Ape de munte ( Lotru, Vidra, Oasa )

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Mandy
junior
junior

Mesaj de Mandy » 28 Iun 2004, 12:33

Rau Mare are pastrav si e gestionat de romsilva. Am pescuit pe el de mai multe ori. Anul trecut era inchis pe cursul superior aproape de baraj. Are pastrav si paza buna. Daca vrei pastrav pe lac, urci cativa kilometri mai sus si e barajul Gura Apei. Locuri mai greu accesibile pe barajul asta dar are indigen mult. De la Hateg mai sunt aprox 40-45 km pana la baraj. (daca astia 45 km ii faci catre Petrosani, mai pui 30 si esti la Vidra :wink: ). Am avut satisfactii la Gura Apei, eu zic ca merita. Cel mai bine am prins la coada barajului unde se varsa Riul Ses in lac.

O sa incerc si la Bradisor. Merg weekendul ce vine.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 29 Iun 2004, 11:39

Mandy scrie:Rau Mare are pastrav si e gestionat de romsilva. Am pescuit pe el de mai multe ori. Anul trecut era inchis pe cursul superior aproape de baraj. Are pastrav si paza buna. Daca vrei pastrav pe lac, urci cativa kilometri mai sus si e barajul Gura Apei. Locuri mai greu accesibile pe barajul asta dar are indigen mult. De la Hateg mai sunt aprox 40-45 km pana la baraj. (daca astia 45 km ii faci catre Petrosani, mai pui 30 si esti la Vidra :wink: ). Am avut satisfactii la Gura Apei, eu zic ca merita. Cel mai bine am prins la coada barajului unde se varsa Riul Ses in lac.

O sa incerc si la Bradisor. Merg weekendul ce vine.
Eu am de gand sa merg peste vreo 2 sapt. in concediu prin zona aia. Ma gandeam sa ajung si la Raul Mare. Ce traseu imi recomandati, sa ajung in mai multe locuri din zona, avand in vedere ca nu am mai fost pe acolo?
Pe lacuri este permis cu barca? Daca poti sa-mi dai mai multe detalii, ti-as fi recunoscator.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 29 Iun 2004, 11:41

Eu ma gandeam sa merg si la Vidra, Bradisor, zona aceea, si apoi la Raul Mare (+ baraj), etc.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Mandy
junior
junior

Mesaj de Mandy » 29 Iun 2004, 15:13

Pai ca sa "prinzi" cat mai multe locuri, traseul ar fi Caransebes, Otelu Rosu de unde poti urca la Poiana Marului, dupa care cobori, mergi catre Hateg si ajungi la Rau Mare (inainte de Hateg este un indicator catre Gura Zlata). De acolo la Hateg, Petrosani si urci la Vidra. De la Vidra daca mergi spre Voineasa ajungi la Bradisor, sau catre Sugag de la Obarsia Lotrului si ajungi la Oasa. Cu barca poti intra la Vidra (cel putin asa era anul trecut). In rest nu stiu pt ca am pescuit de pe mal. Autorizatia pt Gura Apei poti sa o iei ori de la ocolul din Rau de Mori, sau de la cantonul de pe malul lacului (imediat ce treci barajul). In barajul asta se varsa trei rauri (Lapusnicu mare, Lapusnicu mic si Raul Ses), si cel mai bine am prins unde se varsa Raul Ses. Ca sa ajungi acolo, dupa ce ai ajuns la baraj nu-l traversezi ci mergi inainte vreo 2-3 km pe un drum forestier pana vezi coada lacului. Masina tre sa o lasi sus la drum si sa cobori pe jos (o zona f f abrupta). Poti incerca si la coada lapusnicului mare (imediat dupa ce treci barajul, cobori in dreapta). Aici poti cobori cu masina pana mai aproape.
Sper ca ti-am fost de folos,

Fir intins

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 30 Iun 2004, 11:27

Mandy, merci de informatii. Mai spune-mi ceva..de pe malul lacului Gura Apei se eibereaza autorizatie si pt. Raul Mare sau doar pt. lac? Si cam cat costa? Dar la poiana marului, cum se procedeaza pt. permis?
P.S. Mi-ar prinde bine orice informatie, deoarece este prima data cand merg in aceste locuri. Multumesc

Mandy
junior
junior

Mesaj de Mandy » 30 Iun 2004, 13:07

De la canton poti lua autorizatie si pt Rau Mare dar cel mai bine ar fi daca iei autorizatia de la ocolul din Rau de Mori (e in drumul tau, chiar inainte de a incepe sa urci pe rau, vizavi de primaria Rau de Mori). Nu de alta da pana la lac urci tot pe linga rau si poate vrei sa incerci. Anul trecut autorizatia era 110.000 lei. La Poiana marului, n-am avut autorizatie :oops: , pt ca pescarii care mai dadeau pe acolo mi-au spus ca se percepe taxa la fata locului, dar n-a venit nimeni asa ca ... Si am fost o singura data acolo. Dar mai bine intrebi inainte ca ... cine stie.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 30 Iun 2004, 13:45

Mandy, merci foarte mult.

Mandy
junior
junior

Mesaj de Mandy » 05 Iul 2004, 17:14

Am fost la Vidra. Lacul f f mare, ploaie de vineri dupa masa pana sambata la pranz, pesti ... asa si asa. Raul Lotru cica e interzis si anul asta. Duminica la intoarcere ghici pe cine am vazut pescuind in Lotru? Taman paduraru ... Ghici la ce dadea? LA SIR DE MUSTE !!!!!!!
La Bradisor n-am mai ajuns pt ca am urcat si coborat pe la Petrosani.

Pt. Adilucu: Am auzit ca Rau Mare s-a inchis de anul asta. La fel si baraju Gura Apei. Pacat, vroiam sa fac o iesire acolo cat mai curand dar asa o sa incerc la Poiana Marului

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 06 Iul 2004, 06:52

Mandy,ai luat ceva pastrav?De care?Este pastrav acolo,nu?La ce naluca ai incercat?
Toate cele bune!

Mandy
junior
junior

Mesaj de Mandy » 06 Iul 2004, 07:55

Am luat vreo 4 curcubei intre 0,5-1,2 kg. Este si indigen dar mai putin, predomina curcubeul. Am incercat la voblere, rotative, oscilante, dar pe toti i-am prins la oscilanta berti taifun nr.1 argintie. Am mai avut atacuri si pe mepps syclops. Un prieten cu care am fost a luat la rotativa mepps aglia #3.

Scrie răspuns