voblere

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 06 Iul 2004, 06:27

Vorba lui Eugen,nu prea merge sa pui un al doilea carlig la Shad,doar la stiuca,care nu e prea pretentioasa.Dar la salau,daca as pune un al doilea carlig,ar dispare jocul din coada al Shad-ului,ceea ce,zic eu,e tot efectul,in afara de jocul si traseul pe care i-l da pescarul din varga,si in deplasare si in cadere.Parerea mea.
Toate cele bune!

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 06 Iul 2004, 08:28

pai depinde ce shad ai si ce jig ai
de exemplu am jig-uri de 10 grame si pe 2/0 si pe 4/0
pe shad de 6 cm merge 2/0, dar pe shad de 8 cm 2/0 este mic
daca nu ai la tine 4/0 atunci trebuie musai sa completezi jig-ul de 2/0 cu un alt carlig.....

bogdans
senior
senior

Mesaj de bogdans » 09 Iul 2004, 12:42

Michael,

Daca nu ai increder in shad-uri, am vazut la cineva cum pune o ancora mica in plus. Introduce ochiul triplei pe jig, iar apoi unul din carligele triplei il infige in shad (dar tripla sa fie mica, sa nu afecteze miscarea cozii), doua ramanand afara.
Dar eu personal consider ca-s ok si fara...rateurile sunt destul de putine la salau si biban si tocmai asta-i smecheria, le pierzi mult mai greu si dai in locuri in care cu vobler nu prea ai curajul

Mandy
junior
junior

Mesaj de Mandy » 09 Iul 2004, 15:24

Shadurile sunt nalucile la care am avut cele mai putine rateuri. Bineinteles dupa intepatura. Ca or mai fi fost atacuri pe care nu le-am intepat eu ... asta e alta problema.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 10 Iul 2004, 06:07

Mersi,mi-ati redat increderea in silicoane,desi am multe in trusa,nu le-am folosit inca,dar acum le voi folosi.Vorba voastra-macar cu ele poti explora mai bine locurile cu agataturi unde,binenteles,sta rapitorul.
Toate cele bune!

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 11 Iul 2004, 12:12

cel putin la salau plasticele sunt de baza
vineri acum am avut o experienta interesanta, salaul ataca la suprafata, nu am reusit sa prind la vobler nimic ( am dat si eu si eugen ) dar am prins la shad recuperat rapid pe suprafata

la avat la fel, nu am avut nici un atac la vobler dar am prins unul la shad :D

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 12 Iul 2004, 06:08

Interesant,n-am mai auzit de salau la suprafata,e stilul avatului.Oricum,e spectaculos.
Toate cele bune!

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 12 Iul 2004, 09:09

chestia cu salaul la suprafata e o situatie exceptionala, iesisera toti la suprafata si vanau in grup. credeam ca sunt avati, a durat ceva pana ne-am prins.
weekendul asta clar au fost tampiti de soare pestii. dan a prins salau la suprafata cu shad recuperat in mare viteza si avat la rotativa nr. 0 pe fund. iar eu, cat am dat dupa avat, am prins doar vaduvite (un fel de rosioare). asta e, cateodata nu mai exista nici o regula.

bogdans
senior
senior

Mesaj de bogdans » 13 Iul 2004, 15:33

Eu am prins salau la shad recuperat rapid si iarna in Decembrie, drilul a fost minciuna fiindca era ca mort, nu stiu de unde a avut energia sa atace dar era prins normal, in interiorul gurii si am simtit frumos atacul

Scrie răspuns