Iesire noua: Chiroiu 4

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
valer russu
utilizator nou
utilizator nou

Re: Iesire noua: Chiroiu 4

Mesaj de valer russu » 10 Noi 2012, 18:27

Buna seara! Pare inutil sa comentez legat de bunele mele intentii privind viitorul lacului. Primesc o ploaie de acuze absolut nefondate,desi ar fi simplu de inteles chiar judecand strict dupa criterii economice ca nu este o situatie pe care sa o doresc.Domnilor,este o obligatie fata de cel din amonte-morala,e drept,dar totusi obligatie- aceea de a facilita prin scaderea nivelului golirea bazinului.Diferenta de nivel impune golirea chiar sub nivelul actual,am discutii in fiecare an pe aceasta tema.
Toate lacurile din amonte de Chiroiu4 golesc bazinele in vederea pescuitului,situatia ar putea fi ceva mai controlata daca ar exista un acord intre acestia de a goli in acelasi timp,caz in care perioada s-ar scurta considerabil.Pescte cateva zile golesc bazinele Chiroiu2 ,3 si Bitina,va fi un aflux mare de apa,urmat de o perioada in care nu va mai veni deloc,pana la terminarea pescuitului in respectivele bazine.
Am discutii cu administratia Chiroiu3 pentru ca actualul nivel este prea ridicat,ar fi nevoie sa scad si mai mult apa astfel incat sa ajunga "la sant" pentru a pescui cu navodul.Se grabeste deoarece,asa cum va spuneam,ceilalti din amonte dau drumul la apa peste cateva zile,caz in care pescuitul in Chiroiu3 e compromis.Toate acestea s-ar rezolva prin comunicare intre administratiile respectivelor bazine.
Sigur ca nu convine nimanui aceasta situatie,dar e ceva ce nu controlez.
Probabil ca rezultatele pescuitului la rapitor sufera,ma credeti sau nu,in ultimele patru zile s-au prins cateva exemplare de stiuci si salai,cea mai mare captura 6 kg. George Alexandru incearca sa posteze filmul capturii,precum si fotografii.
In concluzie,va rog sa intelegeti ca e o situatie independenta de vointa mea,alegerea de a mai pescui sau nu ,evident va apartine.Stimate domnule jurist, va inteleg nedumerirea dar e o problema de fizica,generata de teorema vaselor comunicante.

pescarel
senior
senior

Mesaj de pescarel » 10 Noi 2012, 18:38

si eu sunt jurist. ce e drept, mai putin afectat de 'scoli'. ca pescar, sunt multumit sa fie bazinul scutit de prezenta multora. a tuturor, daca se poate. am recorduri personale acolo, in conditii dificile, cu pesti putin activi si indeajuns de rari. polemica asta este, obiectiv, neconstructiva. dar eu sunt subiectiv, deci mi-as dori Chiroiu doar pentru mine, daca s-ar putea. proprietarul a facut ceea ce nu au facut multi, a protejat, cat a putut, stiuca si salaul. e un bazin exceptional, sa speram ca nu o sa dispara din exemplarele capitale pe care le are. va leagati prea mult de taxe, taxa e de maxim bun-simt, in conditiile in care, asa cum am mai spus (din experienta de administrare a unui bazin piscicol pe care o am), cheltuielile sunt foarte mari. in cazul Chiroiu, e clar ca e o doza mare de idealism si palcere in ceea ce face proprietarul, mai putin o afacere. asta as face si eu, daca as dispune de suficiente venituri din alte surse. Chidoiu ar trebui sa fie un exemplu de administrare pentru toate bazinele. deci, murdariti-va singuri, cum credeti voi, balta asta a fost si sper sa ramana exceptionala

Gogol
veteran
veteran

Mesaj de Gogol » 10 Noi 2012, 19:33

valer russu scrie:Domnilor,este o obligatie fata de cel din amonte-morala,e drept,dar totusi obligatie- aceea de a facilita prin scaderea nivelului golirea bazinului.
Si datoria morala si respectul fata de pescarii platitori unde este? Sau noi nu contam, conteaza numai buzunarele propietarilor de balti atunci cand apa scade in vederea navodirii? :wallbash:
Bla, bla, bla....

valer russu
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de valer russu » 10 Noi 2012, 20:41

@Gogol
Logica dumneavoastra ma face sa ma simt foarte contrariat,sau e vina mea ca m-am exprimat neclar.
Sa incerc altfel: ce avantaje am din situatia in care vecinul pescuieste in balta LUI,pescarii sunt nemultumiti si,in consecinta incasez mai putini bani,imi stric o imagine pe care caut sa o construiesc si sa o consolidez?
Daca banii,asa cum insinuati, ar fi principala motivatie as refuza sa scad apa-lucru posibil pana la un punct-pentru a avea incasari cat mai mari.
Un alt motiv pentru care trebuie sa am intelegere fata de vecin este urmatorul,luati-l ca un exemplu.Anul acesta am gazduit o competitie importanta:Cupa Romaniei la crap.Ce credeti ca s-ar fi intamplat daca ar fi dat drumul apei in timpul concursului si,in general,ce s-ar intampla daca s-ar juca dupa cum doreste cu nivelul apei? Daca in perioada secetoasa care stiti ca a fost ar fi refuzat sa-mi dea apa pana la umplerea completa a baltii lui,dupa care sa o lase doar sa picure cat sa-si mentina nivelul?
Este ultima interventie pe aceasta tema,va asigur de bunele mele intentii,imi doresc sa aveti partide frumoase,incercarea de a le boicota prin miscarea apei sau alte mijloace echivaleaza cu o sinucidere intr-un termen relativ scurt-si e ultimul lucru pe care il doresc afacerii mele.Sper ca am reusit sa exprim mai clar ceea ce simt relativ la situatia discutata.
Cu stima,
Valer Russu

