Dridu
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
- Bogdan_Alex
- veteran
Dridu
La cca. 40km de Bucuresti se afla lacul de acumulare Dridu, pe cursul Ialomitei. Intrebarea mea este: a dat cineva la rapitor acolo? Si mai precis, a luat cineva ceva acolo? Eu am pescuit numai stationar si m-am umplut de platica, altii cica ar fi luat si Crap, dar am auzit ca ar fi si salau si stiuca. Taxa pe 2005 este 100.000/zi
- costica_fishing
- veteran
-
- veteran
Re: Dridu
Inseamna ca lacul nu a fost braconat!Bogdan_Alex scrie: Eu am pescuit numai stationar si m-am umplut de platica, altii cica ar fi luat si Crap, dar am auzit ca ar fi si salau si stiuca. Taxa pe 2005 este 100.000/zi

- george.
- junior
eu merg destul de des acolo...dar in partea unde curge de dupa baraj,ca e fara plata si mult mai frumos (padure stai si ca omu ,nu iti ies degetele prin varful pantofului daca stai la dale).Tot acolo sunt si multe gropane care ascund peste inca. Ce sa zic am prins zile in care am rupt platica (la 500 grame cea mai mica ) si zile in care nu am prins nimic.In general se prinde platica si caras acolo , asta nu inseamna ca nu este si altceva.Am vazut salau de vreo 2 kg prins acolo de un prieten localnic si somn mare de vreo 15 kg .Eu personal nu am prins salau si nici somn cu toate ca am incercat la greu.Intr-o zi cand au dat drumul la apa f tare sa prins de sus din baraj de catre localnici vreo 10 ciortani unde cel mai mic avea 1 kg sa zic.In ziua aia a prins si amicul cu care eram un ciortan la vreo 1.5 kg.Si numai la mamaliga si tragea ziceai ca e sabioara asa incet tragea.Daca te nimeresti intr-o zi ca aceea atunci esti ferice .Pacat ca se braconeaza la greu cu halaul.Aia cu halaul prind frecvent pesti de 3 , 4 kg deci peste este.Poate o sa imi cumpar pusca intr-o zi sa imi reglez conturile cu pescarii astia fomisti cu plasele.Sa ai invat sa inoate macar daca nu stiu.
Dridu
N-am mai fost pe acolo de vreo 2 ani. Am cunoscuti in zona si pot sa va spun ca este capitala braconajului. Acum 2 ani prindeam destul de bine biban la grub (in lac), iar in aval de lac, pina la confluenta cu Prahova (cam 1 km) am prins biban si clean si am vazut salau mic.
Dridu!!! A fost o data.
Am fost la Dridu de pe 08.07 pana pe 09.07 si nu am prins decat 4 platici si un crap la 500g (dar numai crap nu era ala) si carasi la bat.Incercati sa uitati de Dridu, o sa sece in curand de tot de peste.Nu au mai bagat peste de vreo 2 ani,si nu o sa mai bage vreodata.Am vorbit cu cei de pe acolo,prieteni.De capturile de care ati auzit:salau,stiuca,crap mare,exista dar trebuie sa fi acolo cand dau drumu la baraj,la gropi cum se zice acolo.Apa care se scurge din Dridu se revarsa in Ialomita,dar cu aceasta este foarte murdara pestele ramane in asa zisele gropi unde sunt sanse mari sa-l prinzi,daca nu te lovesti de localnici care intra cu plasa sa prinda pe cei mai mari.Ti-l vand cu 65 000 stiuca si 70 000 salau.
Eu un o sa renunt sa ma mai duc acolo,pacat de frumusete.
Eu un o sa renunt sa ma mai duc acolo,pacat de frumusete.
- Bogdan_Alex
- veteran
Dap, pacat.... mai ales daca te duci unde nu-s dale e chiar frumos. Uite am sa incerc si eu odata in aval de baraj, dar nu acu ca mi-e frica de inundatii
.In rest am inteles ideea voastra insa...ce te poti astepta de la o mocirla cu 100 de mii taxa. Doar nu vreti sa prindeti ca pe Sarulesti
. Iar chestia cu braconajul ma surprinde pt ca daca as fi eu concesionarul baltii as avea toate motivele sa le rup capu' alora cu plase. Nu pricep d c nu se iau masuri.

eu ma duc de ani buni pe dridu.
populari nu se mai fac de pe vremea lu' ceausescu. am fost anul asta si am dat la salau...din barca...am luat 2 unul la 3kg unul la 2 si 5 pesti (din aia cu solzi mari, si roscati ca nu am voie sa spun crap) cel mai mic la 1,5kg cel mai mare la 4kg.)oricum...viitura de anul asta a dus mult peste la vale...dar a mai ramas. si salau si crap. asta toamna am luat si un somn de 9k. la baboi pe jig. mie unul imi place balta.
oricum peste se prinde in locuri cu adresa...daca nu dai acolo unde este peste... iar dridu este plin de structuri (si logic ca nu tin toate peste) nu prinzi mai nimic....
fir intins!
populari nu se mai fac de pe vremea lu' ceausescu. am fost anul asta si am dat la salau...din barca...am luat 2 unul la 3kg unul la 2 si 5 pesti (din aia cu solzi mari, si roscati ca nu am voie sa spun crap) cel mai mic la 1,5kg cel mai mare la 4kg.)oricum...viitura de anul asta a dus mult peste la vale...dar a mai ramas. si salau si crap. asta toamna am luat si un somn de 9k. la baboi pe jig. mie unul imi place balta.
oricum peste se prinde in locuri cu adresa...daca nu dai acolo unde este peste... iar dridu este plin de structuri (si logic ca nu tin toate peste) nu prinzi mai nimic....
fir intins!
- george.
- junior
dupa baraj unde curge apa nu se percepe taxa.Culmea este ca aceea e si zona unde ai sanse sa prinzi cevaBogdan_Alex scrie:Dap, pacat.... mai ales daca te duci unde nu-s dale e chiar frumos. Uite am sa incerc si eu odata in aval de baraj, dar nu acu ca mi-e frica de inundatii.In rest am inteles ideea voastra insa...ce te poti astepta de la o mocirla cu 100 de mii taxa. Doar nu vreti sa prindeti ca pe Sarulesti
. Iar chestia cu braconajul ma surprinde pt ca daca as fi eu concesionarul baltii as avea toate motivele sa le rup capu' alora cu plase. Nu pricep d c nu se iau masuri.

Am fost pe 12 octombrie la Dridu dar a mers slab , 2 strapi pe la kill la niste lipitori de la mann's . A atacat mumai pe cadere in repezisurile din spatele barajului(apa curgea decat pe o ecluza) .Dupa ce am pirdut lipitorile nu a mai vrut deloc, in schimb am luat mult biban (biban foarte mic) pe canalul de irigatii la slideri de 3 cm- jig de 1gram.
<<-!pescuiesc in orice conditii!->>