Arges - Neajlov
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
- veteran
-
- veteran
Salutare,
Ma bate gandul sa incerc o mica"expeditie" pe Arges in zona Crivina, Ogrezeni. N-am urcat niciodata asa sus pe Arges, dar am vazut pe Google Earth ca este un baraj, multe meandre, probabil si multe balastiere in functiune. etc. Stie cineva, merita efortul ? Nu ma gandesc sa rastorn muntii, dar asa cate un clenut, eventual o mrenisoara, poate vreun strap. sa fie plimbarea mai placuta !!

Ma bate gandul sa incerc o mica"expeditie" pe Arges in zona Crivina, Ogrezeni. N-am urcat niciodata asa sus pe Arges, dar am vazut pe Google Earth ca este un baraj, multe meandre, probabil si multe balastiere in functiune. etc. Stie cineva, merita efortul ? Nu ma gandesc sa rastorn muntii, dar asa cate un clenut, eventual o mrenisoara, poate vreun strap. sa fie plimbarea mai placuta !!

salut
am si eu o rugaminte pentru cei care stiu... a dat cineva in ''delta neajlovului'' ? ce regim de pescuit e? taxa ? ai voie cu barca(fara motor)?
am fost sapt trecuta pe neajlov...joi a plouat toata ziua am dat la o rotativa blue fox vibrac marimea 1 care acum 3 sapt am luat 3 cleni cu ea, si-am scapat o stiuca la vreo 3kg,cred ca fiind prea mica ancora nu s-a agatat bine......
Deci...cum e cu ''delta''???
am fost sapt trecuta pe neajlov...joi a plouat toata ziua am dat la o rotativa blue fox vibrac marimea 1 care acum 3 sapt am luat 3 cleni cu ea, si-am scapat o stiuca la vreo 3kg,cred ca fiind prea mica ancora nu s-a agatat bine......
Deci...cum e cu ''delta''???
-
- veteran
Din ce stiu eu, Delta Neajlovului este zona protejata(in mod scriptic, ca altfel nu o protejeaza nimeni, ba din contra, am impresia ca autoritatile i-au pus gand rau, dar asta e alta problema cu care am sa revin dupa ce ma mai informez). Asa ca daca pescuiesti acolo, e pe barba ta. In Comana exista un sediu RNP si cred ca ei trebuie intrebati, avand in vedere ca am remarcat ca ei organizeaza ceva activitati in zona ! Oricum , daca ajungi totusi sa pescuiesti acolo iti doresc muuult...c&r 

Andrei are dreptate, la nivel scriptic este protejata, practic probail ca nu, ca mai toate apele nationale...
Eu am strabatut "delta" cu canoele, in vreo 4 ore am traversat-o venind din amonte (calugareni) pana la manastirea Comana.
Locatia este superba si merita vazuta, de preferat fara a lasa prea multe "urme"...
Pescari am vazut destui la intrare in "delta", ceva mai jos de calugareni, acolo unde se termina padurea din aval de pod. In cadrul expeditiei noastre in acea zona am avut un punct de odihna si am ramas peste noapte cu corturile. Dimineata am vorbit cu unul dintre pescari, care prinsese vreo 3 somotei in cursul noptii.
Eu am strabatut "delta" cu canoele, in vreo 4 ore am traversat-o venind din amonte (calugareni) pana la manastirea Comana.
Locatia este superba si merita vazuta, de preferat fara a lasa prea multe "urme"...
Pescari am vazut destui la intrare in "delta", ceva mai jos de calugareni, acolo unde se termina padurea din aval de pod. In cadrul expeditiei noastre in acea zona am avut un punct de odihna si am ramas peste noapte cu corturile. Dimineata am vorbit cu unul dintre pescari, care prinsese vreo 3 somotei in cursul noptii.
mda..credeam ca e o balta salbatica...in fine
o intrebare, sunt incepator in ale spinning-ului
o lingura buna pt stiuca? berti es e buna?
pe neajlov in zona calugareni-singureni s-a luat somotei si ciortan palmas, curios ca eu stiam ca are doar caras,clean stiuca,sabioare si guvizi daia.
totusi la prima stiuca s-o vezi cand iti face faze dalea pe apa...m-am imbolnavit, apropo de c&r , nu sunt adeptul lui dar nici daca prind marlite o sa le pastrez.
pe dunare nu prea a mers anul acesta,cel putin pt mine nu, am luat numai salai putini mai mare ca palma la o rotativa si muuuuuult somotei cat palma, care binenteles se intorceau in apa.
daca prietena mea vrea sa-l opreasca il opresc daca nu se intoarce inapoi si...nu vrea dala mic ca are oase multe
o intrebare, sunt incepator in ale spinning-ului

pe neajlov in zona calugareni-singureni s-a luat somotei si ciortan palmas, curios ca eu stiam ca are doar caras,clean stiuca,sabioare si guvizi daia.
totusi la prima stiuca s-o vezi cand iti face faze dalea pe apa...m-am imbolnavit, apropo de c&r , nu sunt adeptul lui dar nici daca prind marlite o sa le pastrez.
pe dunare nu prea a mers anul acesta,cel putin pt mine nu, am luat numai salai putini mai mare ca palma la o rotativa si muuuuuult somotei cat palma, care binenteles se intorceau in apa.
daca prietena mea vrea sa-l opreasca il opresc daca nu se intoarce inapoi si...nu vrea dala mic ca are oase multe

-
- veteran
Pai mai salbatica de-atat...cum ai vrea sa fie. Atata doar ca unii incearca sa o pastreze salbatica. Iar in ceea ce priveste C&R treaba sta in felul urmator : Neajlovul este o apa superbraconata(curentata, plasuita,pescuita, etc) Pesti sunt, dar in general mici ptr ca nu apuca sa creasca. Daca retii pestii mici, nu mai are cine sa creasca si sa depuna icre peste un an , doi.Daca retii foarte putinii pesti mari, nu mai are cine sa depuna icre acum. Ideea e ca in ritmul de acum in cativa ani, o sa-ti pui ramele in lesa, nu in carlig, ca sa le scoti si pe ele la apa, sa inoate !
- Bogdan_Alex
- veteran
foarte mare dreptate. pacat ca majoritatea din cei care braconeaza nu stau sa citeasca forumurile si nici nu le pasa. lor le e foame si nu dau 2 bani pe apele statului.ANDREI RIGA scrie:Pai mai salbatica de-atat...cum ai vrea sa fie. Atata doar ca unii incearca sa o pastreze salbatica. Iar in ceea ce priveste C&R treaba sta in felul urmator : Neajlovul este o apa superbraconata(curentata, plasuita,pescuita, etc) Pesti sunt, dar in general mici ptr ca nu apuca sa creasca. Daca retii pestii mici, nu mai are cine sa creasca si sa depuna icre peste un an , doi.Daca retii foarte putinii pesti mari, nu mai are cine sa depuna icre acum. Ideea e ca in ritmul de acum in cativa ani, o sa-ti pui ramele in lesa, nu in carlig, ca sa le scoti si pe ele la apa, sa inoate !