contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
Mshad
- veteran

Fiecare cu stilul lui,poate mananca in larg si vrea sa dea departe

,da' al draq salau ar trebui sa se fereasca de jigu' ala de 14 gr ca poate ii pica in cap si ii face cucui.

si el se baga sa-l haleasca.Ce salai prosti

-
ovidiu
- veteran

-
pentru costica!
si daca-ti spun ca dau pe ape de 5 metri cu jig de 4g si tot cauciuc de 8-10cm. ce mai zici?
multi ani am pescuit cu jiguri de 4-7g. pana intr-o zi(valea argovei), cand un nene in varsta pescuia cu ceva ce facea pleosc-fleosc... si prindea aproape pe fiecare lansare... eu mai rar. i-am urmarit stilul, am aruncat o data peste firul lui...l-am tras la barca mea si cand am vazut montajul am ramas uimit... 15 spre 20g jigul cauciucul 10-12cm. de am zis ca nu-i adevarat.
cum nu aveam nimic in trusa mai greu de 9g.si cauciuc de 8cm.am dat cu ce-am avut; peste 2 zile ghici cine se imprietenise cu omul..si impartea secrete? toata stima! poate este printre noi pe rapitori.ro
deci gostilele este caz particular. are ape destul de adanci; sambata am dat de pe mal, vreme urata, vanticel... vroiam lansari la 50-60m. plus ca un jig greu ofera un control mai bun. din barca situatia se schimba. chiar pot spune ca in afara de olt unde mi-am confectionat jiguri de 20-25g, in rest e regula! pe apele de campie 4-7g!
ar mai fi ceva! este de-abia noiembrie..pe gostilele apa abia s-a racit, salaul este inca viguros, anul trecut tot de pe mal decembrie...tot 14g servea salaul...si cu oarecare succes.
iar ca tehnica de recuperare: salt jigul de pe fund, in asa fel incat sa stea 2 secunde in "aer" inainte sa atinga fundul. de multe ori las jigul nemiscat pe fund 5-10 secunde... timp in care imi imaginez ca jumatate din salaii din garla se uita la "momeaua" mea... dupa fiecare pauza recuperez/intind firul cu varful lansetei langa apa...si ridic mai lung... cam toate atacurile vin pe cadere -pe aceasta prima ridicare dupa pauza. daca nu-mi trage, nici nu mai insist chiar daca sunt tot la 30-40 de metri de mal. recuperez si lansez din nou.
dar cum ziceai costica...uneori e vorba doar de cum iti place sa dai... si de nebunia personala... (asta o zic eu)
-
Mshad
- veteran

Imi imaginez ce mirare pe acei salai care vad cum pica un jig de 14 gr.Eu nu cred ca jigul ala de 14 gr sta 2 secunde "in aer",si mai mult ca sigur cade ca o bomba pe fund,presupun ca ai prins momente cand salaul era mai activ si avea chef de joaca.In fine,e mult mai indicat sa ajunga mai incet pe fund,avand un joc,sa ii zicem "natural".Personal nu dau cu jiguri mai mari de 7-8 gr,pe balti,si asta cand vreau sa arunc mai departe,exceptand situatiile unde exista curent sau o apa foarte adanca.Un jig de 3-4-5 gr e suficient sa-l "simti" in bat si sa ai o distanta suficienta de prospectare de la mal in larg.Ma repet,fiecare cu stilul lui,oricum nu vad eficienta folosirii unui jig asa greu pe baltile astea din jurul Bucurestiului.
-
ovidiu
- veteran

-
cand dau din barca lansez 10-15m. cand dau de pe mal, depinde de multe , daca cunosc garla...daca bate vantul, si de multe ori aleg sa lansez mai departe. iar pe gostilele sa fim seriosi sunt o gramada de locuri unde la 30-40 de m de mal ai 5-6m adancime...asa ca 14g jigul nu este asa de exagerat. sau asa cred eu pe o apa normala nu as depasi 7g.
cazuri si cazuri...

-
ovidiu14
- veteran

-
Mshad nu uita ca trebuie cateodata sa corelezi greutatea jigului cu batul , firul si mana pescarului
Clubul Sportiv al Pescarilor de Rapitori
Daca accepti orice , asteapta-te la orice ! 14
-
Sorin
- Moderator

ovidiu 14,
asta ai scos-o din categoria
''orice brand se naste ca sa moara ''?

Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
-
ovidiu14
- veteran

-
nu sorin 16
mergem la peste ...daitu cu echipamentul meu , eu cu al tau si garantez ca vom avea rezultate ...proaste lejer
deal?

Clubul Sportiv al Pescarilor de Rapitori
Daca accepti orice , asteapta-te la orice ! 14
-
Sorin
- Moderator

Io-s sorin 25
bine ma , facem asa , ...si o sa vezi ce rezultate bune ies .
mai greu o sa ma obisnuiesc cu agrafa aia de la jig

, da pun un snap si gata

Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
-
vineri13
- utilizator nou

oricum, apropo de existenta salaului pe gostilele, a fost un concurs pe 29 octombrie unde cei ce stiu sa pescuiasca nu prea l-au ratat.m-am interesat si eu in stanga, in dreapta...