xxx attractant light
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- Danoc
- utilizator constant
Merci de lamuriri. La pastrav sunt perfect de acord.danr scrie:deci, la pastrav se braconeaza cu lumina puternica; braconierii ii vad in apa si ii iau la furca, deci nu sunt atrasi de lumina
la crap in concurs se interzice lumina pentru a nu speria pestii, nu pentru ca i-ar atrage
Esti sigur ca si in cazul crapului este aceeasi situatie? Nu vad de ce organizatorii sa nu te lase sa-i sperii, daca tu asta vrei si nu te preocupa sa punctezi.
Am o cu totul o alta parere.danr scrie:deci, la pastrav se braconeaza cu lumina puternica; braconierii ii vad in apa si ii iau la furca, deci nu sunt atrasi de lumina
Copil fiind , mergeam cu parintii pe Valea Frumoasei , la cantonul silvic de la Tartarau.Acolo am vazut prima data fenomenul:
Pastravii sunt atrasi de lumina 100 %.Am vazut eu cu ochii mei.Vin la fasciculul de lumina ca atrasi de magnet.
Imaginati-va ca stati in rau cu apa mica si daca pui o lanterna in apa , pestii vin la lumina pana aproape de picioarele tale.
Va rog incercati sa va apropiati asa de mult ziua de ei , sa vedeti daca reusiti.
[quote="tudor"]Pe mare se practica un astfel de pescuit cu lumina. Pe apa dulce nu am intalnit. Asta insa nu inseamna ca nu exista. :lol:[/quote]
In mare se practica un pescuit haios , cel putin mie imi place , si care ii pescuitu la cefalopode , in special calmar , dar si sepie si caracatita cu naluci . Draciile astea is atrase de lumina , intodeauna daca este vreun far sau alta sursa care sa bata pe apa in zona aia se prinde mai bine , mai mult . Am pus o simpla lanterna sa bata pe apa si calmaru nu a intirziat prea mult sa apara , numa ca nu peste tot ii legal , cel putin aici la mine nu , insa sint portite pentru cine vrea sa se strecoare. Mai sare si cite o baracuda in schema , da nu pot garantiza ca vine dupa calmar sau numa la lumina .
Fir Intins!!!
In mare se practica un pescuit haios , cel putin mie imi place , si care ii pescuitu la cefalopode , in special calmar , dar si sepie si caracatita cu naluci . Draciile astea is atrase de lumina , intodeauna daca este vreun far sau alta sursa care sa bata pe apa in zona aia se prinde mai bine , mai mult . Am pus o simpla lanterna sa bata pe apa si calmaru nu a intirziat prea mult sa apara , numa ca nu peste tot ii legal , cel putin aici la mine nu , insa sint portite pentru cine vrea sa se strecoare. Mai sare si cite o baracuda in schema , da nu pot garantiza ca vine dupa calmar sau numa la lumina .
Fir Intins!!!
Am pescuit pe o balta supravegheata cu reflectoare de putere mare, dar erau legate la curent "pe naspa", intr-o noapte era pe balta un tip de la electrica si nu au aprins reflectoarele. Nu s-a prins nici un peste. Am incercat cu o lanterna de 2.000.000 luxi si s-au strans cativa pesti dar nu au mancat, in opinia mea lumina poate fi utila pentru braconat dar nu pentru pescuit sportiv.
Pestii sunt atrasi de lumina,de aceea de multe ori pescuiesc noaptea la lumina a doua proiectoare de cate 1000 watt fiecare,alimentate de un generator electric pe benzina.
Daca lumina proiectoarelor care le folosesti la pescuit noaptea e mai puternica decat lumina proiectoarelor altor pescari din apropiere vei avea in zona atrasi mai multi pesti de cat ei.
Cat timp proiectorele sunt aprinse pestii raman in zona luminata sau la marginea ei si daca folosesti naluca corespunzatoare poti prinde destui rapitori,dupa stingerea lor au disparut si pestii.Si asta deoarece la aceasta lumina se strang si pestisori si creveti.
Daca sunt mai multi creveti trebuie sa folosesti o naluca asemanatoare lor ,acelas lucru cand sunt pestisori.
Am pescuit la rapitori ,in speta pastrav de mare ,dar am prins si sand trout,calcan ,red xxx.
Noaptea la pescuitul din barca in apa sarata se foloseste o lumina sumersibila de culoare verde ce atrage pestii,probabil ca are acelas efect si in apa dulce.
Jean Scurtu
Daca lumina proiectoarelor care le folosesti la pescuit noaptea e mai puternica decat lumina proiectoarelor altor pescari din apropiere vei avea in zona atrasi mai multi pesti de cat ei.
Cat timp proiectorele sunt aprinse pestii raman in zona luminata sau la marginea ei si daca folosesti naluca corespunzatoare poti prinde destui rapitori,dupa stingerea lor au disparut si pestii.Si asta deoarece la aceasta lumina se strang si pestisori si creveti.
Daca sunt mai multi creveti trebuie sa folosesti o naluca asemanatoare lor ,acelas lucru cand sunt pestisori.
Am pescuit la rapitori ,in speta pastrav de mare ,dar am prins si sand trout,calcan ,red xxx.
Noaptea la pescuitul din barca in apa sarata se foloseste o lumina sumersibila de culoare verde ce atrage pestii,probabil ca are acelas efect si in apa dulce.
Jean Scurtu