Baltile de la Gogosaru-Izvoru Giurgiu inchise

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: Adelin, johnnybravo, tudor, Moderatori

sorin_nsk
veteran
veteran

Re: Baltile de la Gogosaru-Izvoru Giurgiu inchise

Mesaj de sorin_nsk » 05 Mai 2014, 21:29

am putea face o asociatie de vreo 100 de oameni din cateva judete invecinate si sa ne cumparam o balta, pe care sa o populam cu capturi din alte locatii si pe care sa o pescuim doar noi, dupa reguli de C&R actuale. Am putea plati fiecare cate 1000 lei si astfel am strange o suma micuta pentru un plan atat de maret, dar nu neglijabila (era la un moment dat un anunt cu o balta de vanzare cu 15 000 euro - si arata OK) si am putea pescui alternativ sa nu fim 100 de insi odata pe balta......mmmm...neah.....nu ar merge.....pacat.... :wallbash: :headbash:

crapmaniacul
veteran
veteran

Mesaj de crapmaniacul » 05 Mai 2014, 22:39

sorin_nsk scrie:am putea face o asociatie de vreo 100 de oameni din cateva judete invecinate si sa ne cumparam o balta, pe care sa o populam cu capturi din alte locatii si pe care sa o pescuim doar noi, dupa reguli de C&R actuale. Am putea plati fiecare cate 1000 lei si astfel am strange o suma micuta pentru un plan atat de maret, dar nu neglijabila (era la un moment dat un anunt cu o balta de vanzare cu 15 000 euro mii - si arata OK) si am putea pescui alternativ sa nu fim 100 de insi odata pe balta......mmmm...neah.....nu ar merge.....pacat.... :wallbash: :headbash:
Ideea nu este una complet deplasata, dar din pacate nu sunt sigur de sortii de izbanda realist vorbind. In alte parti mai civilizate o mana de prieteni cu ceva posibilitati materiale mai consistente se asociaza si reusesc sa cumpere in coproprietate case de vacante in zone pitoresti si sa le foloseasca in regim time sharing. Cu siguranta ca ati auzit de aceasta combinatie civilizata in care ptr sa zicem 4-5-6-7 mii euro (depinde de locatie si pretentii), fiecare investitor are ocazia sa mearga cu familia in concediu mai des, gen Delta (cu programarile de rigoare in plin sezon). Este un sistem poate nu perfect, insa are avantaje si este destul de preferat in anumite zone (Canada, Spania, la noi mai slab).

Ceva similar s-ar putea aplica si la o balta insa doar cu sume de 1000- 2000 RON nu este de ajuns, este utopie, trebuie ceva mai multisor de cheltuit ca sa apara si satisfactiile. Concesiunea unei balti inseamna din start o suma consistenta de minim 15-30 mii euro (de la caz la caz) dar de cele mai multe ori si mai mult. Apoi apar cheltuielile cu amenajarile necesare, populari , tratamente sezoniere ptr apa si pesti, paza si administrare zilnica si te cam legi la cap, placerea se transforma in munca si aluneca usor spre stres. Nefiind o balta deschisa la pescuit, ea doar consuma bani fara sa produca, motiv ptr care usor usor poate deveni greu sustenabila.
Intr-o varianta fericita s-ar putea strange mai multi investitori (gen 30-40-50 persoane) cum spune Sorin mai sus, cu sume mai mici (gen 1.500 - 2.000 euro/pers, e doar un exemplu), constituiti intr-un club inchis si care ulterior investitiei initiale sa achite lunar un abonament mic (100 Ron/persoana) necesar acoperirii cheltuielilor de administrare curenta si intretinere a baltii.
Ideea este perfectibila si deschisa discutiilor si nu este imposibil de transpus in practica, insa nici parca extrem de probabila nu pare a fi din pacate ...

nobody_01
veteran
veteran

Mesaj de nobody_01 » 08 Mai 2014, 07:31

Vin cu o rectificare....spinningul nu a fost interzis complet! Au marit taxa de la 30lei la 120lei....exact ca la stationar! Justificarea lor...."prote :wallbash: jarea populatiei de salau".....

crapmaniacul
veteran
veteran

Mesaj de crapmaniacul » 08 Mai 2014, 09:28

nobody_01 scrie:Vin cu o rectificare....spinningul nu a fost interzis complet! Au marit taxa de la 30lei la 120lei....exact ca la stationar! Justificarea lor...."prote :wallbash: jarea populatiei de salau".....
Taxa la spinning de 120 Lei = pescuit oprit la salau intr-o formulare libera.
Este clar ca vrea sa regenereze salaul ptr ca la asa o taxa patronul este primul care stie ca nu va mai incasa nimic de la spiningari, dar isi asuma treaba asta ...

adrian99
veteran
veteran

Mesaj de adrian99 » 08 Mai 2014, 09:58

sub umbrela protejarii populatiei de rapitori multi patroni ne vor "imbia"cu asemenea taxe(100+)lei
culmea,multi pescari de rapitor(care mai posteaza pe aici) sunt de acord cu asa ceva
probabil ei vor fi clientii acestor patroni

crapmaniacul
veteran
veteran

Mesaj de crapmaniacul » 08 Mai 2014, 10:09

adrian99 scrie:sub umbrela protejarii populatiei de rapitori multi patroni ne vor "imbia"cu asemenea taxe(100+)lei
culmea,multi pescari de rapitor(care mai posteaza pe aici) sunt de acord cu asa ceva
probabil ei vor fi clientii acestor patroni
Sa nu crezi tu treaba asta Adriane ... Taxa e exageranta ptr niste strapi, dar incearca si ei marea cu degetul si dupa ce il protejeaza pe salau vreo 2-3-4 luni si malurile vor fi populate doar de ciobani cu turmele de oi, or sa renunte (parte din ei) la asa o protectie ...

