clean la naluci pe crisul negru

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

woblerman
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de woblerman » 21 Mai 2005, 17:59

salutare la toata lumea,
sunt proaspat inscris pe forum.
am o intrebare: spuneti-mi, rogu-va, daca stiti, care sunt locurile (ma refer, la locatii) unde merita sa cauti clean la naluci, pe crisul negru?

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 21 Mai 2005, 18:58

Peste tot in Crisul Negru exista clean,doar trebuie sa sti sa-l prinzi si sa descoperi locurile unde sunt mai multi(cand e limpede daca te ascunzi dupa tufele sau copacii de pe mal,sau de pe poduri si maluri inalte ii poti vedea,daca ei nu te vad inainte).

Jean Scurtu

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 21 Mai 2005, 21:13

Nea` Jeane, imi aduc aminte cum sclipeau mii de "oglinzi" in apa cand treceam puntea peste Crisul Negru, la sat, langa Beius... Dar au trecut vremurile alea. Rar mai gasesti clean peste 1kg, lucru care inainte nu era ceva deosebit. Se prindea frecvent clean la 1,5-2kg. Dar acum pestii sunt tot mai putini...

woblerman, eu am prins mult clean pe Crisul Negru, in zona conlfluentei cu Crisul Pietros, langa comuna Draganesti. Portiunea de la Beius in amonte...
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

woblerman
utilizator constant
utilizator constant

clean la naluci le crisul negru

Mesaj de woblerman » 22 Mai 2005, 19:40

va multumesc pentru raspuns d-le jean scurtu.
apreciez reactia si efortul dumneavoastra.

woblerman
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de woblerman » 22 Mai 2005, 19:53

adilucu, multumesc pentru raspunsul foarte clar si la obiect!...
cunosc bine zona de care vorbesti- de fapt cunosc foarte bine zona crisului negru de la vascau la beius. am crescut pe malul crisului negru in aceasta zona, pescuiam clean si mreana (scobarul desi era si el prezent, nu era printre favoritii mei) la momeli naturale. ma rog, pana mai existau acesti pesti prin locurile alea(si Doamne ce pesti mai erau!...). cu timpul au disparut incetul cu incetul iar cauza principala o constituie faptul ca zona e populata cu oameni care, prin prisma relatiei lor cu raul si cu natura in general nu ar avea voie sa umble liberi. daca ma intelegi ce vreau sa spun...
dupa multi ani de locuit in oradea (perioada in care am intrat asa,mai timid, in tagma pescarilor de rapitori cu naluci) m-am repatriat in stei. iar acum incerc sa ma familiarizez cu tot ceea ce presupune pescuitul la naluci pe batranul cris negru.

de-abia astept sa se termine prohibitia sa ma infatisez "[...] acum, intr-o noua prezentare" pe malul crisului. adica cu lanseta de spinning si cu trusa de naluci!...

woblerman
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de woblerman » 22 Mai 2005, 20:00

si inca ceva, adilucu, sa stii ca inca mai sunt cleni de 1kg pe crisul negrul si chiar in zona pe care mi-ai indicat-o, am prins si eu in toamna ( e drept, la greieri; la naluci, dupa rapitori am pescuit doar pe lacuri de ses, la stiuca, salau, avat; abia de anul asta voi incepe sa caut, pe rau cleanul si sper sa ajung si la lacuri de munte, la pastravi) , au mai prins si altii (tot in toamna). dar sunt de acord ca vremurile cu abundenta de clean mare pe cris sunt de-acum tempi passati!

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 22 Mai 2005, 23:09

woblerman, anul acesta nu am apucat sa ajung in zona, dar de cativa ani(2-3), pe crisul negru eu nu am mai putut pescui la artificiale, din cauza celor de la european drinks, de la Rieni. Arunca in apa o chestie care se prinde de fir si ancore, la fiecare lansare. E ceva de culoare alb-galbuie, si se vede in apa ca vata... Daca vrei sa treci prin apa, risti sa faci o baie fortat. Aluneca pietrele de mori.... Din aceasta cauza, cand merg acolo, pescuiesc pe Crisul Pietros... Dar, oricum pt. mine, zona ramane doar o amintire placuta, cu pesti multi si mari...
De la Vascau in sus ai fost la pescuit?
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 23 Mai 2005, 07:35

adilucu scrie:Nea` Jeane, imi aduc aminte cum sclipeau mii de "oglinzi" in apa cand treceam puntea peste Crisul Negru, la sat, langa Beius...
Erau scobari aceeia, Adi... no offence :wink:

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 23 Mai 2005, 10:19

Paul, nu conteaza ce erau, problema e ca nu mai sunt!!! Oricum, erau locuri cu mal inalt, unde stateam linistit pe burta si vedeam CLENII in activitatea lor obisnuita... Ceva de nedescris...
Eu am vrut sa scot in evidenta abundenta de pesti. Crede-ma, era clean (ca despre asta vb acum) in prostie... Daca te bagai sub radacini, ii puteai vedea ca sarmalele in oala... Plin de ei... Acum mai sunt doar 2-3 locuri din astea, dar nu prea ii poti prinde la naluci...
Acolo s-a braconat mult cu dinamita. Si ce s-a intamplat: .... pestii mari ramaneau morti printre radacini, iar cei mici erau dusi de apa... mai jos stateau baietii cu sacii si-i adunau... Un adevarat macel. N-are rost sa mai vb despre asta...ca imi fac numai rau cand imi aduc aminte...

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 23 Mai 2005, 11:25

adilucu scrie:Paul, nu conteaza ce erau, problema e ca nu mai sunt!!!
Fenomenul e la fel in toata tara, din pacate! Unde am copilarit eu, in zona carpatilor de curbura, pe raul Buzau, deasemenea erau fosrte multi pesti (nu ma refer numai la cleni)
Era clean, mreana si scobar peste tot, atat in apa adanca cat si pe ranisuri.
Vedeai zeci de puieti fugind de la mal cand intrai in apa... acum, nu mai vezi asa ceva. Si, vorba ta, nu odata m-am tarat si eu pe burta pentru a putea admira clenii.
Eu am zis de scobar, pentru ca stiu ca scobarul umbla in bancuri mari si se intoarce pe pietre, stralucind in soare.

Scrie răspuns