Bradisor, Malaia, Petrimanu, Galbenu si Vidra

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

arapaima
senior
senior

Re: Bradisor, Malaia, Petrimanu, Galbenu si Vidra

Mesaj de arapaima » 06 Aug 2012, 13:44

Salut,

Weekend-ul trecut am facut impreuna cu niste amici o plimbare in zona Malaia - Ciunget. Sambata am pescuit pe Latorita si Duminica pe Bradisor.

Latorita este foarte scazuta, eu am pescuit la musca artificiala si ceilalti pescari cu rotative si oscilante. Din pacate desi numarul pastravilor a fost destul de mare (in jur de 30 in total), nici unul nu depasea 10-15cm. Am inteles ca momelile preferate de localnici sunt ramele, verdetele si viermusii, cu care au reusit sistematic sa reduca drastic populatia de pastrav si asa saraca. Noi am eliberat toti pastravii ca sa le facem in ciuda :D . Precizez ca in cele 5 ore cat am stat pe Latorita sa pescuim nu a venit nimeni sa solicite absolut nici un permis, sau sa incaseze taxa...

Merita in schimb sa ajungi acolo pentru peisajele superbe si temperatura infinit mai acceptabila decat in Bucuresti.

Bradisorul de asemeni foarte scazut, preferat in schimb de amatorii de gratare, pescuit stationar si balaceala. Noi am pescuit initial la varsarea Lotrului in lac, unde am reusit sa si pacalim cativa pastravi frumosi la oscilante Berti. Pastravii frumosi dar foarte rari, asa cum am observat dupa ce am arat apa ore intregi, dupa care am hotarat sa ne mutam sus in baraj. Aici populatia piscicola era extraordinar de bine reprezentata de clean, oblete si caras. Am reusit sa prindem cativa cleni la oscilanta si am plecat acasa. Nici pe Bradisor nu a venit nimeni sa solicite vre-o taxa ori permis. Am ramas surprins de zecile de pescari prezenti pe malul lacului care pescuiau la stationar cu lansete si momeli traditionale, rame si viermusi.

Cam asta a fost iesirea din week-end.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 09 Aug 2012, 20:16

de ce ai ramas surprins??
este absolut normal pentru zona respectiva
mai degraba cred ca voi a-ti fost cei care nu cadrati cu peisajul :D
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

filip_pescuitorul
senior
senior

Mesaj de filip_pescuitorul » 11 Aug 2012, 00:24

adiwolf scrie:de ce ai ramas surprins??
este absolut normal pentru zona respectiva
mai degraba cred ca voi a-ti fost cei care nu cadrati cu peisajul :D
Asa e, si pe raul Lotru amonte de lacul Bradisor localnicii decimeaza pastravii cu boisteni tinti in sticle agatate la...centura pantalonilor. Le-am arata la doi, tata si fiu, ce frumos si relaxant e pescuitul la lingurite si voblere dar...degeaba. Nu i am convins. Prefera sa care cu ei sticle de 2 litri cu verdeti si bete de 5 metri in loc de lqnseta de 1.8 si cutie cu naluci. Lasa ca am prins mai bine ca ei si am eliberat tot. Si eu si ei am prins pastravi de 10-15 cm, nimic mai mare. De unde deduc ca se pescuieste intens si se retine orice. Trist. Nici la mine nu a venit faimosul Nea Anton padurarul asa ca am pescuit doar cu permis ANPA.

ciprinid22
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de ciprinid22 » 11 Sep 2012, 13:02

Vesti de pe Bradisor.
Am pescuit la oscilante la sfarsitul saptamanii tecute in zona temeliilor de la varsarea Plescioarei in lac, asa zisa "la organizare". Lacul era plin, aproape de limita superioara. Am incercat si de la 6 dimineata la 12, si de la 16 la 20. Pastravul nu s-a aratat, in schimb a mancat cleanul, dimensiuni de la 20 (cei mai multi) la 35 cm.,la adincime si intre orele 10 - 12. Se laudau unii, ce f. des apar pe lac cu o barca galbena si care pescuiesc la trena, cu capturi mari, dar eu nu am vazut nimic, doar vorbe. Balta pare moarta, nu se vede nici o miscare nici macar din partea boisteanului. De Anton...nici vorba, l-or fi dat afara. In schimb mizerie atat de multa, atat pe lac cat si pe mal, nu am vazut de f. mult timp: poti sa-ti dai seama de nivelul de trai a celor din Malaia, studiind gunoaiele din zona lacului (acum o luna plutea pe lac mandra chiar si o dormeza cu arcuri!!!! La asa primar ... asa oameni!!!). Celor ce vor profita de ultimele zile pana la inceperea prohibitiei si vor pescui pe Bradisor (dupa aceea intra in joc localnicii cu tot felul de inventii, de la siruri la parasute, plase si curent electric) nu le pot dori decat FIR INTINS!

Scrie răspuns