"Vopsire" mulineta

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Jedi
veteran
veteran

"Vopsire" mulineta

Mesaj de Jedi » 09 Aug 2008, 04:15

Am cam zgaraiat o mulineta,plus o scapare pe asfalt.Apoi am vazut ceva firme care fac acoperire electrostatica cu pulberi.Nu stiu daca m-am exprimat tehnic corect.Mai exista si " ion plated " care am inteles ca se foloseste la obiecte mai mici ( ceasuri )iar prima la jenti de masina .Am sunat la unii si i-am intrebat daca tine acoperirea pe aluminiul gol,sau mai pun ei un strat de ceva.M-au asigurat ca rezultatul va fi " magnifique "si sa merg cu toata increderea la ei.Firma e la naiba si pretul il voi afla la fata locului.Intrebarea e daca cineva si-a vopsit in felul asta ceva,a rezistat foarte bine,a fost "magnifique " si pretul a fost rezonabil ? P.S Ziceam de aluminiu gol pentru ca ma gindeam sa scot eu zgiraieturile cu hirtie abraziva,apoi sa sablez suprafata.
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

Bogdan_Alex
veteran
veteran

Mesaj de Bogdan_Alex » 09 Aug 2008, 20:45

parerea mea e ca te stresezi prea tare. mulineta nu e tocmai un bibelou dar...ma rog. acoperirea electrostatica ar trebui sa tina, cam asta e metoda pt metal gol.

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 09 Aug 2008, 20:53

acoperire electrostatica cu pulberi - de fapt ii zice vopsire in camp electrostatic, si da, este de calitate, poti sa recurgi la ea linistit...
pe aici e o practica destul de uzuala, pentru piese mici cum spuneai, iar pretul nu mi s-a parut de nesuportat
eu mi-am vopsit asa niste dispositive pentru la mine la firma - are o rezistenta foarte mare la coroziune, si are si oarece rezistenta mecanica la socuri vopseaua asta aplicata in camp electrostatic
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 09 Aug 2008, 22:18

Mersi baieti.Nu ma stresez,e mai mult un moft.Nu ma deranjeaza inca foarte tare aspectul mulinetei dar e bine de stiut pe viitor.Poate sint persoane care le-au julit ca lumea.Or avea mai multe culori firmele astea?

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 09 Aug 2008, 22:23

Multe firme de vopsitorie care se respecta cat de cat au nishte aparate cu care itzi scaneaza o mostra din vopseaua ta si itzi realizeaza apoi o vopsea identica.

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 09 Aug 2008, 22:30

onesti scrie:... si itzi realizeaza apoi o vopsea identica.
da, dar nu si in cazul vopsirilor in camp electrostatic (adica alea care folosesc pulberi ) Acolo nu-i chiar asa :?
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 09 Aug 2008, 23:40

Probabil cu pulberile e dificila(imposibila) combinatia perfecta.Exista totusi mai multe culori?

Bogdan_Alex
veteran
veteran

Mesaj de Bogdan_Alex » 10 Aug 2008, 00:23

Jedi scrie:Probabil cu pulberile e dificila(imposibila) combinatia perfecta.Exista totusi mai multe culori?
bineinteles ca-s mai multe culori. se foloseste tehnica asta si pt naluci, unde combinatiile sunt infinite. la magazinele online de afara, care se ocupa cu lure building tools, gasesti astfel de vopsele, deci clar ca astfel de ateliere au o groaza de culori...dar inca nu vad rostul. cu cat e mai "muncita" cu atat parca creste in grad :lol:

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 10 Aug 2008, 01:14

E frumos sa poarte urmele luptelor.Ca si crestaturile de pe rabojul armei.Cred ca m-am uitat prea mult pe TackleTour la sectiunea Show and Tell . Americanii-s de vinaaa.....tara ta ti ta ta taaaa. Vama Veche....stii tu. E adevarat insa ca rezultatele pot fi exceptionale.Poate la iarna ma apuca din nou .:)

kingofbeasts
veteran
veteran

Re: "Vopsire" mulineta

Mesaj de kingofbeasts » 29 Oct 2013, 09:48

ca sa nu mai deschid inca un topic intreb si eu tot aici: ce metoda e mai indicata la vopsirea unei mulinete ca raport calitate /pret ? a facut cineva operatiunea asta pana la urma?

Scrie răspuns