Whiplash Berkley
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Whiplash Berkley
As avea nevoie de cateva pareri avizate ale celor mai veterani si care au folosit Whiplash de la Berkley la spinning (ptr stiuca respectiv).
Se preteaza la acest gen de pescuit , este un fir tare , batos , se lanseaza bine sau din contra nu este prea potrivit ptr acest gen de pescuit ?
Este limpede ca e cel mai rezistent fir pe care l-am gasit in surfingul pe net , cautam asa ceva intrucat am lasat multe linguri cu strune cu tot in apa in cocioace si plauri si vreau sa limitez acest lucru ca nu e economic deloc .
M-am orientat la un 0.17 mm care conform specificatiilor producatorului tine peste 21 de kg la nod ceea ce e arhisuficient ptt agatatura. Power-Pro-ul a fost bun dar uneori ceda cam usor cand agatam si vreau sa fac ceva in acest sens.
Ideea e ca daca nu dau pe langa agatatura , nici peste nu gasesc , pe intinsura pot sa dau linistit ore intregi ca nu fac decat febra la incheietura dar zero driluri.
Multumesc anticipat !
Se preteaza la acest gen de pescuit , este un fir tare , batos , se lanseaza bine sau din contra nu este prea potrivit ptr acest gen de pescuit ?
Este limpede ca e cel mai rezistent fir pe care l-am gasit in surfingul pe net , cautam asa ceva intrucat am lasat multe linguri cu strune cu tot in apa in cocioace si plauri si vreau sa limitez acest lucru ca nu e economic deloc .
M-am orientat la un 0.17 mm care conform specificatiilor producatorului tine peste 21 de kg la nod ceea ce e arhisuficient ptt agatatura. Power-Pro-ul a fost bun dar uneori ceda cam usor cand agatam si vreau sa fac ceva in acest sens.
Ideea e ca daca nu dau pe langa agatatura , nici peste nu gasesc , pe intinsura pot sa dau linistit ore intregi ca nu fac decat febra la incheietura dar zero driluri.
Multumesc anticipat !
salut vegas!
eu am pescuit cu acest fir si pot sa iti spun ca este f rezistent, se lanseaza binisor, dar teflonul se duce cam repede si e cam sarmos pt gustul meu.
ti-as recomanda un 0.12 mm, cel de 0.17 mm are o grosime reala de cel putin 0.24 mm zic eu(poti lansa linguri de la 16 g in sus pe distante acceptabile)
numai bine
eu am pescuit cu acest fir si pot sa iti spun ca este f rezistent, se lanseaza binisor, dar teflonul se duce cam repede si e cam sarmos pt gustul meu.
ti-as recomanda un 0.12 mm, cel de 0.17 mm are o grosime reala de cel putin 0.24 mm zic eu(poti lansa linguri de la 16 g in sus pe distante acceptabile)
numai bine
oscilanta sa oscileze...si rotativa sa roteasca..
..
M-ai dat gata cu grosimea reala , m-am cam pacalit daca acel 0.17 este de fapt 0.24 , nu am vrut asta si acum deja l-am si comandat. Cred ca asta e secretul rezistentei lui deosebite. Daca nu e chiar asa cum spui , ceea ce imi doresc , si macar e real pe la 0.20 , hai ca as mai inghiti , dar 0.24 mi se pare cam gros ptr ce am eu nevoie.
Folosesc oscilante de la 11 la 18 grame deci cred ca m-as descurca dar ramane sa fac proba pe apa, atunci voi afla adevarul.
Iti multumesc ptr raspuns oricum.
Folosesc oscilante de la 11 la 18 grame deci cred ca m-as descurca dar ramane sa fac proba pe apa, atunci voi afla adevarul.
Iti multumesc ptr raspuns oricum.
- bogdan_mihu
- senior
..
E clara treaba , sa vad ce mai pot face , ori comand unul pe la 0.12 mm ori ma reorientez spre alta marca ... am mai comandat si doua role ...
la 110 lei bucata .... Multumesc de ajutor !
Dar ce mama naibii astia de la Berkley umbla cu prostii sau astia de la ...apa.ro scriu aiurea pe site-ul lor ...
Numai bine si spor !

Dar ce mama naibii astia de la Berkley umbla cu prostii sau astia de la ...apa.ro scriu aiurea pe site-ul lor ...
Numai bine si spor !
Pe viitor orienteaza-te la firele de pe piata americana.
Ca sa vezi diferenta intre diametrele pentru piata americana si cea europeana :
Europa : http://www.totalfishing.ro/fir-textil-b ... -1583.html
0,20mm/13,2Kg/110m
SUA : http://www.basspro.com/Berkley%C2%AE-Fi ... 24/-542956
10 LB = 4.5 kg - .008'' DIA. (0.20mm)
Cel de pe piata americana (10 lb) il detin si eu si la un test cu cantarul s-a rupt la 6.5 kg (deci tine cu mult mai mult decat scrie pe cutie).
Recent mi-am luat si o rola de Fireline de pe piata Europeana :
FireLine Crystal Competition 0.074mm (transparent)
Length: 110m ; Diameter: 0.074mm ; Color: transparent ; Strength: 5.1kg
La testul cu cantarul s-a rupt la 2 maxim 2.3 kg ....si are cel putin 0.10-0.12 mm
Am luat si "teapa" cu Berkley-ul din state acum vreo 2 ani : m-am uitat pe un site din Romania la rezistenta si am dat comanda in state (creezand ca voi comanda aceeasi grosime). M-am trezit cu o rola de 30 lb din state ce avea grosimea de 0.36 mm
P.S. Si din cate stiu Whiplash-ul nici nu se comercializeaza in SUA.
Ca sa vezi diferenta intre diametrele pentru piata americana si cea europeana :
Europa : http://www.totalfishing.ro/fir-textil-b ... -1583.html
0,20mm/13,2Kg/110m
SUA : http://www.basspro.com/Berkley%C2%AE-Fi ... 24/-542956
10 LB = 4.5 kg - .008'' DIA. (0.20mm)
Cel de pe piata americana (10 lb) il detin si eu si la un test cu cantarul s-a rupt la 6.5 kg (deci tine cu mult mai mult decat scrie pe cutie).
Recent mi-am luat si o rola de Fireline de pe piata Europeana :
FireLine Crystal Competition 0.074mm (transparent)
Length: 110m ; Diameter: 0.074mm ; Color: transparent ; Strength: 5.1kg
La testul cu cantarul s-a rupt la 2 maxim 2.3 kg ....si are cel putin 0.10-0.12 mm
Am luat si "teapa" cu Berkley-ul din state acum vreo 2 ani : m-am uitat pe un site din Romania la rezistenta si am dat comanda in state (creezand ca voi comanda aceeasi grosime). M-am trezit cu o rola de 30 lb din state ce avea grosimea de 0.36 mm
P.S. Si din cate stiu Whiplash-ul nici nu se comercializeaza in SUA.
www.pentrupescuit.ro