de fapt in capul de jos al insulei Ialomitei, pe insula, in butuci. Cunosti locul?dar nici macar sa fi auzit cineva....?????
Probabil ALIONTE este ceva mai sus , spre Harsova.
Cum ajungi la el, sa zicem, dinspre Tandarei (zona aceea o cunosc eu mai bine... Tandarei - Giurgeni)
Daca ai mai ajuns in ultima perioada (ultimul an) pe la Giurgeni, lasa un mesaj si spune-mi, te rog, ce mai e pe-acolo, cum a mai mers treaba in ultimul an?
Multumesc!