Pacat ca s-au bagat plase la Girla mare , era stiuca in balta din stiga de toata frumusetea . La Vrata sunt ceva canale dar sunt mici , foarte inguste si nu prea poti sa dai la artificiale ; localnicii pescuiesc la viu pe acolo . Am auzit insa ca sunt ceva balti si canale mai mari undeva prin mijlocul puzderiei de stuf unde era cindva balta ; nu am ajuns niciodata la ele , am incercat dar...Daca nu stii pe unde sa le cauti te ratacesti efectiv pe potecile din "padurea de stuf" . Cu doi ani in urma am ratacit cu un prieten pe acolo pret de mai bine de 1 ora fara nici un rezultat , deabia am reusit sa gasim drumul inapoi pe dig la masina . Numai un "bastinas" din zona te poate duce la baltile respective ...
Daca mergi acolo sa nu cobori de pe dig pe drumurile laterale sub nici o forma ; drumul de linga dig face undeva in stinga ( dreapta) si nu mai poti urca inapoi numai daca te intorci . Asa poti ajunge pe dig pina la Girla Mare , in drum ai sa vezi mai multe balti care tot ce se poate sa aiba stiuca , eu nu am incercat .
Mergi pina la Salcia , acolo poti sa dai la salau in fosta crescatorie , intreaba de Valica , el patroneaza fosta piscicola . Daca nu merge , o iei inapoi pe dig spre Girla Mare , Vrata e in imediata apropiere ...