cleanul pe siret
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
cleanul pe siret
va salut . sant un pescar incepator din vrancea, focsani ,am descoperit ca pescuitul la clean e foarte captivant dar mare-a mea problema e ca nu prea am experienta
pute-ti sa-mi spune-ti si mie cateva locuri de pe siret intre padureni si ciuslea ! si cateva metode de pescuit !va rog!

la padureni putna e o balta superba, plina cu cleni mari! Eu sunt din Bucuresti, dar am bunicii mai sus de adjud si stiu foarte bine locurile de acolo!!! Daca vrei vorbim pe privat!!!
"cand ultimul copac va fi taiat din padure, cand ultima caprioara va fi impuscata, cand ultimul peste va fi scos din ocean, omul va realiza un lucru....NU PUTEM MANCA BANI"
cleni pe siret
salut vlad,
eu mergeam cu trenul de la Adjud si coboram in halta Padureni Putna! De-acolo am intrebat cum ajungem la balta!!! Parca mergeam drept de cum coboram din tren!! Oricum gasesti tu pe cineva sa-tzi spuna!!! Eu n-am mai dat pe la tzara de vreo 4 ani si nu stiu ce s-a mai intamplat intre timp!!! Ai mei au mai dat si pe Trotus! Si-a revenit bine de cand nu a mai fost poluat!!!! Abia astept sa ajung pe acolo....am auzit numai de bine!!! Nu stiu pe Siret ce s-o mai lua, pe atunci era OK da' n-aveam eu scule!!!
Poate ne intalnim cand mai trec eu pe acolo!!! Ce zicetzi baietzi!!! Mai stiu o gramada de locuri cu clean mare pe unde nu da nimeni!!! Pescuiesc de cand eram mic prin zonele alea si vedeam cleni imenshi dar nu-i bagam in seama ptr. ca mi se parea un peste greu de prins!!!
....si este.....da' acum am woblere, rotative, scule si tot arsenalul......sper sa mai fie si pestele
.....daca nu cumva s-au inventat si pe-acolo setci monofilament si pescuit electric sau cu butelia
Hai ca mai vorbim!!! Daca mai vretzi sa stitzi locuri...just ask me
eu mergeam cu trenul de la Adjud si coboram in halta Padureni Putna! De-acolo am intrebat cum ajungem la balta!!! Parca mergeam drept de cum coboram din tren!! Oricum gasesti tu pe cineva sa-tzi spuna!!! Eu n-am mai dat pe la tzara de vreo 4 ani si nu stiu ce s-a mai intamplat intre timp!!! Ai mei au mai dat si pe Trotus! Si-a revenit bine de cand nu a mai fost poluat!!!! Abia astept sa ajung pe acolo....am auzit numai de bine!!! Nu stiu pe Siret ce s-o mai lua, pe atunci era OK da' n-aveam eu scule!!!

"cand ultimul copac va fi taiat din padure, cand ultima caprioara va fi impuscata, cand ultimul peste va fi scos din ocean, omul va realiza un lucru....NU PUTEM MANCA BANI"
Cred ca vorbim de aceeasi balta,nu stiam in schimb ca are clean...daca mai are.Eu am prins niste marlite acolo si nu am vazut cleni sau stiuci mari prinse desi am auzi povesti.Trotusul este mai curat se prinde si salau si clean.
De braconat se braconeaza de obicei cu setci mai ales pe lacul de acumulare...asta ce am vazut eu,sper ca nu au trecut la curent sau alte nenorociri.
De braconat se braconeaza de obicei cu setci mai ales pe lacul de acumulare...asta ce am vazut eu,sper ca nu au trecut la curent sau alte nenorociri.

sigur vorbim de aceeasi balta, vlade!!! Eu ma dusesem acolo ca auzisem ca are stiuca si am si vazut vreo cateva marle le niste pescari din Onesti care erau pe balta de vreo 3 zile si nu prea prinsesera mare lucru!! Am prins si eu un "pix" la un twister de biban!!!
Am vazut bancuri mari de clenisori, care sareau in aer la un moment dat si odata am vazut ce ii ataca defapt!!! Eu credeam ca e stiuca mare...cand colo ditamai clenalaul sarit bine de doua kile....se vedea in toata splendoarea lui....stii doar ca era apa aia limpede de ziceai ca-i acvariu!!! dai repede schimba twisterul cu o linguritza(pe-atunci n-aveam wobblere
), degeaba.....dadeam cu fir gros si nu ma ajuta echipamentul!!!!! Sper sa mai fie asa frumoasa balta si mai ales sa mai aiba peste!!! Nici atunci nu era exagerat de mult, dar era considerata o balta dificila din cauza limpezimii ei si a suspiciunii pestilor!!!...mai ales ca-i aproape de sat si pe la noi baltzile de sub sate sunt cele mai plasuite!!!
Dar ce mai stiti de Costisa, de Lacul de Argint, Cracul Mort, Coada Vacii, Canalul de fuga de la Barajul Beresti??? Mi-e tare dor de locurile alea!! Abia astept sa le revad si sa pescuiesc pe-acolo!!!
Aaaa si, Vlad.....ce salau ziceai ca e pe Trotush??? ....daca vrei spune-mi pe privat!!!! Numai bine!!!
Am vazut bancuri mari de clenisori, care sareau in aer la un moment dat si odata am vazut ce ii ataca defapt!!! Eu credeam ca e stiuca mare...cand colo ditamai clenalaul sarit bine de doua kile....se vedea in toata splendoarea lui....stii doar ca era apa aia limpede de ziceai ca-i acvariu!!! dai repede schimba twisterul cu o linguritza(pe-atunci n-aveam wobblere

Dar ce mai stiti de Costisa, de Lacul de Argint, Cracul Mort, Coada Vacii, Canalul de fuga de la Barajul Beresti??? Mi-e tare dor de locurile alea!! Abia astept sa le revad si sa pescuiesc pe-acolo!!!
Aaaa si, Vlad.....ce salau ziceai ca e pe Trotush??? ....daca vrei spune-mi pe privat!!!! Numai bine!!!
-
- veteran
salut.cand o sa va luati peste in balta de la padureni din spatele bisericii,inseamna ca stiti carte multa.a fost pana in 96 ,balta mea preferata de stiuca, salau ,clean si avat.in coada la tuburi,a mai fost sapata cu draga prin 98.cea mai buna zi la padureni,a insemnat 9 kg de salau si o stiuca de 5,5 kg,de la ora 9 la 3 dupa amiaza.claritatea apei e criminala ,cu polarizanti la 3 m vezi fundul apei.balta are crap gros ,platica ,avat enorm(am vazut avat mort care depasea 1,20m,era monstruos).toate baltile mai la vale de tuburi au acelasi peste ca bazinul mare.mai e o balta cu stiuca si lin peste baraj.daca prindeti peste la padureni prindeti oriunde in alt loc.malul cu nucaria si padurea de salcami are pragul mai bine marcat.
walleye
Interesant ce spui, Adrian!! Mmmmmmm....ce vremuri am pierdut!! Cam in ce perioada se intamplau toate astea! Eu acum 4 ani de cand n-am mai fost pe-acolo, am vazut doar 3 marlitze prinse de niste onesteni la rotativa sau lingura si un clean de aproape un metru care manca tot cleni mai mici sau obletzi si sarea la ei !! Din ce mi-au zis localnicii balta ar mai fi avut peste mare, dar mi-au zis de crap! Daca n-au auzit de curent electric si pe-acolo s-ar putea sa mai aiba unul sau doi!!