voblere pentru clean

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 04 Mar 2005, 09:20

salut,
Runner-ul are cumva un corp aproape cilindric si drept?
Ce culoare e YC? :oops:
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 04 Mar 2005, 09:31

Sorin scrie:salut,
Runner-ul are cumva un corp aproape cilindric si drept?
Ce culoare e YC? :oops:
YC are o culoare ciudata :lol:
Maroniu pe spate si galben cu alb pe burta... Corpul este destul de drept, dar nu este cilindric, este usor turtit in partea superioara si ceva mai aplatizat spre burta

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 04 Mar 2005, 09:36

:D ....gata, l-am ginit, stiu care e :D
Daca shad-ul pe care il ai e un model mai aplatizat lateral , e f bun .
Am prins clean la el si chiar stiuca .Da i-am schimbat ancorele ca erau slabutze .
pescuiasca si el va

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 04 Mar 2005, 09:39

Sorin scrie: Daca shad-ul pe care il ai e un model mai aplatizat lateral , e f bun .
Am prins clean la el si chiar stiuca .Da i-am schimbat ancorele ca erau slabutze .
shad... asta e... e mai aplatizat lateral decat celalalt cu o culoare inchisa pe spate si cu alb si rosu pe burta.
L-am luat pentru clean :)

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 04 Mar 2005, 09:42

e f bun, dar mi se pare mai potrivit pentru lac decat pentru rau. Are o bataie puternica in plan orizontal , dar parca nu se comporta prea bine in curent.
acu doar practica o sa ne confirme :D
pescuiasca si el va

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 04 Mar 2005, 09:45

Sorin scrie: acu doar practica o sa ne confirme :D
La prima iesire... posibil duminica (ce zici nick?) am sa-l incerc si iti spun cum se comporta (sper sa reusesc sa-l incerc si pe apa curgatoare, adica sa nu fie pod de gheata :))

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 04 Mar 2005, 13:37

YC = yellow chub
Yc-ul de la Down seamana pe undeva ca si colorit cu C3-ul de la Cozma.
Din pacate se confirma zvonul ca voblerele Down dispar de pe piata. Producatorul lor a oprit productia si pleaca intr-o tara cu peste mai mult!

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 04 Mar 2005, 13:41

macar in Cluj se mai gasesc?
pescuiasca si el va

pupu
veteran
veteran

Mesaj de pupu » 04 Mar 2005, 21:15

Acum trei ani voblerele Dawn au fost arma mea secreta la clean dar conteaza f. mulm si stilul, apropo spunea cineva ca ar fi mai bune in lacuri ,nu nu e adevarat in rauri sunt imbatabile ,doua modele sunt de top la clean RUNNER de 3 cm floating FT si SHAD de 3,5 floating GB sauFT amandoua sunt mortale in ape curgatoare insa recuperarea trebuie facuta cat mai lent cu opriri foarte lungi in care naluca trebuie lasata sa curga o data cu apa cam 30 , 40 cm apoi recuperam aproximativ un metru si iar o lasam 30 ,40 cm sa mearga o data cu apa si iar asa pana la mal , lanseta trebuie sa fie L sau UL pentru ca tot acest dans al nalucii trebuie facut din varful lansetei cu firul intins si fara smucituri. Chestia asta o puteti face si din fir tragand cu mana insa e mai dificil dar mai spectaculos ,ar trebuii sa vedeti caci e mai greu de explicat . Pacat ca Dawn nu se mai gasesc sunt net superioare unor firme cu pretentii si cele doua modele sunt dupa parerea mea cele mai bune voblere de clean facute in tara . Eu am cumparat tot ce am gasit prin Buc .

zvic
veteran
veteran

Mesaj de zvic » 09 Mar 2005, 14:27

La clean am avut rezultate f. bune cu x-zone model ? de ~3,5cm, alb, am pus mai demult o poza in album cu o "captura" cat voblerul de mare. Alte voblere cu care am avut rezultate: Rapala SSR 5cm, Salmo butcher, Salmo bullhead, Balzer colonel 4 cm RH.
Majoritatea se comporta f. bine in rauri, cu Rapala SSR si salmo butcher pescuiesc in general in curent.
Recuperarea: liniara, lenta, cu scurte accelerari bruste. Vara, f. multe atacuri in primele ture de manivela la lansarile sub crengile copacilor de pe mal si in rotocoalele de la mal la x-zone. Cred ca face un zgomot ca de insecta care cade in apa datorita bilelor interioare, ceea ce declanseaza imediat atacul. Am mai avut inainte cateva voblere Cosma cu bile interioare la care aveam cam aceeasi reactie dar, cu timpul, le-am mai pierdut.

Scrie răspuns