discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
Mugurstefan
- veteran

[/quote]
Apreciez pontul,dar eu nu prea pescuiesc la black bass(iti cam trebuie barca pt. el si nu am si nici nu intentionez sa-mi iau),dar in schimb ma ocup de white bass de pe mal,la care cred ca voblerele lui DADY vor fii criminale,deoarece la sea trout au "facut legea"!!!
Dar oricum pot incerca si altele,desi tot jig-ul e mai ecomomic si prinzi tot felul de pesti cu el daca alegi plasticul potrivit si stii sa-i dai viata....
Multumesc oricum,
Jean Scurtu[/quote]
Ma bucur .
Nea Jane ati primit noua seria de voblere de la Nea Dady?
Le-ati incercat?
Ca n-am reusit deloc sa-l corup pe nea Dady sa-mi dea si mie unul!
Este jigul mai economicos dar , cateodata cu voblerul daca i-ai gasit ai randament net superior. Si ceilalti se intreaba oare la ce dai de tu prinzi unul dupa altul....
Mie asa imi place sa cred.....
asteptam vesti...
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !
-
Mugurstefan
- veteran

Paul scrie:[I-am zis... corespondam destul de des... dar.. se pare ca a luat destul de bine la fixa

Oricum a zis ca tot incearca, da' nimic inca... Poate ca daca mai ajunge odata in Iasi il duc la o partida de bibi... acolo nu are cum sa nu prinda si sa vezi atunci ce va prinde gustul de pescuit la artificiale

Mai nu mai pomeni de BIBI !
Te rog nu pomeni de lucruri sfinte, ca pe la nboi sunt cam rari! Si-mi faci pofta.
Mi-e dor de o partida de Bibi rau de tot.
Am gasit o balta ascunsa...poate in primavar....
Oricum , la anul vreau sa-mi dedic cateva zile de pescuit Bibi pe Bega...
Am prins doar unul anulasta si i-am dat drumul,...iar locul era pe malul alalalt( Ti-am spus vreodata ca cel mai bun loc e ala la care nu ajungi?

)
Dar cu barca.....
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !
-
AndreiB
- utilizator constant

--------------------------------------------------------------------------
salmoman:
Voblerele Hasznosi se fabrica in continuare la Cluj,sunt de calitate si au aparut modele noi.Am sa incerc sa va fac rost de nr de tel al producatorului.
---------------------------------------------------------------------------
Asta e o veste buna. Mie mi-au placut (de fapt pestilor) si-mi pare rau ca nu se mai gasesc. Cel putin in Buc. eu am lichidat stocul de la Gipo acum cateva luni si n-au mai adus (am intrebat azi).
-
dr.pike
- Moderator

-
In Cluj inca se mai gasesc asa cum spunea si Salmoman, chiar am cumparat recent cateva modele noi - articulate! Cat despre dawn, cred ca sunt Paul Sass (sper sa nu gresesc), si sunt niste voblere exceptionale. Sfat pentru posesorii de asa ceva: "trageti cat puteti de ele, ca nu mai sunt nicaieri - am mai vazut vreo 3-4 buc la energofish la cluj dar cred ca sunt ultimele de pe piata!
-
Calone
- veteran

Care sunt fani de clean pot sa vina la resita sa si ia down . se mai gasesc . dar numai pt. clean , sau cel putin asa le vad eu !
-
paul
- Moderator

-
Calone scrie:Care sunt fani de clean pot sa vina la resita sa si ia down . se mai gasesc . dar numai pt. clean , sau cel putin asa le vad eu !
Vreau si eu, Calone... Modelul acela mic, tip shad
-
zvic
- veteran

Chiar daca topicul este mai vechi ...
Am mai pomenit in cateva posturi de niste voblere pe care le-am gasit la un magazin din Zalau si despre care nu stiam mare lucru.
Se pare ca producatorul este Hasznosi si ca acestea sunt modelele noi si ca mai sunt si alte modele - cel putin asa mi-a spus vanzatorul de la magazin, din pacate alte detalii nu stia pentru ca si ei le iau de la un distribuitor.
Voblerele sunt de cca 3 - 3,5 cm , au ancorele prinse direct in ochet fara inel despicat, pe flancuri sunt cateva santulete care formeaza o grila cam pe la mijlocul voblerului. Am gasit trei modele de culori: imitatie de pastrav cu flancurile galbui cu puncte rosii si verzi si spatele verzui; cu flancuri argintii si spate verzui ; cu flancuri argintii si spate portocaliu. Pretul este de 99 000 lei.
Cel care imita pastravul s-a dovedit foarte eficient la clean pe Somes in vara si toamna anului 2005, pe celelalte le-am luat doar de cateva saptamani si nu am apucat sa le incerc.
Daca informatiile de la vanzator sunt corecte inseamna ca Hasznosi is back, cu modele noi si foarte reusite (in opinia mea).
Numai bine !
-
paul
- Moderator

-
Dap... Hasznosi sunt destul de bune.... Grele, deci pot fi aruncate foarte departe, majoritatea floating si destul de bine echilibrate....
Problema care am observat-o la ele a fost cu barbeta, care este prea casanta.
-
Mugurstefan
- veteran

Mai, ei am cumparat 2 buc.. si le-am tras prin vana.. cam puturoase la inot.. si desi au aceias dimensiune dimensiunea ancorelor difera de unul la celalat vobler.
Ca sa nu mai spun ca ancorele sunt foarte mici... deci musai le schimb..
dar las le bag la inaintare prin toate ragaliile , daca le pierd barim n-am pierdut un Rapala sau vreun Yo-zuri...
Mugur Dixit !
-
zvic
- veteran

Da, dimensiunile ancorelor difera de la unul la altul dar eu nu am avut probleme. Am prins destui cleni si nu am avut decat un rateu, era intepat superficial in buza si cand l-am apropiat de mal ca sa-l apuc cu mana s-a zbatut si s-a dezgatat. Ala cu ancorele mai mici l-am pierdut si mi-am mai luat vreo 3 - astea au ancorele ceva mai mari dar tot prinse direct in ochet, fara inel despicat.