Gogol
veteran
veteran

Mesaj de Gogol » 10 Noi 2012, 21:51

Ati citit printre randuri, dle Russu. Ma refeream la cei care navodesc, chiar am precizat lucrul acesta. Din 2009 vin pe balta dvs, am in jur de 50 de partide in acesti ani, naluci pierdute in valoare de peste 1500 lei si cer putin respect pt pescarii care vin pe balta dvs. Pana la urma ar trebui sa va intereseze clientii dvs nu obligatia morala pt vecinul din amonte, ca nu el plateste o taxa. Nu? Sau da, plateste si nu mai conteaza pescarii. In fine.. dupa cum am obs, nu prea e interes pt pescuitul sportiv, pana la urma este un hobby al dvs si mai ales al sotiei dvs care este o iubitoare de natura si de foto.

valer russu
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de valer russu » 10 Noi 2012, 22:16

Imi cer scuze daca am inteles gresit.Respect eforturile pe care toti impatimitii pescuitului le facem,dar e o situatie in care nu prea am de ales,decat asumandu-mi niste consecinte cu urmari mult mai grave.Vecinul meu chiar traieste din exploatarea baltii si credeti-ma,nu-i este deloc usor.
Se pare ca in scurt timp se remediaza situatia,dar in fiecare an se va intampla acelasi lucru in aceasta perioada.
E adevarat,este un hobby dar care reuseste sa se sustina si prin aportul dumneavoastra, a celor care vreti sa va bucurati de o iesire in natura.Si aceasta ma obliga sa raspund asteptarilor dumneavoastra,in masura in care depinde de mine.

terrybill
veteran
veteran

Mesaj de terrybill » 10 Noi 2012, 22:19

Gogol,
as zice sa nu fii prea acid cu Dl Valer Russu, este un om deosebit si nu cred ca ti-a adresat comentarii de prisos. Navoditul e navodit, atat pt scoaterea unei cantitati de peste, cat si pt evaluarea populatiei piscicole. la Chiroiu 4 acest lucru e f greu de realizat, din cauza structurilor imbelsugate. Acea balta va ramane tot timpul cu peste in ea, iar eu am pescuit=o si pe scazut si pe crescut, curezultate USOR MAI SLABE pe scazut. Pestele se misca in draci in orice balta, iar pe chiroiu 4 se misca printre nenumaratele structuri. ramane sa-l gasesti si sa-l faci sa muste. Simplu ca la sah :))
As putea sa-ti propun ca, stiind ca e o balta la care tii mult, sa te muti pt scurt timp pe una la fel de imbelsugata in structuri (vezi mariuta 4), sa dai de el si acolo si apoi sa revii cu aceeasi placere pe chiroiu 4.
Traieste-ti visele, nu-ti visa trairile! ;)

spiridusul
veteran
veteran

Mesaj de spiridusul » 10 Noi 2012, 23:24

Domnule Rusu,

Cred ca ar fi extrem de simplu de rezolvat situatia aceasta care, cum spuneti, se va repeta in fiecare an. Nu cred sa fie vreo problema in a anunta, pe siteul propriu si pe forum, atunci cand dati drumul la apa, astfel incat pescarii sa stie conditiile si sa decida daca vin sau nu la Chiroiu in cunostiinta de cauza.

Ce deranjeaza este ca pescarii de rapitor vin pe balta, platesc taxa intreaga dupa care constata ca apa este scazuta, curge in continuare, conditiile de pescuit fiind compromise. Te simti inselat in asemenea situatii, tratat fara respect, ceva de genul ai dat banul, asta este, ura si la gara. Sunt convins ca nu va doriti asemenea situatii, asa ca v-am sugerat o posibila modalitate prin care sa castigati si dumneavoastra aprecierea pescarilor si sa existe un tratament corect fata de pescarii de rapitor care sunt si ei, cum spuneati, contribuabili la intretinerea acestui hobby.

Cu stima.

Gogol
veteran
veteran

Mesaj de Gogol » 10 Noi 2012, 23:34

Nu e Radule, nu am vrut sa par acid, si nici nu am insinuat ca doreste sa navodesaca Chiroiu 4 (ai inteles si tu gresit), dar crede-ma, era singura balta de rapitor pe care o o indrageam, insa mi-a ajuns si mie, de 4 ani toamna o scade pana la limita, indiferent ce se crede in aceasta situatie dar rapitorul nu se mai hraneste corespunzator, el se refugiaza sub plauri. Aceeasi placa cu respectul pt cel din amonte, dar respectul pt noi, pescarii?
Deci nu mai vreau sa mai aud, am terminat, mi-a ajuns, nu o navodeste dar o scade masiv, cireasa de pe tort o pune si Dan arogantul care iti rade in fata sau te minte. Cat am indragit-o, dar gata!

Gogol
veteran
veteran

Mesaj de Gogol » 10 Noi 2012, 23:37

Cat despre Mariuta 4, e un gunoi plin de pescari care dau la pestisor si n-ai loc de ei pe maluri, stau sa ma cert si sa ma bat cu toti cocalarii si manelistii care cica le sperii pestele cu jigul meu.

Scrie răspuns