Canal Crisul Negru-Crisul Repede
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
Canal Crisul Negru-Crisul Repede
Am auzit ca se prinde stiuca pe canalul asta si apelez la bunavointa "unora" care sunt ceva mai putin secretosi care au pescuit pe canal.M-ar interesa si pe mine care sunt locurile unde se prinde stiuca mai ales ca locuiesc prin apropiere. Multumesc anticipat.
Re: Canal Crisul Negru-Crisul Repede
prinzi pe canalul de la Cighid,Cefa. Pe Crisul Negru in zona Rapa,Taut numai atentie Crisul Negru este foarte barconat. Pe AGVPS in doare in c.r, aia numa banii stiu sa ii ia. Pe Crisul Repede, in zona barajului din Oradea chiar in aval vreo 200m sau in zona strandului Iosiattt1 scrie:Am auzit ca se prinde stiuca pe canalul asta si apelez la bunavointa "unora" care sunt ceva mai putin secretosi care au pescuit pe canal.M-ar interesa si pe mine care sunt locurile unde se prinde stiuca mai ales ca locuiesc prin apropiere. Multumesc anticipat.
pai acolo curge si canalul asta ....
odata , de 4ani in urma am fost acolo pe 2 canale care nici nu's pe harta , erau plin cu somn pitic ... in primul canal mai mic am prins la nebunie somnotei de circa 5-6cm , in a doua canal mai mare am prins somn pitic si de 25cm , atunci inca nu am muscarit doar la rima am dat....
odata , de 4ani in urma am fost acolo pe 2 canale care nici nu's pe harta , erau plin cu somn pitic ... in primul canal mai mic am prins la nebunie somnotei de circa 5-6cm , in a doua canal mai mare am prins somn pitic si de 25cm , atunci inca nu am muscarit doar la rima am dat....
E un loc bun de pescuit canalul asta.
Am pescuit destul pe el mai ales la stiuca.
Zone bune citate parca si de Titus Pintea daca nu ma insel in cartea lui:
1.zona de la Cefa(amonte-aval de pod)
2.zona dintre podul de la Homorog si stavilarul de la Tulca-Arpasel
3.zona de la paduricea de la Cighid si pana la Boiu.
4.Exista un brat al canalului in zona Ghiorac-Cighid care seamana cu un brat mort-se merge pe dolma imediat dupa podul din Ghiorac pana inainte de bifurcatie, se trece ultimul pod parca inainte de bifurcatie si se pescuieste pe ramura stanga in directia de mers trecand pe langa un canton sau o gospodarie mai bine zis, ramura dreapta duce la padurice; bratul asa-zis mort e cel stang.E o zona de stiuca excelenta.
5.zona Tamasda
Mie imi place cel mai mult zona 3 si 4(se poate ajunge si venind din padure trecand podul la padurice si apoi stanga)
Iarna daca nu ai masina de teren si daca a nins sau prinzi noroaie serioase intri mai greu, eu am patit-o cu masina mea care are garda la sol mai mica ca la Dacie.A trebuit sa ne dam jos sa mai impingem,etc.Ma refer la zona 4 daca urmezi traseul pe dolma de la podul din Ghiorac.
In rest canalul e accesibil usor.
Am pescuit destul pe el mai ales la stiuca.
Zone bune citate parca si de Titus Pintea daca nu ma insel in cartea lui:
1.zona de la Cefa(amonte-aval de pod)
2.zona dintre podul de la Homorog si stavilarul de la Tulca-Arpasel
3.zona de la paduricea de la Cighid si pana la Boiu.
4.Exista un brat al canalului in zona Ghiorac-Cighid care seamana cu un brat mort-se merge pe dolma imediat dupa podul din Ghiorac pana inainte de bifurcatie, se trece ultimul pod parca inainte de bifurcatie si se pescuieste pe ramura stanga in directia de mers trecand pe langa un canton sau o gospodarie mai bine zis, ramura dreapta duce la padurice; bratul asa-zis mort e cel stang.E o zona de stiuca excelenta.
5.zona Tamasda
Mie imi place cel mai mult zona 3 si 4(se poate ajunge si venind din padure trecand podul la padurice si apoi stanga)
Iarna daca nu ai masina de teren si daca a nins sau prinzi noroaie serioase intri mai greu, eu am patit-o cu masina mea care are garda la sol mai mica ca la Dacie.A trebuit sa ne dam jos sa mai impingem,etc.Ma refer la zona 4 daca urmezi traseul pe dolma de la podul din Ghiorac.
In rest canalul e accesibil usor.
Eu prefer zona 3 . Toamna azta aproape am ramas si eu acolo cu Loganul , erau gropi pe dolma facute de masini ..... dar a meritat , am prins salau acolo , cel mai mare stiuca 3,5kg....
Zona 4 , nu stiu... stiu ca intra un canal in canalul mare intre padure si Ghiorac dar in aia curge apa .... dar nu am incercat nici odata ..... mai e lacul ala mic cu carasei daca stii , odata am vrut sa prind pestisori si am agatat un crap mare , dar sa dus cu carlig .... am mai vazut sarind pesti acolo , parca e stiuca si in lac....
Zona 4 , nu stiu... stiu ca intra un canal in canalul mare intre padure si Ghiorac dar in aia curge apa .... dar nu am incercat nici odata ..... mai e lacul ala mic cu carasei daca stii , odata am vrut sa prind pestisori si am agatat un crap mare , dar sa dus cu carlig .... am mai vazut sarind pesti acolo , parca e stiuca si in lac....
Cunosc lacul mic.Nu am incercat niciodata la caras acolo.Nu stiu daca mai este stiuca in el.
Referitor la asa -zisul brat mort nu e kiar mort.curge apa in el si daca nu ma insel vine kiar de la Taut(din Cris).Dar e mai putin umblat de pescari si cu stiuca multa.Iarna merita mers.
La zona 3 e o portiune cam pe la mijoc mai lata(salontanii o numesc "lapos") unde merita intrat si cu barca gonflabila.
de fapt cu barca merita intrat pe aroape toate zonele descrise daca nu sunt impanzite de zeci de pripoane cu pestisor
Referitor la asa -zisul brat mort nu e kiar mort.curge apa in el si daca nu ma insel vine kiar de la Taut(din Cris).Dar e mai putin umblat de pescari si cu stiuca multa.Iarna merita mers.

La zona 3 e o portiune cam pe la mijoc mai lata(salontanii o numesc "lapos") unde merita intrat si cu barca gonflabila.
de fapt cu barca merita intrat pe aroape toate zonele descrise daca nu sunt impanzite de zeci de pripoane cu pestisor

am fost duminica pe canal , miscare 0 ! am vazut un crap sarind , parca si o lovitura de stiuca si un clean de 30cm....
se zice ca au facut mai jos ceva lac si in timpul saptamanii lasa apa sa intre acolo! saptamana trecuta au fost o schimbare de nivel mai mare de 1m, apa era opala in plus localnici au zis ca toata iarna au fost braconat cu setca
se zice ca au facut mai jos ceva lac si in timpul saptamanii lasa apa sa intre acolo! saptamana trecuta au fost o schimbare de nivel mai mare de 1m, apa era opala in plus localnici au zis ca toata iarna au fost braconat cu setca