Weekend-ul trecut am facut impreuna cu niste amici o plimbare in zona Malaia - Ciunget. Sambata am pescuit pe Latorita si Duminica pe Bradisor.
Latorita este foarte scazuta, eu am pescuit la musca artificiala si ceilalti pescari cu rotative si oscilante. Din pacate desi numarul pastravilor a fost destul de mare (in jur de 30 in total), nici unul nu depasea 10-15cm. Am inteles ca momelile preferate de localnici sunt ramele, verdetele si viermusii, cu care au reusit sistematic sa reduca drastic populatia de pastrav si asa saraca. Noi am eliberat toti pastravii ca sa le facem in ciuda

Merita in schimb sa ajungi acolo pentru peisajele superbe si temperatura infinit mai acceptabila decat in Bucuresti.
Bradisorul de asemeni foarte scazut, preferat in schimb de amatorii de gratare, pescuit stationar si balaceala. Noi am pescuit initial la varsarea Lotrului in lac, unde am reusit sa si pacalim cativa pastravi frumosi la oscilante Berti. Pastravii frumosi dar foarte rari, asa cum am observat dupa ce am arat apa ore intregi, dupa care am hotarat sa ne mutam sus in baraj. Aici populatia piscicola era extraordinar de bine reprezentata de clean, oblete si caras. Am reusit sa prindem cativa cleni la oscilanta si am plecat acasa. Nici pe Bradisor nu a venit nimeni sa solicite vre-o taxa ori permis. Am ramas surprins de zecile de pescari prezenti pe malul lacului care pescuiau la stationar cu lansete si momeli traditionale, rame si viermusi.
Cam asta a fost iesirea din week-end.