discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
draqdevil
- veteran

-
Mi se pare mie sau ochetul este prins direct de barbeta?Fara nici o legatura cu corpul voblerului?Daca este asa nu e bine pt pestii mari,in rest voblerele par misto,chiar ma gandeam sa imi iau si eu cateva,in special marimi mari:)Le'a folosit cineva sa ne zik si noua ce si cum?:)
-
Radu_
- veteran

am eu 3 modele mari, le-am luat pt. stiuca, vibratie puternica, dar nu am prins, sunt facute in australia pt. alte specii.
-
catalin66
- veteran

Nu e problema cu ochetul direct din barbeta .
Si la Rapala sunt modele asa : Tail Dancer , Shad Rap , Dive To ...
Si Salmo parca aveau Executor SDR .
Important este daca se prinde ceva la ele . Si ce anume .
-
catalin66
- veteran

georcaef scrie:am eu 3 modele mari, le-am luat pt. stiuca, vibratie puternica, dar nu am prins, sunt facute in australia pt. alte specii.
Majoritatea firmelor fac pentru alte specii . Parca aia de la Rapala s-au gandit ca se poate prinde avat la RNR?
-
draqdevil
- veteran

-
am avut ceva belele cu tail danceru sh shad rapu,sa raman doar cu barbeta;)Eu zic k ar merge bine la somn si salau.....se scufunda pana la 8 m,asta inseamna k ajungi cam pe unde poftesti cu voblerul...
-
catalin66
- veteran

Exact la salau ma gandeam si eu . Si daca vibreaza puternic chiar avat .
-
draqdevil
- veteran

-
eu daca gasesc in vreun magazin imi cumpar 2-3,nu am nimic de pierdut,trebe sa fie o situatie in care sa mearga si ele...
-
kzoli
- veteran

draqdevil scrie:eu daca gasesc in vreun magazin imi cumpar 2-3,nu am nimic de pierdut,trebe sa fie o situatie in care sa mearga si ele...
Buna .
Predatekuri sunt niste voblere foarte rezistente facute in Australia ptr pesti mari ,de altfel sunt singurele la care nu trebuie sa schimbi ancora cand dai la somn ... Eu am prins cu modelul jindvick somotei si de 1 kg ,si de 10 kg am mai prins si stiuca (marlita) ,si avat ... accidental cand dadeam la somn . Sunt unele model care ajung si la 8 m ... culoarea preferata e cicada ( verdepapagal cu galben ). In locuri cu curent mare si apa adanca arunci in apa si tii pe loc ... o joci din fir ,din varful lansetei ,coboara una doua la fund majoritatea lor e floating daca dai drumul la fir se ridica automat ...Unii au prins si salau ,defapt daca tragi in fata oricarui rapitor nu cred ca refuza . Datorita formei ciudate are o miscare mai aparte ,care trezeste curiozitatea rapitorului . Pe apa limpede pe mures am prins cu una neagra clean una dupa alta ( black beatle parca) ...cu fir textil de 0.24mm .
Nu este o momeala minune insa in anumite situatii poate face ravagii printre rapitori .
Trebuie avut grija ca au aparut deja si imitatii ,care arata cam la fel dar sunt de foarte proasta calitate .
-
edi_curiosul
- veteran

-
am si eu unul bate tot ce prinde dar inca nu am prins, intradevar e bine facut, dar inelul de prindere nu are legatura metalica cu corpul predatorului, nu stiu cum reactioneaza la fortele ciudate de morfaire a diversilor pesti