barajul Mihailesti ( Ilfov )

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
iorgu.pescaru
junior
junior

Lac acum. Mihailesti _ ep.1

Mesaj de iorgu.pescaru » 09 Mar 2010, 18:46

Scurta prezentare - episod 1. Postare proprie exclus copii din alte surse. Aceasta acumulare se afla in partea de sud a capitalei,mai precis la 14 km. pe soseaua ce leaga Bucurestiul de Alexandria,pe DN 6.Este alimentat cu apa in tot cursul anului de raul Arges, care aduce o cantitate suficient de mare si de o puritate care se poate oricand constata. Calitatea apei este buna datorita faptului ca pe cursul Argesului,de la Vidraru pana aici nu se afla nici o sursa majora de poluare sau deversare.
Lucrarile de amenajare au inceput in anul1983 si au fost finalizate in anul 1987, erau imperios necesare pentru regularizarea cursului apei.Inainte de finalizarea lucrarilor in fiecare primavara in lunile martie-aprilie aveau loc inundatii catastrofale in localitatile riverane.Lacul a fost amenajat prin adaptarea la conditiile topografice,care permiteau acest lucru.A constat mai mult in construirea digului,prin implantarea cu ajutorul unor utilaje complexe,a unor piloni la o adancime de circa 18-20m.Intre acesti piloni a fost turnata sub presiune ,,bentonita'',un material rezistent la infiltratii si la socuri terestre.Inaltimea digului este de aproximativ 10-12 m. fata de luciul apei.Am mentionat acest lucru deoarece multe localitati se afla efectiv sub nivelul actual al apei.Lungimea lacului de acumulare este de aproximativ 8 km.,iar latimea de 2.5-2.8 km.si este taluzat cu imbracaminte de beton (dale).Fundul lacului este nisipos in proportie de 90%.gropane si denivelari acvatice nu prea mai sunt,sau colmatat in timp.Exceptie face zona unde este exploatat prin dragare pentru extragerea de agregate de rau,nisip, pietris,balastru. Aici apa are in jur de 20-22 m. Regularizarea volumului de apa se face prin ecluza cu 4 deschideri si prin micro hihrocentrala care pompeaza MW. in sistemul energetic national.Acumularea se afla in administrarea
Regia Apele Romane. In momentul de fata pentru exploatarea piscicola atat industriala cat si sportiva,luciul de apa mai este concesionat inca 2 ani s.c. Lodi s.r.l. (alti au alte pareri).Taxa sau conditiile de pescuit sportiv ptr. 2010 le fac publice dupa ce voi afla realist care sunt acestea.
Acum 14 ani m-am mutat din Bucuresti langa acest lac,mai exact la 30 m. de el. A fost una din conditii sa aleg aceasta locatie intrucat iubesc pescuitul in special urmaresc trofee,aici am dat de ele,avand cele mai mari capturi din viata
mea.
Am facut aceste precizari intrucat vreau sa revin cu specii de pesti,marimi,metode,locuri,esecuri si perioade in care acestea sunt in cautare de hrana.Rog sugestii pentru continuarea sau nu a subiectului postat.

Iubiti natura,merita :)

mirceaef
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de mirceaef » 09 Mar 2010, 21:45

toni f scrie: in afara de vizite la catei, la peste mai dai ? se mai intampla ceva pe acolo ? da si tu un pm, daca nu vrei sa " dai din casa " :D :D :D
asta toamna am fost mai des la giurgiu decat la mihailesti. n-am fost deloc iarna asta in schimb. pana nu se incalzeste putin apa si sa treaca toata viitura de la munte ar fi doar noroc chior sa lovesti ceva. extrem de chior.

acum doua sapt a fost apa extrem de crescuta si a carat toate cele in baraj. mai avem de asteptat.
Carping Club

mirceaef
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de mirceaef » 09 Mar 2010, 21:52

melculbeat scrie:eu am intrebat serios. ma interesa starea unui ciine de la pietre pt ca nu am reusit azi sa ajung acolo sa-i fac tratament.
scuze, nu la acei caini. am si eu tot maidanezi luati din zona, cred ca cineva a vrut sa-i inece cand erau mici, dar am un teren in posta unde ii tin. si am pe cineva care are grija de curte.
Carping Club

melculbeat
veteran
veteran

Mesaj de melculbeat » 09 Mar 2010, 21:54

ok!
in 1923/ s-a nascut un mit/ nu existau stelishti shi nici catzei/ dar exista Rapid

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 10 Mar 2010, 15:29

@ melcubeat :

am inteles ... nu e mare lucru pentru zona baraj, dar e important pentru coada ...

