Cincis,Ostrov si Runc -Hunedoara

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
dupa_stiuca
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de dupa_stiuca » 24 Noi 2008, 18:40

Indraznesc sa-mi dau si eu cu pararea pe subiectul bass. Il pescuiesc des si frecventez multe lacuri populate de specia asta
Cele citeva bucati 15-30 de bucati cite as putea aduce si elibera in baraj nu vor influenta absolut deloc biotopul existent . Practic fiind un rapitor feroce pot fi prinsi toti in primul an de catre pescari fara sa apuce sa se reproduca si chiar daca se reproduc vor trece zeci de ani pina sa se poata prinde frecvent
Este o contradictie. ori se prind toti in primul an, ori trec cativa ani pana incepe sa se prinda.
Oriunde se introduce o specie straina, apare un dezechilibru unde speciile autohtone sunt cele care pierd. Bassul se reproduce foarte repede si eficient. Te asigur ca mai mult bass inseamna mai putina stuca si salau.
Asta-i legea selectiei naturale, iar bassul arata ca un biban mai mare si nu este mai vorace decat stiuca, dar este un peste mai usor de pacalit la spinning
Daca omul introduce specia in apa, nu mai este selectie naturala deorece a fost introdus artificial. Cat despre faptul ca se prinde usor, poate doar in filmele de pe youtube. Sunt zile si zile, ca la orice peste, Am prins zile cand luam usor 40-50 in 5-6 ore, si zile in care nu pune gura chiar daca i-o pui sub nas ba se mai uita si cu sictir la tine.Spre deosebire de stiuca insa, bassul (inclusiv adult) se hraneste fara nazuri si cu alte vietati din apa gen raci, rame, viermi si alte taratoare de pe fund, prin asta vreu sa spun ca este concurent direct pe hrana cu multi pesti pasnici.
Nu stiu in Romania, dar in alte tari faci inchisoare daca eliberezi specii straine de pesti in ape care comunica cu reteaua hidrografica nationala, si primesti amenda usturatoare daca populezi cu astfel de specii (fara autorizatie) helestee inchise.
Se poate sa ajunga la un moment "pe cale naturala" cum zici tu, dar mai e pana atunci. Lasa sa vedem atunci cum se va proceda si daca este nevoie, eradicarea lor
PS: Din experienta , te asigur ca pe lacuri si alte acumulari de apa statatoare, stiuca si bassul nu convietuiesc. Rezultatul in cativa ani este o abundanta populatie de bassi si f f f putine stiuci (e drept, mari)

shaddow11
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de shaddow11 » 03 Dec 2008, 18:13

cum stati fratilor?ati mai fost pe undeva?ceva salai...stiuci?

shaddow11
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de shaddow11 » 03 Dec 2008, 18:15

cum stati fratilor?ati mai fost pe undeva?ceva salai...stiuci?

DiViNiTi
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de DiViNiTi » 08 Dec 2008, 10:23

salut tovarasi de carlig, imi cer scuze pentru lipsa mea...am dedicat mai mult timp si weekenduri fiicei mele :)
interesanta discutie cu basul american...ma rog unguresc :), pentru cei contra sa nu uitam ca pastravul indigen provine din regiunile nordice ale globului printre care nu se numara si romania si totusi a ajuns si la noi s-a adaptat chiar si in raul Cerna unde traieste si se reproduce la sub 300m altitudine si cine poate regreta lucrul asta?
si unde sunt acum vorbele cum ca pe lacul cincis nu merge nimic si nu este peste.poate nu s-a gasit inca specia perfecta,sincer eu unu as popula si cu somn :) sa nu mai vb de pastrav de lac.
-=pestele rapitor este prea pretios pentru a fi prins o singura data=-

APSHD
veteran
veteran

Mesaj de APSHD » 09 Dec 2008, 17:42

Somnul se poate aduce de catre pescari cind prind la Mures somotei . pusi in bidoane si deversati in Baraj .Eu personal impreuna cu inca 2 prieteni am adus 18 somotei de la Mures in urma cu 5 ani .

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 09 Dec 2008, 17:47

Interesante experimente...Daca nu i-a papat stiuca sau salaul (cica sunt dulci si grasuti :lol: ) s-ar putea sa apara probleme in urmatorii 10-15 ani...Dupa parerea mea, in Cincis somnul se va dezvolta excelent , asa ca dupa inca vreo 5 ani puteti popula cu bass americam cat vreti! :lol: :lol: :lol:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

oaie
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de oaie » 10 Dec 2008, 21:33

APSHD
am inteles ca taxa este 5 lei pe zi.
intrebare:se plateste pe loc sau la sediu? daca la sediu unde e locatia?
multumesc

APSHD
veteran
veteran

Mesaj de APSHD » 11 Dec 2008, 19:39

oaie scrie:APSHD
am inteles ca taxa este 5 lei pe zi.
intrebare:se plateste pe loc sau la sediu? daca la sediu unde e locatia?
multumesc
Ma poti contacta la telefon 0721686808

DiViNiTi
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de DiViNiTi » 30 Dec 2008, 08:45

din auzite prohibitia la pastrav expira pe 1 ianuarie 2009.
imi poate spune cineva ceva mai oficial?:D

DiViNiTi
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de DiViNiTi » 14 Ian 2009, 09:45

1. Permisele sunt emise doar de ANPA! Costul lor este de 30lei! Pretul lor se plateste la Trezorerie. Se obtine o chitanta pe care se specifica taxe si impozite. Pe baza ei la sf lunii ianuarie si inceputul lui februarie fiecare pescar isi poate ridica acel cartonas ( in prezent este la tiparit)
2. Permisele se pot obtine individual. Nu este nevoie de apartenenta la o asociatie de pescuit! ( Astfel a cazut monopolul asociatiilor de pescuit care incalca dreptul constitutional la libera asociere )
3. Permisul este valabil pe toate apele din tara! Subliniez TOATE! . In consecinta nimeni nu are o apa data in gestiune, toate contractele au fost anulate. Nici RNP nu are, singurul care mai pazeste apele de munte in prezent nu se poate ocupa de apele pastorite pana in prezent. Acest lucru depinde daca va ramane asa sau nu de o hotarare de ministru sau guvern, oricum in prezent cam asta e situatia. In consecinta nimeni nu poate elibera taxa de pescuit pe apele publice singurul act valabil fiind cel de la ANPA!

Scrie răspuns