"Vopsire" mulineta

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

stefanflorin
veteran
veteran

Re: "Vopsire" mulineta

Mesaj de stefanflorin » 29 Oct 2013, 10:34

In urma cu ceva ani pe cand exista Daewoo in Craiova, un amic mi-a vopsit o mulineta Michelle Pezon care avea vopseaua muci (si o carcasa de plastic de nokia). A iesit ceva gen cameleon, cum au unele modele de Quantum, foarte misto. Din pacate nu mai am mulineta ca sa stiu cum a rezistat in timp stratul de vopsea. Metoda aplicata era aceeasi ca si la componentele auto. Imi spunea ceva de introdus in cuptor dupa vopsire...nefiind expert nu am inteles nimic :D
Urasc atarnatorii!

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 29 Oct 2013, 11:19

eu ma gandisem mai mult la o vopsire cu aerograful si apoi aplicarea unui strat protector (similar procedurii de la voblere) si asta tocmai pentru ca la unele procedee de vopsire se aplica si procedee termice (uscare in cuptor ) care nu stiu in ce masura ar afecta corpul mulinetei. Mai pe intelesul tuturor n-as vrea ca dupa vopsire sa nu mai incapa toate piesele in corpul mulinetei :headbash: si nici n-as vrea sa-mi apara jocuri in angrenaj daorita unor mici deformari a corpului survenita in timpul procesului de "coacere" :roll:
Treaba e ca pur si simplu urasc culoarea originala (care altfel e aproximativ in perfecta stare ) si care culoare m-a si facut sa scot respeciva mulineta la vanzare odata :headbash: Astfel, as vrea sa inlocuiesc respectiva culoare cu negru simplu (fara paternuri si fara briz-brizuri).

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 29 Oct 2013, 11:33

iti dau eu una neagra, tu imi dai ce ai colorat si toata lumea e "flower power" :D
Urasc atarnatorii!

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 29 Oct 2013, 11:46

stefanflorin scrie:iti dau eu una neagra, tu imi dai ce ai colorat si toata lumea e "flower power" :D
nu-i chiar asa simplu, trebuie indeplinite anumite standarde :twisted: in plus , in afara de noua Stela SW, n-am prea intalnit la Shimano ceea ce vreau in materie de vopsea :headbash: si din pacate aia e prea grea si nu se face in marimi mai mici de 4000 :cry:

Scrie răspuns