discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
anem
- veteran

din ce am vazut voblerele de pe la Rapture majoritatea au o problema ... sunt prea usoare, le lipseste putina greutate in burta si tocmai din acest motiv nu evolueaza intotdeauna OK, in curent se invart sau sar la suprafata, la viteza putin mai mare se duce naibii toata actiune si stabilitatea lor lasa de dorit ...
din ce am vazut pe aici, lumea care le-a luat a lipit pur si simplu pe exterior, exact in zona unde e ochetul din burta, o bucata de 1-3g de plumb (in functie de marimea voblerului) si acum chiar daca au "taiat" din amplitudinea miscarii voblerul sta suficient de bine in curent si merge OK ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
-
mircea_00
- veteran

This season, 2010, it's efficiency was confirmed once more, by catching another large asps. But this season we decided to go even further and to risk the use of larger model – Executor 12 cm. When trolled properly Executor 12 can dive to the depth of 5 to 6 metres. But initially we were full of doubts about its size. And it is not the length that shocks us anyhow, but Executor 12 is a really large lure. Executor 12 is fat and wide in its “neck” and it makes it really large, compared to other lures of similar size. As we all know, the experience is gained by trials of new stuff, so finally even the large Executor 12 found it's place on the snaps of our “asp” sets. And what we got? It was a jackpot!
On some occasions Executor 12 cm is a very efficient asp lure. It is hard to believe, but it is the truth, confirmed by catching large asps over 80cm and even ones over 90 cm! Obviously there are some other factors that can decide on it's efficiency and only their proper blend will make it perfect for asps.
-
Sebastian i Mateusz Kalkowscy
www.przewodnicywedkarscy.pl
-
anem
- veteran

aici gasesti ce ai scris mai sus plus niste poze ...
http://salmo.com.pl/index.php?option=co ... 75&lang=en
executorul merge OK la avat, chiar foarte ok si mie cel de 9cm mi-a adus recordul meu personal de 88 de cm atat ca are niste probleme in privinta lansatului ... cel de 5 (care de fapt are 6cm) se lanseaza relativ OK dar e prea mic pentru avat, cel de 7 e groaznic in lansare, cred ca e unul dintre voblerele care se lanseaza cel mai prost din trusa mea, cel de 9 e ceva mai OK dar greu ajungi la distante OK pentru avat iar cel de 12 nu l-am incercat inca si nu as pescui cu el la avat ... stiu cat e ala de 9 si ala de 12 ma gandesc ca se apropie de un Super Shad Rap ca si profil ...
problema cu avatii mari e si localizarea lor ... sunt de parere ca aia nu stau in aceleasi locuri unde stau cei de 1-2 kg si trebuie sa ii gasesti ... lucru care e mai dificil din punctul meu de vedere ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
-
adiwolf
- veteran

cel de 12 este la fel ca ala de 7 la lansare, pe trena merge mai bine.
tot ala de 9 ramane the best

-
catalin66
- veteran

Pe SDR ati prins sau numai pe SR ? Personal am luat avat numai pe SR si numai de 5 cm dar nici nu am insistat foarte mult pe 7 cm .
-
adiwolf
- veteran

cataline,
doar pe SR
pe SDR nu am avut tupeu fiindca cred ca aram fundul Oltului cu el
p.s. ce salau am avut in bat pe SR 9cm................moama doamne
din pacate.....s-a dus, poate data viitoare

-
ssfisher
- veteran

din ce vad esti din resita si probabil cauti avatul pe dunare probabil incepand de la bazias pana spre orsova. in locurile respective Thrill-ul nu e unul dintre cele mai bune voblere, eu am prins cu el in zona aia doar si doar avati mici pana in kilogram.
Specia vizata: Avat
Frecventa cea mai mare de capturi pe Crystal Vibe de 7cm si 11,5 gr. culori Ok, GT, CR si B.
Captura mea cea mai mare (aprox. 3 Kg.) pe un RNR de 5 cm culare S.
Rezultate pe Thrill-ul de 7 si Crystal Vibe-ul mare (25 gr.)= 0
In concluzie cred ca cel mai potrivit este Vibe-ul de 7 cm. pe culoarea CR. Naluca asta efectiv agata totul. In 2 saptamani, 2 capturi de aprox. 70-80 Kg. (chiar daca nu vorbim neaparat de avat) atat de bine agatate incat a trebuit sa apelam la ajutorul serviciului de urgenta pentru a scoate triplele.

-
tibi1991
- utilizator constant

si daca am localizat avatii mari de 5kg+ si nu vrea sa intre la nimic atunci cu ce dai ??? eu cred ca am sa incerc executorul de 12 , totusi daca nu o sa prinda avat va prinde stiuca cu siguranta !
-
adiwolf
- veteran

tibi1991 scrie:si daca am localizat avatii mari de 5kg+ si nu vrea sa intre la nimic atunci cu ce dai ??? ....................
cu sapca de pamant sau cu pietre in balta, la alegere
am vazut la unii meseriasi ca in astfel de momente dadeau si cu lanseta de pamant, dar tot fara rezultate notabile ulterioare

-
mircea_00
- veteran

pe kastmaster a prins cineva mare?
ssfisher
deci nu-ti ma trebuie vibe-ul ala de 9
merci