xxx attractant light
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
xxx attractant light
pe cabelas sunt o gramada de "device-uri" de iluminat, pentru a atrage pestii
aici
neoane, lanterne submersibile pe diverse culori, etc
la ce dumnezeu le-or folosi ?
oare rapitorii nostrii or fi atrasi de o super-lumina scufundata noaptea sub barca ?
aici
neoane, lanterne submersibile pe diverse culori, etc
la ce dumnezeu le-or folosi ?
oare rapitorii nostrii or fi atrasi de o super-lumina scufundata noaptea sub barca ?
Exista o balta in apropierea orasului Alba Iulia, in care se mai gaseau stiuci fumoase anii trecuti.
De vreo 3 ani insa doar marlite, rar cate un exemplar de 1 kg.
Frecventez destul de des zona.
In apropiere a aparut o balastiera , asa ca intr-o zi am inceput sa stau de vorba cu paznicul balastierei.
Mi-a povestit cum se braconeaza balta.
Vin baietii cu un far mare ( o lumina puternica) , o pun pe apa intr-o zona cu apa mica si in scurta vreme apar si stiucile atrase de acea lumina.apoi dotati cu furci inteapa stiucile si le scot afara.
Cert e faptul ca stiuca cel putin ar reactiona la surse de lumina puternice.
De vreo 3 ani insa doar marlite, rar cate un exemplar de 1 kg.
Frecventez destul de des zona.
In apropiere a aparut o balastiera , asa ca intr-o zi am inceput sa stau de vorba cu paznicul balastierei.
Mi-a povestit cum se braconeaza balta.
Vin baietii cu un far mare ( o lumina puternica) , o pun pe apa intr-o zona cu apa mica si in scurta vreme apar si stiucile atrase de acea lumina.apoi dotati cu furci inteapa stiucile si le scot afara.
Cert e faptul ca stiuca cel putin ar reactiona la surse de lumina puternice.
- Danoc
- utilizator constant
Probabil este valabil si pt alte specii. Se stie de braconatul la pastrav...asemanator cu ce a descris Teoo.
De altfel tin minte ca si la concursurile la crap, care se desfasurau si pe perioada noptii, se interzicea ca sursa de lumina ce o foloseai pe mal pt monturi si alte pb, sa fie directionata pe apa sau sa aiba o intensitate prea mare. Probabil din aceleasi motive.
De altfel tin minte ca si la concursurile la crap, care se desfasurau si pe perioada noptii, se interzicea ca sursa de lumina ce o foloseai pe mal pt monturi si alte pb, sa fie directionata pe apa sau sa aiba o intensitate prea mare. Probabil din aceleasi motive.
Am auzit si eu "legenda" asta, chiar am pescuit mai demult cu farurile masinii spre apa dar asta ptca a vedea ce dracu bag in carlig, nu ca as atrage vre-un peste. Nu am prins nimic atunci, oricum
deci nu pot sa confirm mitul :p
P.S. Am vazut de curand un filmulet facut undeva unde se vorbeste portugheza....mergeau oamenii noaptea pe garla cu barca si cu un proiector maturau apa, niste pesti (multi) sareau metri intregi pe deasupra apei la vederea luminii si din ei o parte nimereau direct in barca ...si nu putini, oamenii au umplut fundul barcii in 5 minute , se fereau sa nu-i loveasca , mai sareau si bucati de peste juma de kil si nu e prea placut sa-ti iei un asa proiectil peste ochi
Cine e curios poate sa caute pe DC++ "light fishing" .

P.S. Am vazut de curand un filmulet facut undeva unde se vorbeste portugheza....mergeau oamenii noaptea pe garla cu barca si cu un proiector maturau apa, niste pesti (multi) sareau metri intregi pe deasupra apei la vederea luminii si din ei o parte nimereau direct in barca ...si nu putini, oamenii au umplut fundul barcii in 5 minute , se fereau sa nu-i loveasca , mai sareau si bucati de peste juma de kil si nu e prea placut sa-ti iei un asa proiectil peste ochi

Am facut mai multe scufundari de noapte, in mare, in zone in care ziua colcaiau pesti diferiti.
Cu toate ca aveam lanterne puternice cu halogen sau xenon-HID (50-70W) nu am sesizat ca pestii sa fie atrasi de lumina.
Poate totusi are vreun efect la anumite specii si in anumite zone?!?
Sau poate se adreseaza unor specii ce se hranesc cu sepii, meduze sau alte chestii chemioluminescente.
Diver
Cu toate ca aveam lanterne puternice cu halogen sau xenon-HID (50-70W) nu am sesizat ca pestii sa fie atrasi de lumina.
Poate totusi are vreun efect la anumite specii si in anumite zone?!?
Sau poate se adreseaza unor specii ce se hranesc cu sepii, meduze sau alte chestii chemioluminescente.
Diver