Adio Lacul Colibita
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Adio Lacul Colibita
Astea sunt lucrari hidrotehnice necesare. Problema nu sunt lucrarile, problema este ca nu exista paza pentru pesti cand apa este jos. Lacul ar trebui inconjurat de jandarmi in perioada asta. Asta nu se va intampla niciodata asa ca pacat de inca un lac mort.
Se intelege necesitatea acestor lucrari, clar....dar modul balcanic in care se procedeaza si efectele lui devastatoare aspura acestor habitate este jenant si revoltator.
Adica pe romaneste spus,ii doare la basca 

Dumnezeu a creat cerul si pamantul,restul e facut in China.
- MARIUS POPA
- veteran
Cand s-a facut barajul, nu s-a pus problema altor "institutii" care rod ciolanul pe langa ei, acestia fiind ...din pacate noi, pescarii !cristi_vi scrie:Astea sunt lucrari hidrotehnice necesare. Problema nu sunt lucrarile, problema este ca nu exista paza pentru pesti cand apa este jos. Lacul ar trebui inconjurat de jandarmi in perioada asta. Asta nu se va intampla niciodata asa ca pacat de inca un lac mort.
Principalul ROL al barajului, nu are tangenta cu problema noastra majora, pestii !
Pentru noi este o mareee problema, pentru administratia barajului, este o miiiica problema, ei trebuie sa-si rezolve problema, si gata.
Acuma ca de baraj se leaga indirect, pescuitul, apa potabila, asociatii la care platim cotizatii , asociatii la care noi ne plangem si ele dau din umeri...ce sa mai ...
Sau aveti impresia ca barajul s-a construit pt a pescui pe el cu barca, de pe mal s.a.m.d ?
Nu cred.
...pe romaneste spus, interesul-si poarta fesul, restul neimportanti .
P.S:A nu se intelege ca pe mine nu ma doare

Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.
Acum vreo 10 zile s-a dat drumul la apa dintr-un baraj de pe Arges: http://www.antena3.ro/romania/pescuit-e ... 47727.html Am vazut cateva clipe si la televizor ce vanzoleala era pe-acolo sa culeaga pestii...
Barajul ala e golit blana de cateva ori pe an,este barajul de acumulare Pitesti,sau Tudor cum il stim noi,argesenii!De fiecare data aceeasi problema cu indienii-n noroi,oricum ligheanu'ala nu prezinta interes pentru rapitor,spre deosebire de altele de pe langa Pitesti!
Cate zile (saptamani, luni) va sta Colibita golit? cati sunt gata sa puna bani pentru angajarea unei firme de paza (4 oameni) care sa sta acolo? Nu ar costa exorbitant, daca s-ar imparti suma la zecile-sutele-miile de dornici de a pescui in continuare pe o apa nealterata, problema ar fi rezolvata. Dar e mai simplu sa asteptam fiecare sa faca altcineva treaba!
Eu, desi nu am fost niciodata acolo, sunt gata sa contribui la acest efort financiar. Ca mine sunt, poate, si altii.
DECI DA, SE POATE FACE CATE CEVA!
Eu, desi nu am fost niciodata acolo, sunt gata sa contribui la acest efort financiar. Ca mine sunt, poate, si altii.
DECI DA, SE POATE FACE CATE CEVA!
asta ar trebui sa faca jandarmeria.. / AJVPS sau cine are lacul in administrare
pescuitul ala cu mana..e braconaj deci trebuie doar respectata legea..
ce pot sa faca aia 4 oameni care ar fi angajati decat sa sune la 112
problema e .. cantitate mare de peste..lipsa de oxigen mal..etc..
pescuitul ala cu mana..e braconaj deci trebuie doar respectata legea..
ce pot sa faca aia 4 oameni care ar fi angajati decat sa sune la 112
problema e .. cantitate mare de peste..lipsa de oxigen mal..etc..
"In fiecare zi ne batem joc
De pasari ,de iubire si de mare
Si nu bagam in sema ca in loc
Ramane un desert de disperare ."
Romulus Vulpescu
De pasari ,de iubire si de mare
Si nu bagam in sema ca in loc
Ramane un desert de disperare ."
Romulus Vulpescu
pestii din Colibita ori vor inota la vale pe Bistrita ori vor sfarsi in burtile localnicilor. sper sa nu fie asa.
set the hook!!
Dar asociatiile de pescuit la care poate sunteti membri , cei din Bistrita ( Esox , Lucioperca ) fac ceva actiuni cu membri in perioada golirii ? Mergeti la asociatii , organizati actiuni , vorbiti cu propietarii de pensiuni , cu domnul Tinu , ca il stiu mare pescar de rapitor . Intotdeauna m-am mirat de cat de bine se organizeaza braconierii pe cand noi ceilalti numa dam din fleanca pe forumuri . Imi pare rau , de ce o sa se intample acolo , am pescuit si eu pe lac , chiar daca nu am avut nici un succes , mi-a placut foarte mult , o zona deosebita , am ascultat cu placere povestile despre pastravi de 10 -12 kg prinsi in lac . Daca ar fi interes , cel mai simplu ar fi sa se interzica accesul in zona in perioada respectiva , sau macar sa fie baraje de control ale politiei pe drumurile de acces , din cate stiu sunt doar doua , unul din Bistrita Bargaului si cel din european Vatra Dornei -Bistrita , poate ar fi frumos sa ia atitudine si LRS -ul si AVP -ul ca din cate stiu au mai organizat ceva concursuri pe acolo . Asa cum zicea cineva mai sus , pe cei de la hidro nu ii intereseaza de fauna din lac , e o amenajare hidrologica si atat , fauna trebuie sa fie protejata de alte organisme si institutii , dar cum in ro . acestea parca nici nu exista , atunci sarcina cade pe cei care au profitat de pe urma faunei si a frumusetilor din zona .