VOBLERE DETERIORATE

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 23 Noi 2004, 10:35

Michael, depinde de tipul voblerului... nu toate barbetele au curbura.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 23 Noi 2004, 18:58

Da PET-ul e ff bun pt barbete, doar k e foarte greu de prelucrat! :(
Daca iei portiunea prea subtire, care e mai elastica, nu sta prea mult pe post de barbeta!!
A durat ceva pana sa gasesc ceva lipici bun(de fapt stefan a gasit).
Epoxy-ul nu ma prea satisface! Nu e prea bun!
Toate barbetele pe care le-am lipit cu epoxi mi s-au dezlipit, in afara de una din ele!!
Lipiciul bun de care vb este bison plastic, care lipeste aproape orice fel de plastic, in afara de polietilena, dar nu cred k e cazul :)
La voblerele(tip original), cu barbeta bagataintegral in corpul voblerului(nu gen cozma unde e prinsa pe vobler) se poate remedia relativ usor!
Incingi un ac, cui subtire la foc si cu grija topesti plasticul ramas in locul unde era barbeta!! Dp aia mai poti baga un smirglu pe acolo sau o pila de unghii si te-ai scos!! Apoi faci alta barbeta si o lipesti in locul celeilalte!
Am patit de cateva faza cu barbeta si asa am reusit sa remediez problema!!

edwin
junior
junior

Barbeta

Mesaj de edwin » 23 Noi 2004, 21:37

Ia o bucata de plastic( carcasa de caseta, sau de CD) si urmeaza cele mai jos descrise:
Masoara grosimea maxima al voblerului, ia o bila de rulment cu diametrul aproximativ egala cu valoarea masurata, incalzeste bila la o flacara tinandu-l intr-un patent, dupa care preseaza-l pe plastic!
va rezulta o adancitura perfecta, dupa care vei decupa plasticul lasand o margine de circa 2 mm in jurul adanciturii. Vei incerca mai multe variante pana nimeresti cea buna, dar spun din propria experienta ca se poate, personal fac "clone" la voblere consacrate, pentru a le folosi in zone unde la o partida pot lasa si 10 -15 voblere.

Scrie răspuns