@ mircea

si de la tine am inteles, jefe :D :D :D cand se incalzeste nitel, poate ne strangem cativa sambata sau duminica diminetaa sa plimbam ciusterele prin apa, si la pranz fac cinste cu o friptura si un jpritz la vreo carciuma prin zona ....

@ nenea iorgu : ne lesi, nene, cu scafandrii matale ???

iorgu.pescaru
junior
junior

Mesaj de iorgu.pescaru » 10 Mar 2010, 17:00

@toni f, te rog mult cand vii la pescuit sau treci prin Cornetu, opreste 2 minutele si la mine. Ma gasesti f.usor, stau la sosea iar in spate ma invecinez cu aceasta acumulare, m-ai exact la atalierul de vulcanizare. Crede-ma nu am nici un interes sa fac reclama la aceasta acumulare, ba chiar din contra. Am inteles ca sunt dorite postarile referitoare la balti, lacuri, specii si metode de pescuit. Departe de mine gandul sa te (va) contrazic sau sa ma crede-ti in ceea ce postez. Sunt sigur ca vei lua acest raspuns la modul cel mai civilizat si sunt total de acord sa fiu combatut si sa aduc argumente in sprijinul celor afirmate de mine. Rog spuneti-mi cum pot sa atasez la comentariu niste imagini foto pe aceasta tema. Va asigur ca sunt foarte relevante, nefiind obligatoriu sa vina in sustinerea celor postate.
Am convigerea ca vom continua acesta discutie si vom afla amanunte noi care ne vor fi de folos tuturor. Va urez toate cele bune.
Iubiti natura,merita. :)

melculbeat
veteran
veteran

Mesaj de melculbeat » 10 Mar 2010, 18:06

gata...te-am reperat in memorie. cred ca abia astepti sa mai creasca apa :wink:
in 1923/ s-a nascut un mit/ nu existau stelishti shi nici catzei/ dar exista Rapid

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 11 Mar 2010, 12:13

gata ne-a iorgule, nu mai zic nimic, si cum am scris si in celalat post, ne vedem pe garla preteneste, cu o lanseta si o bere in maine, si ne povestim atunci , si vedem cine ce crede, ok ? :D :D :D

dacva nu ne intelegem cu crezutu, lasam lanseta si mai luam o bere, pana credem tot :D :D :D

mirceaef
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de mirceaef » 13 Mar 2010, 21:51

toni f scrie: ... cand se incalzeste nitel, poate ne strangem cativa sambata sau duminica diminetaa sa plimbam ciusterele prin apa, si la pranz fac cinste cu o friptura si un jpritz la vreo carciuma prin zona ...
ne strangem.
parerea mea este ca lacul trebuie "redescoperit", in special avand in vedere faptul ca si anul asta probabil vor continua sa schimbe dalele de beton, deci apa va ramane cu cativa metri ma jos decat normalul.
locurile pe care le stiau multi erau legate de un anume nivel care acum nu mai e.
inclin sa cred ca 2009 n-a fost neaparat un an prost ci am fost noi comozi. l-am cautat pe unde "stiam" ca e.
Carping Club

cp
veteran
veteran

Mesaj de cp » 14 Mar 2010, 15:36

Salut! Toni, Mircea, cand aveti de gand cu stransul la Cornetu, sa-mi dati si mie de stire! Aduc eu berea, stau mai aproape :D transportul mai scurt, sta mai mult la rece :D

Scrie răspuns