Iesire noua: Chiroiu 4

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
George_Alexandru
utilizator nou
utilizator nou

Re: Iesire noua: Chiroiu 4

Mesaj de George_Alexandru » 09 Noi 2012, 20:53

Nu vreau sa creez polemici.Am postat sub un nume real si mi am facut cont pe acest site pt ca sunt in masura sa va pot furniza informatii corecte despre balta,informatii care var putea ajuta pe viitor.si anul acesta si in anii trecuti chiar daca nivelul baltii a fost scazut,stiucile si salaii au fost aproape la fel de activi.nu am nici un interes sa va furnizez informatii eronate pt ca si eu la randul meu sunt pescar.
O sa postez si doua poze primite ieri, de la doi pescari care au pescuit din barca.

Numai bine!

Vegas_75
veteran
veteran

Mesaj de Vegas_75 » 09 Noi 2012, 21:56

George_Alexandru scrie:Nu vreau sa creez polemici.Am postat sub un nume real si mi am facut cont pe acest site pt ca sunt in masura sa va pot furniza informatii corecte despre balta,informatii care var putea ajuta pe viitor.si anul acesta si in anii trecuti chiar daca nivelul baltii a fost scazut,stiucile si salaii au fost aproape la fel de activi.nu am nici un interes sa va furnizez informatii eronate pt ca si eu la randul meu sunt pescar.
O sa postez si doua poze primite ieri, de la doi pescari care au pescuit din barca.

Numai bine!
Acum ca apa era scazuta deja de o saptamana, erau sanse ca peste o alta saptamana sa inceapa sa mai aiba activitate pestocii, dar daca o aduceti iar la nivelul anterior, amanati cu inca doua trei saptamani cred reechilibrarea bioritmului.
Insa nu asta supara pescarii , ca o balta trebuie administrata si gata, e suparator pentru cei care n-au prea prins faptul ca zilele din urma in care apa a tot curs au platit taxele intregi, fara emotii . Ma rog, e discutabil sa zicem dar elegant ar fi fost pentru aceste cazuri punctuale sa li se fi oferit o alternativa, orice cat de cat, ca oamenii fara sa fie anuntati de aceste treburi cu apa, au batut sute de km si au ramas cu buza umflata si e normal sa se simta putin inselati , pacaliti sau in cel mai fericit caz tratati cu super indiferenta si ... pe banii lor , mai ales azi cand cu totii stim ca se fac mai greu si sunt mai putini ... E o sugestie, o parere proprie doar.

Gogol
veteran
veteran

Mesaj de Gogol » 09 Noi 2012, 22:07

George, las-o naiba cu gargara asta, cu tot respectul pt tine ca stiu ca nu te bagi in scandaluri, dar in fiecare an in plin sezon de rapitor f u t e t i apa cum vrea muschiu vostru si va bateti joc de noi in frunte cu arogantul de Dan. Pe multi pescari printre care si pe mine ne-ati pierdut de clienti. Cat despre prins rapitor, s-a prins ciuciu zilele astea, in fiecare zi aproape am avut om cu care am discutat despre capturi. Inca o balta buna care s-a dus pe maciuca...R.I.P.

Apropo, cine stie cat mai e taxa la stiuca pe Facau? Am auzit ca a redus-o...

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 09 Noi 2012, 22:11

Gogol scrie:Apropo, cine stie cat mai e taxa la stiuca pe Facau? Am auzit ca a redus-o...
Se mai pescuieste stiuca pe Facau?!?! Nu pot sa cred ! Scuze pt off topic.

Vegas_75
veteran
veteran

Mesaj de Vegas_75 » 09 Noi 2012, 22:39

Ultima partida pe Facau am produs-o la inceput de octombrie si mai fusesem si cu doua saptamani inainte. Balta acolo e plina de crapari care mai mult nu prind desi toti planteaza , e discutie lunga.... Acolo nu se umbla la cada ca o mai umplu peste doi ani ... Se mai ia ceva stiuca dar subtirel , nu mai e nici acolo ce-a fost , e o balta cu muuulte toane. Dupa ce te duci de 10 ori acolo tot nu o cunosti, te surprinde mereu, e o balta destul de dificila.
Taxa 100 lei la 12 ore si 150 la 24 ore , se plateste separat plantatul la crap , parca era 30 lei. Taxele sunt la fel indiferent la ce dai, insa cei mai multi adica 95% sunt crapari ptr care taxele astea oarecum sunt sustinute poate mai usor, daca si prinzi ...
Din ce am auzit la acest moment, mai precis incepand cu luna noiembrie balta se inchide pana la primavara ... o navodesc sa scoata novacul , fitofagul , refrenul cunoscut de atatia ani ... dar se incarca portbagaje de crap romanesc, somn ,caras, stiuca, salau etc.
V-am poopat pe palarie si la anul sa ne fie numa numa ... bucurie !

