clean la naluci pe crisul negru

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

wilddanube
veteran
veteran

Mesaj de wilddanube » 23 Mai 2005, 13:29

La confluenta cu Crisul pietros am fost prin `91. Tin minte ca erau frecvente capturile de clean peste kg. Dadeam la musca si la rotativa. Tot acolo era si lipan mare.
Inteleg ca a ramas amintirea

woblerman
utilizator constant
utilizator constant

clean la naluci pe crisul negru

Mesaj de woblerman » 23 Mai 2005, 18:05

adilucu: nu, mai su de vascau ("cou") n-am fost, nu am prea multe motive sa cred ca in zona aia traiesc prea multi pesti. zona puternic antropizata, crisul are apa mica si limpede - multi se simt invitati sa "perie" apa cu plase sau curent sau traditionala dinamita...

am inteles ca in zona defileului crisului negru (borz, soimi, ginta etc.) ar fi locuri bune. insa majoritatea pescarilor din zona pe care eu ii cunosc pescuiesc acolo la momeli naturale. nu stiu dintre cei care pescuiesc cu naluci.

a pescuit cineva la naluci prin zona aia?...

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 23 Mai 2005, 18:26

Woblerman,

Am impresia ca degeaba ti-ai ales acest nume ,daca tot intrebi.

Du-te in zona respectiva si pescuieste,iar daca vei sti sa pescuiesti vei prinde clean,Crisul Negru a fost si este unul din cele mai putin poluate ape din Romania si plin de peste cu tot braconajul practicat intotdeauna.

Iar prin absurd daca nu prinzi peste vei putea fi incantat de frumusetea locurilor de la URVIS ,SOIMI etc.,locuri pe care multi pescari si-ar dori sa le aiba in apropierea lor....

Mie si acum mi-e dor de ele....

Jean Scurtu

MeHigh
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de MeHigh » 23 Mai 2005, 23:17

Crishul Negru...unele dintre cele mai tari amintiri din Romania!
Campam mai sus de Tinca(vre-o 2 -3 km) shi stateam cate o saptamana sau doua. Apa acolo se preteaza brici la mersul prin apa in aval shi woblerit (sau dat la rotativa). Daca mergi prin repezishuri shi arunci sub tufele de deasupra bulboanelor mai adanci in care sta apa iei shtiuca shi clean in neshtire. Daca dai cu o rotativa cu pana alba mare in repezishurile late shi f putzin adanci iei avatzi f frumoshi(ziua pe caldura) iar din cand in cand mrene mari shi scobari la microwobler. Seara, chiar unde gropile mai adanci se transforma in repezish bat avatzii in draci.Atunci dai cu rotativa "panuita" repede sa
zgarie" luciul, chiar sa sara afara uneori.
E super fain ca apa este deosebit de variata, fund pietros shi apa mica repede, gropi adanci shi maloase, gropi adanci shi cu fund pietros(twister la shalau). Iar cea mai tare faza e ca potzi merge prin apa tot timpul aproape. Hmmmm....Au fost ani cand am prins mai bine ca in Delta acolo!
Sper sa te ajute la ceva! Fir intins!

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 14 Sep 2005, 13:54

Adi : mizga aia despre ce vorbeai era melasul , ziceau ca nu era poluant , eu nu stiu habar nam , dar acum nu se mai lasa in apa . In schimb asa se aud de la pescari ca se lasa borhotul cred ca nici asta nu e poluant , si toti pestii minca pina se satura de acea nu se prinde nicicum nici cu artificiale nici cu naturale. Toti pescarii pling ca nu maninca scobarul doar citva cleni prindea zilnic si si alea sub marime, ce sai spun eu muscaresc de regula prind. Adevarul ca vara asta chiar nu prea au mincat si la musca, dar daca incerci spre seara la rotativa mare 2-3 si nimeresti si locul prinzi cleni "mari". Chiar in zona de la Tarcaia pina in Sudrigiu sunt locuri superbune. Am fost ,am vazut locurile parasite cu apa adinca cu curent tare nici dracu nu merge pe acolo ca in zona 90% a pescarilor pescuiesc la scobar . http://pescarul.com/mygallery/pesti-din-Bihor am ceva poze de la CN din zona :lol:

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 14 Sep 2005, 14:12

@_Sanya

vezi ca ti-am scris si pe privat.
eu am prins anul asta clean destul de bine la vobler Dady. Nu am umblat mult. Am pescuit in dreptul satului Totoreni :wink:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

woblerman
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de woblerman » 14 Sep 2005, 20:47

vara asta am pescuit la lingura intre confluenta cu pietroasa si beius, a mers mult mai bine decat ma asteptam, e primul an cand pescuiesc cleanul la lingura, pe crisul negru, am avut partide spectaculoase, multe rateuri, capturi frumoase - faptul ca nu am prins exemplare de 1 kg nu e, totusi, un motiv sa cred ca acestea nu mai exista, probabil ca sunt mai putine decat "pe vremuri", insa alti colegi de breasla au prins asemenea "bucati" la momeli naturale (lipitoare, broscuta), deci ele (mai) exista, oricum, am avut mari satisfactii - exemplare de 300, 500 de grame si nu putine, din moment ce a mers lingura nu am mai pus woblerul decat foarte rar, am folosit dam effzett si mosca nr. 2 - 3, cu pelicula ochi de pisica argintiu si rosu, in perioada caniculara din august.
w

Scrie răspuns