Dunare - zona Giurgiu

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 09 Ian 2006, 11:46

nici eu nu prea vad problema, ma rog

e cineva totusi care face treaba asta pe dunare in zona ?

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 09 Ian 2006, 12:29

:lol:
asta sa fie toata problema, cum sa-i faci poza... :lol:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Armand
veteran
veteran

Mesaj de Armand » 11 Ian 2006, 12:32

danr scrie:o sa dau la lanseta, evident ca nu la pripon, si nu vad o problema in a taia firul, oricum mulinetele sunt prevazute cu frana :)
:wink:
Cum sa tai firul Dane!!!
Eu daca il agat si nu imi rupe el firul, stau de capul lui pana moare de stres!!! :lol:
Spining....Prea bun ca sa fie light...

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 11 Ian 2006, 14:17

Si eu sunt de parere ca firul nu trebuie taiat. Ti-a intrat unu mare si nu crezi ca-l poti scoate, te lupti cat poti, iti joci cartea, poate cedeaza. Daca pierzi tot firul asta e, dar ai luptat cat ai putut. Ce folos ca ai salvat jumatate din fir? Tot trebuie schimbat.
Stiu o singura situatie in care l-am aprobat pe unul care a taiat firul: era pe canalul Sulina in Delta, pe la Partizan. Intepase un somn mare, avea vreo 200 m de mono de 0.6. A inceput somnul sa-l remorcheze si sa-l plimbe pe unde vroia el. Dupa vreo 30 min era cu firul perpendicular pe axa canalului, pe la mijloc, si a vazut ca venea un vaporas din ala cat China! Daca mai statea cu lanseta in mana risca sa ajunga cu barca sub vapor. Asa ca a taiat.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 11 Ian 2006, 14:23

chestia cu taiatul era ipotetica, " in caz ca "
oricum am motor si pescuim 2 in barca, asa ca il pot urmari unde vrea el

din cazurile stiute de mine cu bucati intepate din barca mica, in mod invariabil dupa un timp de x ori s-a bagat somnul prin ceva cioate pietroaie ori i-a sarit carligul din gura sau s-a dezdoit

dar eu nu avd aici o problema si chiar cred ca este putin probabil sa ma izbeasca asa noroc, statistic vorbind, la ce-a ramas dupa curentarea temeinica de pe dunare

revenind la discutie, ce naiba nu e nimeni care sa dea din barca pe dunare in zona Giurgiu ?

MariusC
senior
senior

Mesaj de MariusC » 11 Ian 2006, 14:46

Si eu sunt hotarat pe aceeasi chestie.
Am luat barca anul trecut si n-am prea apucat decat doua iesiri in delta.
Nu sunt probleme cu granicerii? Trebuie PG?

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 11 Ian 2006, 14:52

Marius, poate mergem impreuna la pescuit la vara, mai vorbim noi cand ne vedem

in esenta iti trebuie:
- permis navigatie
- barca imatriculata
- PG

pentru primele 2 sunt inca in faza de tatonare, hartoage

cu PG-ul este simplu:
- permis de pescuit, 50 mii lei, se depune la ei si avem viza in cateva zile
este posibil sa ne ceara si cazierul

o sa fie misto, abia astept sa mergem dupa el cu barca si sonarul, trebuie sa gasim ceva locuri bune unde stau baietii aia mari cantonati....
sunt si locuri bune de avat

musKloiu
veteran
veteran

Mesaj de musKloiu » 11 Ian 2006, 16:26

Pt. PG nu-ti trebuie decat buletinul ..si ar trebui sa ti-l dea pe loc...noi il luam pe loc doar cand mergeam pe Chilia de la sediul politiei de frontiera din Tulcea.Da chiar nu posteaza nimeni din Giurgiu?......vin si si eu dak gasim un om care sa ne spuna k a prins ceva acolo....80 Km este mai putin decat 350Km..... :)
Ce poate fi mai trist decat mediocritatea in viciu....

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 11 Ian 2006, 16:50

pentru PG iti trebuie permisul vizat pe anul in curs + copie de pe buletin + chitanta fiscala cum ca ai platit taxa de 50.000 (pe care o iei de la primaria din localitate). la giurgiu anul trecut cereau in plus si cazier judiciar, la fel si acum doi ani.

in mod curios, am fost in toamna de vreo doua ori la giurgiu cu niste baieti care aveau PG-uri si le facusera fara sa fi fost nevoie de cazier.

mie nu au vrut sa-mi dea deloc fara cazier, chiar am fost si m-am certat o gramada cu istetii aia, n-a fost chip fara cazier. pana la urma mi-am facut tot pe Oltenita.

ca si idee, daca aveti PG la oltenita puteti pescui si in Giurgiu, cat timp mergeti inainte sa incepeti distractia la pichet si le spuneti, la fel si la Calarasi. cel putin asa mi-a zis granicerul de fiecare data ca ar fi trebuit sa procedez.

iarasi, va sfatuiesc sa nu va duceti fara PG la Giurgiu. baietii nu iarta decat braconierii cu care se cunosc, pescarii care nu-s din zona si n-au PG pleaca acasa cu o amenda de 800k, asta daca sunt isteti si nu dau sculele din mana, fiindca intentia e de fapt sa-si scoata si ei un banutz cinstit de pe urma sculelor confiscate. cel putin mie asa mi s-a parut.

numa' bine!

musKloiu
veteran
veteran

Mesaj de musKloiu » 11 Ian 2006, 17:06

oricum politia de frontiera am inteles k face cele mai mari "matrapaslacuri" in tara asta....nu ma mira nimic :lol:
Ce poate fi mai trist decat mediocritatea in viciu....

Scrie răspuns