Cincis,Ostrov si Runc -Hunedoara
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
Cozia e un lac simpatic, aproape de Deva, langa satul Cozia, lac de steril, are stiuca si crap si ceva caras..... nu se paote ajunge cu masina pana pe malul lui... destul de salbatic.zamfi scrie:Astea unde-s frate?4.cozia
5.baltile deveiSi cam despre ce-i vorba pe acolo?
Asta-i Cozia

Baltile Devei... sunt de fapt mai mult balti in apropierea Muresului, foste balastiere, in care se prinde cam de toate si care din pacate sunt si cam braconate

Cozia a fost cu plata acum vre-o 2 ani.... anul trecut nu am mai vazut pe nimeni pe acolo. Da si atunci cand era cu plata era un mos care cu cateva guri de bere ne-a lasat sa pescuim moca.
Oricum, din ce stiu eu ea e concesionata de ani buni.... da cam atat.... pacat ca nu e populata si cu alte specii de rapitor... chiar ar merita. Am auzit cum ca ar mai avea ceva somn... da s-ar putea sa fie doar povesti.
De lacul de la Certej, cel de sus din padure, primul, nu Faerag, stie cineva ceva.... Am fost in zona, loactia e superba... ina nu stiu daca are ceva rapitori in el. Am auzit pana acum doar de Crap si Babusca... specii neinteresante pentru mine

Oricum, din ce stiu eu ea e concesionata de ani buni.... da cam atat.... pacat ca nu e populata si cu alte specii de rapitor... chiar ar merita. Am auzit cum ca ar mai avea ceva somn... da s-ar putea sa fie doar povesti.
De lacul de la Certej, cel de sus din padure, primul, nu Faerag, stie cineva ceva.... Am fost in zona, loactia e superba... ina nu stiu daca are ceva rapitori in el. Am auzit pana acum doar de Crap si Babusca... specii neinteresante pentru mine

Eu zic ca Cincis... cu barca

Oricum, duminica o sa fiu pe Cincis cu barca..... la Saulesti nu prea ma incanta... la Balata o sa fie plin de plutasi si nu o sa am prea mult loc de plimbat linguri, balta e mica si cu 7 pescari deja e aglomerata.... asa ca prefer Cincisul duminica, ma sui in barca si ma doare la pedala daca sunt 150 de pescari pe mal

Oricum, duminica o sa fiu pe Cincis cu barca..... la Saulesti nu prea ma incanta... la Balata o sa fie plin de plutasi si nu o sa am prea mult loc de plimbat linguri, balta e mica si cu 7 pescari deja e aglomerata.... asa ca prefer Cincisul duminica, ma sui in barca si ma doare la pedala daca sunt 150 de pescari pe mal

-
- utilizator constant
Faeragul este al Ocolului silvic Deva, mai nou ocolul silvic Simeria( s-au unit cele 2 ocoale). Se poate pescui fara probleme, nu vine nimeni sa intrebe. Este ceva caras, oblete, a fost si pastrav curcubeu in lac, dar nu cred ca mai este. Si ceva raci mai sunt.shaddow11 scrie:costi ce stii de Faerag...eu am fost in iarna doar in vizita,era inghetzat.Ce peste este,si ce regim de pescuit ?
Baltile din stanga drumului , din padure, cum mergi spre Certej sunt tot ale ocolului Simeria. Nici acolo nu e problema de pescuit. Este plin de sorete. Este si ceva caras, rosioara si crap. Malul ( milul) e foarte mare, vreo 2 metri. Intr-una din balti sunt multe agaturi ( este o fosta vale impadurita, se vad cioatele afara din apa).
La Cozia s-a inmultit foarte mult stiuca, aproape ca nu mai prinzi caras.