Puiu.BZ
veteran
veteran

Mesaj de Puiu.BZ » 10 Noi 2012, 01:21

De polemici suntem satui. De la Crin Antonescu. Dar George, prietene, sa spui ca pestii sunt activi cata vreme balta mai are trei butoaie de apa in ea, mie mi se pare ca ori nu esti pescar, ori nu stii cum sa ne imbrobodesti. Ce naiba, nu suntem copii. Avem copii, ceea ce e cu totul ... si cu totul altceva. Care e logica? Daca 3-ul se navodeste si curge apa din ea, in 4, evident, de ce in 4 nu e apa? In noiembrie cu aproape 20 de grade la amiaza? Man, despre ce discutam aici? Ce inseamna in dictionarul tau, ...pesti activi? Activi intre ei? Hai, lumineaza-ne tu, ca poate noi n-om fi studiat indeajuns SI stiinta asta cu pestii.

pescarel
senior
senior

Mesaj de pescarel » 10 Noi 2012, 13:21

in conditiile in care, spre deosebire de covarsitoare majoritate a detinatorilor de bazine, in viziunea carora rapitorul e in plus in apele pe care le gestioneaza - administratorul de la Chiroiu e atat de interesat de existenta rapitorilor incat a investit in asta, in conditiile in care a intervenit chiar aici si a exprimat propriile asteptari si propria viziune, pe care chiar voi ati aplaudat-o, poate ar fi cazul sa nu dam cu noroi pana si aici... in mod cert modificarea de nivel nu este decat o chestiune administrativa, pe care ar fi trebuit sa o luati ca atare si sa asteptam normalizarea situatiei. nu e ca si cum ar fi interzis pescuitul pe bazin, sau ar fi scos din rapitor... in plus, EU am prins si stiuca si salau, in anii trecuti, pe ape scazute. numai de bine!

adrian99
veteran
veteran

Mesaj de adrian99 » 10 Noi 2012, 14:47

e drept ca bazinul 3 este navodit in fiecare an(noiembrie-decembrie)dar se putea mentine un echilibru al nivelului.
spun asta intrucat si la cota la aceasta cota scazuta,chiroiu4 curgea puternic in BGS.
inteleg sa deversezi puternic in aval daca ai surplus de apa,dar cand abia iti mentii nivelul pemtru ce sa deversezi atat de mult?
asta este discutia

apa mica a fost tulburata de vantul puternic din ultimile zile si adio pescuit
ca la "n"pescari s-au prins cativa pesti nu este relevant

iar de revenit la un nivele normal intr-o saptamana...cam suna a poveste
in primul rand nu are cum sa termine navodirea atat de repede,cei din baraj(Dridu)trimit apa numai daca este platita
deci,sa nu exageram

Puiu.BZ
veteran
veteran

Mesaj de Puiu.BZ » 10 Noi 2012, 16:50

Eu am prins rapitor pe vremea cand in bazin nu era nici macar un pisat de apa. Era uscata-uscata. Piatra seaca. Doar cocioace uscate. Tragea rapitorul in delir. IN toate partile, din toate partile. Sarea direct pe rucsacul cu naluci, si mai frigea si doua-trei cozi peste ochii pescarilor incremeniti de spaima. Despre ce vorbim, mai baieti? Aveti cel mai mic habar despre comportamentul pestilor in astfel de situatii, cand balta se goleste sub ochii pescarului? Aveti habar despre comportamentul INTERIOR al pescarului care cheltuieste BANI MULTI pentru o partida reconfortanta de pescuit? Sau aveti impresia ca banii aia sunt furati? Ne confunzi cu tuciuriul ala de "paznic" care golit balta de peste? Hai, las-o ca macane rau de tot. Mai bine zi ca ai facut-o si de data asta, dom' patron, si lasa-ne cu aberatiile. Am cheltuit mult timp prin scoli si prin lume ca sa ma duc pana intr-acolo si sa pun botul la vrajeli ieftine. Mai bine hotaraste-te ce ai de gand cu balta, sub aspectul respectului fata de pescarii onesti platitori de taxe INTEGRALE. Pe bune, chiar nu sesizezi ce ne framanta? Pentru noi e simplu., Te scutim de prezenta noastra pe balta si poti sa balacesti apa aia, pana te plictisesti. Ring the bell?

Puiu.BZ
veteran
veteran

Mesaj de Puiu.BZ » 10 Noi 2012, 17:00

[quote="pescarel"]in conditiile in care, spre deosebire de covarsitoare majoritate a detinatorilor de bazine, in viziunea carora rapitorul e in plus in apele pe care le gestioneaza - administratorul de la Chiroiu e atat de interesat de existenta rapitorilor incat a investit in asta, in conditiile in care a intervenit chiar aici si a exprimat propriile asteptari si propria viziune, pe care chiar voi ati aplaudat-o, poate ar fi cazul sa nu dam cu noroi pana si aici... in mod cert modificarea de nivel nu este decat o chestiune administrativa, pe care ar fi trebuit sa o luati ca atare si sa asteptam normalizarea situatiei. nu e ca si cum ar fi interzis pescuitul pe bazin, sau ar fi scos din rapitor... in plus, EU am prins si stiuca si salau, in anii trecuti, pe ape scazute. numai de bine![/quote]

Eu sunt jurist. In registrele mele cognitive, unii termeni au intelesuri neinterpretabile. Dar, ce intelegi dumneata prin "sa o luati ca atare?". Vine cumva ceva de genul "ati luat-o, sa fiti sanatosi?" "Taxa v-am luat-o, enervati-va mult ca pe mine nu ma jeneaza". Repet, dom' patron, te putem scuti de prezenta noastra pe balta, poti sa faci doar bird watching cat doresti, si poti sa oftezi la nesfarsit dupa haitele de pescari onesti platitori de taxe INTREGI, nu te deranjeaza nimeni. Da-i inainte, cu tupeu. E romanesc, e traditional.

Scrie răspuns