voblere
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- Wavedancer
- veteran
Tac-tac-urile le simti dupa ce i-ai dat in gura si nestiid daca e peste sau nu,tii firul tensionat sa vezi daca sunt tac-tac-uri.Lanseta mea nu e de super firma(de peste ocean,etc).Este un Cormoran de 1,95 parca,2 bucati, ,High density glass component(fibra de sticla),foarte usoara,vreo 80 gr.Arunca intre 5-25 gr.Are actiune rapida.Mulineta este Okuma Avenger 20.Firul Trabucco Tournament 0.20.Eu,cu ce ti-am enumerat mai sus,am luat fara probleme avat,clean,salau si mai ales stiuca,fara nici un fel de probleme.De asemenea lansez fara probleme,cu precizie orice spinner,oscilanta sau vobler,de orice marime.Spun toate acestea pt. ca va aud ca aveti special pt. fiecare specie de peste:varga,mulineta,etc.
Toate cele bune!
Toate cele bune!
- Wavedancer
- veteran
Cormoran de peste ocean?! Hmmm. Din cite stiu eu Cormoran e o firma germana, subsidiar al Daiwa Europe. Si sculele lor sint "made in China", e adevarat lucrate mult mai ingrijit si cu materiale mult mai bune decit sculele "de Obor". De lungime nu pot sa ma "leg", dar eu nu-mi permit sa folosesc scule asa de scurte (6'6") din motive anatomice. Adica, eu consider ca trebuie sa existe un oarecare echilibru si intre lungimea lansetei si pescar. Eu avind 1,98 m folosesc lansete de minim 2,10 (7'). Pentru salau pescuiesc cu o Daiwa Shogun de 2,60 m, mulineta Daiwa Emblem Z, marimea 25, fir Mitchel Fusion fluo de 15 lbs (aproximativ 0,15) si leader din co-polimer Excalibur Silver Thread de 25 lbs.
In alta ordine de idei, la pescuitul de salau cu vobler, firul ar trebui sa fie tensionat in permanenta. Asa ca "tac"-urile trebuie simtite cind pestele "pupa" voblerul, nu cind deja l-a apucat si i-a dat drumul.
In alta ordine de idei, la pescuitul de salau cu vobler, firul ar trebui sa fie tensionat in permanenta. Asa ca "tac"-urile trebuie simtite cind pestele "pupa" voblerul, nu cind deja l-a apucat si i-a dat drumul.
Spuneam ca nu am scule de peste ocean,ca si voi,ci scule europene...Eu folosesc lanseta scurta deoarece in multe cazuri sunt nevoit sa ma strecor pe sub crengi si m-ar incurca la lanseu.Oricum,cu sculele mele modeste,am avut capturi suficiente,deci ma declar multumit de ele.Am si un DAM Spinning de 2.40,dar Cormoranul il simt intradevar ca si prelungirea bratului,deci e ok.Apropo,si eu am 1.92 m.
Toate cele bune!
Toate cele bune!
- Wavedancer
- veteran
nu inteleg exact de ce-ti pui problema asta. ar trebui sa dai la shad si sa vezi, pe plastice am avut intotdeauna mai putine rateuri decat la alte feluri de naluci (vorbesc in general, indiferent de specia urmarita). chiar cred ca la salau e mai bine sa ai un jig cu tija scurta. daca ai rateuri si simti nevoia sa fie coada mai aproape de varful carligului, poti sa mai tai din shad, sau mai poti adauga un carlig de crap cu ochet ori o ancora, direct in prelungirea carligului de jig. am vazut ca se practica si chestia asta, dar n-am facut asa ceva decat la stiuca, salaul de obicei daca i-ai dat tzeapa bine, nu mai scapa. voblerul e o naluca prea putin versatila pentru salau. evident, asa mi se pare mie, poate de fapt nu e asa. oricum, e bine sa incerci cu plastice, sunt mai ieftine si -zic eu-mai potrivite decat orice altceva la salau.Michael scrie:Am si eu o nedumerire.Sunt cam rezervat in a folosi shad-uri,deoarece nu mi se pare normal ca si carligul jig-ului sa iasa din shad pe la mijlocul spatelui.Daca salaul musca la coada?Cati salai am prins eu,am prins la voblere.Probabil ca shad-ul ar fi cel mai indicat,dar nu inteleg cum poti prinde salaul daca el musca shad-ul,cum ajunge pana la carlig?
Toate cele bune!
respect!
Ultima oară modificat 05 Iul 2004, 15:19 de către eugen, modificat 1 dată în total.
- Wavedancer
- veteran
"Secretul" nalucilor din silicon la salaul consta in "textura" mult mai apropiata de pestisorul prada. Asta face ca timpul in care salaul da drumul momelii sa creasca, dind sanse mai mari pentru o intepare optima. Daca momeala mai este si "parfumata" cu un atractant e "combinatia mortala" pt. D-l Salau. Un al doilea cirlig sau ancora spre coada, nu fac decit sa mareasca rata de agatari, si asa mare la pescuitul cu silicoane, care in 80% din cazuri se face pe substrat.
din experienta va spun ca un al doi-lea carlig pe shad nu mareste rata agataturilor, daca ai un jig potrivit
chiar acum sambata ma minunam din nou cu mihai.f despre modul in care ramane shad-ul " in cap " in momentul in care se aseaza pe fund....
aveam un jig despre care a mai vorbit mihai la topic-ul http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic. ... hlight=jig
chiar acum sambata ma minunam din nou cu mihai.f despre modul in care ramane shad-ul " in cap " in momentul in care se aseaza pe fund....
aveam un jig despre care a mai vorbit mihai la topic-ul http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic. ... hlight=jig