georgeborza
veteran
veteran

Mesaj de georgeborza » 27 Mai 2014, 10:35

Oare dc nu se intreaba nimeni cum au pus astia mana pe balti? Oare dc nu se intreaba nimeni dc nu primeste un bon fiscal,dupa achitarea taxei pe balta?Pana la urma tot noi cadem de fraieri........si culmea mai au si tupeul sa minta cu nerusinare.....ieri au prins.....astazi nu stiu ce se intampla.....cand de fapt baltile sunt goale.Am ajuns baieti isteti si nu tocmai rupti in fund,sa fim prostiti de niste tarani nespalati si ordinari. Oare pana cand?

sorin_nsk
veteran
veteran

Mesaj de sorin_nsk » 27 Mai 2014, 11:15

georgeborza scrie:Oare dc nu se intreaba nimeni cum au pus astia mana pe balti? Oare dc nu se intreaba nimeni dc nu primeste un bon fiscal,dupa achitarea taxei pe balta?Pana la urma tot noi cadem de fraieri........si culmea mai au si tupeul sa minta cu nerusinare.....ieri au prins.....astazi nu stiu ce se intampla.....cand de fapt baltile sunt goale.Am ajuns baieti isteti si nu tocmai rupti in fund,sa fim prostiti de niste tarani nespalati si ordinari. Oare pana cand?

Cercetatorii americani au facut un studiu.....bla...bla.....si cica este ceva in ADN care ne face sa fim cum suntem.... :wallbash: :headbash:

feugen
veteran
veteran

Mesaj de feugen » 27 Mai 2014, 11:55

sorin_nsk scrie:
georgeborza scrie:Oare dc nu se intreaba nimeni cum au pus astia mana pe balti? Oare dc nu se intreaba nimeni dc nu primeste un bon fiscal,dupa achitarea taxei pe balta?Pana la urma tot noi cadem de fraieri........si culmea mai au si tupeul sa minta cu nerusinare.....ieri au prins.....astazi nu stiu ce se intampla.....cand de fapt baltile sunt goale.Am ajuns baieti isteti si nu tocmai rupti in fund,sa fim prostiti de niste tarani nespalati si ordinari. Oare pana cand?

Cercetatorii americani au facut un studiu.....bla...bla.....si cica este ceva in ADN care ne face sa fim cum suntem.... :wallbash: :headbash:
Eu cu prietenii mei am facut un studiu si tat timp cat nu abuzam de "protectia consumatorului" nu avem motive sa ne plangem.
Bucuresti

crapmaniacul
veteran
veteran

Mesaj de crapmaniacul » 27 Mai 2014, 13:36

Problema cum niste neica nimeni (doar uneori, nu generalizez) au ajuns patroni de balti nu este bine pusa cred eu si nici nu conduce la rezolvarea unor aspecte sau probleme. Exista un of al multor pescari vis-a-vis de anumiti pastori („ciobani”) de balti care in trecutul apropiat, prin metode de multe ori la limita sau dincolo de limita legii, au ajuns sa ia in stapanire vremelnica balti ale statului si le administreaza evident dupa bunul lor plac, de cele mai multe ori in dispret fata de pescarii sportivi. Nu au facut investitii mai deloc

A discuta mai departe pe aceasta directie si a despica firul in 4 nu cred sincer ca are rost dar totusi mai adaug o idee.
Of-ul pescarilor cel mai mare are la baza atitudinea dipretuitoare a acestor patroni (se cam stiu care printre pescari), care facand investitii minime in baltile lor, stabilesc uneori reguli arbitrare privind pescuitul sportiv, gen taxe nejustificate de multe ori, restrictii drastice la retinut pestele (daca poti sa aduci peste de acasa ar fi chiar bine ...) , nu amenajeaza perimetrul baltii mai deloc. Acesti asa zis patroni au semnat niste hartii cu primaria comunei si cu Apele Romane pe ochi frumosi si una alta pe parandarat (asa am auzit ... n-am fost de fata) si acum stau si incaseaza direct la boznar de la pescari. Au alergie la bonul fiscal ca e deranj si n-are rost zic ei ; plasuiesc baltile doar si numai dupa fito-fag si novaci ; populeaza cu zeci de tone de peste (din seria povestiri adevarate) si au atitudini complet nepotrivite, ciobanesti uneori ...

De ce exista acesti patroni ? Ptr ca societatea noastra „capitalista” a permis si in continuare permite derapaje cu mult mai mari. Aceste exemple cu baltile incapute pe mana unor terchea berchea aflati la locul si momentul potrivit in conjunctura potrivita , reprezinta micile combinatii , trepadusii momentului. Daca nu erau astia de sunt acum, erau altii si cam tot aici eram acum din pacate ptr ca intr-o anumita directie clara am tot mers de 25 de ani incoace, numai pe cumetrii s-au miscat lucrurile prin zona asta si vine si mai din urma treaba asta ...

Are rost sa vedem cine si cum are trei sferturi din Delta Dunarii ? Oare o are de la tacsu mare mostenire ca a luptat in vreun razboi ? Ala cu mustata de ne invata sfatos la TV cum e capitalismul in Germania, saptamanal auzim cum e implicat in scandaluri de combinatii prin Spania unde vuieste presa care i-a cam luat urma ... Despre ce vorbim atunci ?
Exista este foarte adevarat si exceptii de patroni care provin dintr-un alt mediu, au alte atitudini mult mai civilizate si potrivite fata de pescari, insa nu despre acestia discutam acum.

Scrie răspuns