Grosimea e mai putzin importanta cand firul e folosit doar pe post de leader. Ce conteaza e tocmai rezistentza la abraziune net superioara firelor mono si transparentza fluorocarbonului.
Yo-zuri hybrid e un fir foarte bun, se poate folosi ca si fir principal pe tot tamburul cu succes. Multzi pescari americani il folosesc (si-l lauda) cu precadere pe mulinetele de casting.
Eu il folosesc pe cel #6 ca leader la Fireline de 6 in special la jigging si sistemul functioneaza f. bine. Dar la fel de bine se pot folosi si leadere de 15-20 lb. (la stiuca) pe multifilare subtziri, cu conditzia ca nodul sa reuseasca bine. Fluorocarbonul e mai rigid decat firul mono si mai anevoios la noduri.
Yo-zuri hibrid
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Eu pana acum am folosit Seaguar Fluorocarbon leader material

Ma gandesc ca asta e cam acelasi lucru cu Carbon Pro-ul, asa ca nu mai am chef sa dau bani in plus si sa-mi iau o rola de 200 de yarzi. (daca a folosit cineva si Carbon Pro si Fluorocarbon leader material si a observat diferente intre cele doua fire sa dea si mie de stire)
Acu' intrebarea e, sa raman la Carbon Pro sau sa incerc mai noul Seaguar InviziX. Pe asta la folosit cineva??? Eu il iau doar de leader (15 lb) si nu ma deranjeaza daca e mai sarmos, calitatea principala e sa fie rezistent la abraziune si normal... la nod

Ma gandesc ca asta e cam acelasi lucru cu Carbon Pro-ul, asa ca nu mai am chef sa dau bani in plus si sa-mi iau o rola de 200 de yarzi. (daca a folosit cineva si Carbon Pro si Fluorocarbon leader material si a observat diferente intre cele doua fire sa dea si mie de stire)
Acu' intrebarea e, sa raman la Carbon Pro sau sa incerc mai noul Seaguar InviziX. Pe asta la folosit cineva??? Eu il iau doar de leader (15 lb) si nu ma deranjeaza daca e mai sarmos, calitatea principala e sa fie rezistent la abraziune si normal... la nod

SEAGUAR INVIZX e conceput special pt. a fii folosit pe mulineta,dar poate fii folosit fara probleme ca leader.
Personal nu cred ca are rost sa cumperi role pe care scrie special pt. leader(cu mai putin fir pe rola) ,deoarece platesti mai mult decat daca ai lua o rola normala de 200yds. de SEAGUAR FLUOROCARBON si firul e cam acelas.
Iar grosimea firului e importanta si atunci cand e folosit numai ca leader in special in ape limpezi ca firul fluorocarbon nu este 100% invizibil in apa ,doar mai putin vizibil decat mono normal.
Jean Scurtu
Personal nu cred ca are rost sa cumperi role pe care scrie special pt. leader(cu mai putin fir pe rola) ,deoarece platesti mai mult decat daca ai lua o rola normala de 200yds. de SEAGUAR FLUOROCARBON si firul e cam acelas.
Iar grosimea firului e importanta si atunci cand e folosit numai ca leader in special in ape limpezi ca firul fluorocarbon nu este 100% invizibil in apa ,doar mai putin vizibil decat mono normal.
Jean Scurtu
pe specificatie scrie ca
4 lbs diametru 0,23 diametru 2 kg test
]
6 lbs diametru 0,26 diametru 3 kg test
8 lbs diametru 0,28 diametru 3,4 kg test
10 lbs diametru 0,30 diametru 5 kg test
mi se pare mie sa e ultra slab ca si rezistenta
domni care l-au testat ce pot sa imi spuna pentru ca un mono ordinar duce la 0,20 cam cat un fluocarbon de 0,28 ce sa mai vorbim de un mono mai bunicel care duce cat unul de 0,30 mm?
de unde diferenta asta ?
4 lbs diametru 0,23 diametru 2 kg test

6 lbs diametru 0,26 diametru 3 kg test
8 lbs diametru 0,28 diametru 3,4 kg test
10 lbs diametru 0,30 diametru 5 kg test
mi se pare mie sa e ultra slab ca si rezistenta
domni care l-au testat ce pot sa imi spuna pentru ca un mono ordinar duce la 0,20 cam cat un fluocarbon de 0,28 ce sa mai vorbim de un mono mai bunicel care duce cat unul de 0,30 mm?
de unde diferenta asta ?
the angler is catching xxx, not by the lure
Nea Jeane, da' te tii bine daca la varsta matale faci fata la dril de 2:30 ore! Sanatate multa in continuare!Jean Scurtu scrie: Daca e bun sau nu SEAGUAR CARBON PRO va pot spune ca pescuind cu FIRELINE de 4lb. si leader fluorocarbon SEAGUAR de 4lb.(1,8kg.)am avut un drill de 2:30 ore cu un peste aligator urias(peste 1,5m.).
Jean Scurtu
Cat despre fire, eu folosesc un fluorocarbon de 0.10mm (Climax) si tine surprinzator de bine. L-am si masurat cu micrometru, caci nu-mi venea sa cred cat rezista, si chiar are 0.10.
adica sunt la fel cu monourile sau mai slabe ?
la vobler de 3-4 grame nu vad cum arunci cu un 0,26 ?
sau voi folositi fluocarbonul numai ca lider pentru ca atunci are sens, dai cu 0,12 textil si apoi poti lega un leader de 0,26-0,28.
cu v-a iasa lanseurile cu cele de 6 lbs sau 8 lbs mai ales ca voblerele usoare (sub 5 grame)?
la vobler de 3-4 grame nu vad cum arunci cu un 0,26 ?
sau voi folositi fluocarbonul numai ca lider pentru ca atunci are sens, dai cu 0,12 textil si apoi poti lega un leader de 0,26-0,28.
cu v-a iasa lanseurile cu cele de 6 lbs sau 8 lbs mai ales ca voblerele usoare (sub 5 grame)?
the angler is catching xxx, not by the lure