Sa incep eu ... am 3 voblere „de suflet” asta este povestea primului vobler
Era iulie 2007, dolarul batea spre 2 RON si subsemnatul muncea de 6 luni la propria firma(dupa ce scapase din mediul corporatist care-i mancase ficatii vreme de 3-4 ani). Tocmai ce finalizasem primul contract mai serios si banii imi ardeau o gaura in buzunar(sau in sfarsit ... in cont). Dupa ce mi-am platit chiria biroului pe 6 luni in avans si o vacanta de o sapt in Turcia, mi-au ramas cam 15 milioane vechi ... pe care, bineinteles, vroiam, sa le cheltui pe scule de pescuit.

M-am oprit prima data la Gipo de langa gara - acolo mi-am luat un Stradic 2500 FB(care era 4.8mil pe vremea aia) si un Siluro din Ag masiv, care costa numai 400 mii, fiind la oferta(fiind mai prost, am pescuit cu el la avat, am prins cu el fix 3 avatei, apoi l-am parcat) ... Am trecut pe la Aquamania, de unde mi-am luat 200m de textil Tuff Line care era 5.000 metrul in 2007 si niste jiguri Gamakatsu ... daca as fi avut mai multa minte, mi-as luat un Megabass XOR Independence care erau pe la 10-11 milioane

Ultima „statie” fu la magazinul Drill ... pe vremea aia, Abrevisul de-abia aparuse si era numai online ... ceva Megabasse avea si Andronic la Aquamania, dar ... erau culorile cam ciudatele si modelele aratau dubios
Si imi scoate „Mos Craciun” pe tejghea vreo 15 modele de Jackall ... brusc incepura sa-mi curga balele ... tin minte ca ieri ce mi-am luat ...
un TN 70 care avea o culoare de tot rahatul, dar era 380.000 pe vremea aia ... primul drill cu un chinez sarit de 10kg l-am avut datorita acestui vobler
un Giron Fire Tiger care bate superb si arata de mori, dar ... am facut un concurs cu taica-miu prin toamna 2007 ... eu cu Gironul care era sarit de 500.000 la vremea respectiva si taica-miu cu un Slider RT de 7cm ... taica-miu fiind la a 3-a partida pe Slider, la stiuca

un Magallon care nu a prins nimic pana acum ... dar are niste dinti de stiuca pe el
si doua Jackall Squadminnow 95 ... citisem un review al acestui vobler pe TackleTour si cum eram mai prost pe vremea aia, am crezut ca prinde singur peste. Culorile Red Spawn si Aurora Black
Voblerul de suflet este un Squadminnow, mai exact acesta

Am pescuit cu el la avat ... nimic ...
Prin toamna incepe stiuca - rupea pe Slider, Dr Pike si Profiblinker(oscilanta mica) ... pe Squadminnow nimic ... jerkuia indr-adevar f frumos in apa, iar cu o struna din „Wolfram” de la Berti „ingheta” dupa fiecare „jerkuiala” ... pana in noiembrie ... cand, brusc, nu mai misca nimic ... dar nimic, la nimic
Pe la sfarsitul lu noiembrie merg fac cu taica-miu o partida de 3 zile pe o balta acum defuncta(Revarsarea, balta din dreapta cu te uiti la Dunare) ... in prima zi prinde el una de 1.5kg pe o rotativa, eu nimic ... a doua zi dimineata la fel ... dupa ce ma chinui vreo ora cu un Salmo Pike de 16cm, bag Squadminnowul ... la un moment dat fac o pauza sa-mi suflu nasul stiind ca boblerul e suspending ... dupa ce-mi suflu nasul, intep si scot una de 2kg ... intr-o ora mai scot una de vreo 2kg, tot pe boblerul asta ... la sf zilei eu aveam 5 stiuci prinse pe culoarea de mai sus, taica-miu avea 2 prinse pe Aurora Black ... a treia zi eu 2, taica-miu 3
Datorita acestui vobler am invatat sa pescuiesc la stiuca iarna - pauze mari intre jerkuri(sarite de 3 secunde) si intepat cu o intarziere destul de mare - atacul fiind vizual, o lasam sa plece cu firul intr-o parte cam 1.5m
Am mai avut inca 2 partide bune la stiuca cu voblerul asta ...
Ultima a fost o partida pe la sfarsitul lu decembrie, asta e ultima stiuca prinsa pe Jackall Squadminnow si pe Revarsarea Dreapta(in 2009 au secat balta si au plantat porumb) ... scuzati poza, ma si strambam si eram si ciufulit in gluma de taica-miu ...

In 2008 am descoperit am cam invatat sa pescuiesc corect pe rau la salau/somn/avat ... nu prea m-a mai interesat pescuitul de balta, voblerul a stat uitat prin trusa ...
In 2009 am pescuit aproape numai pe rau - am fost pe la mijlocul lu octombrie in delta - stiuca putina, braconaj salbatic ... atunci am parasit dezamagit delta, cred ca pt totdeuna(ultimele partide „bune” in delta le-am facut dupa inundatiile din 2006, in toamna, pe Sontea) ...
In 2010 primavara a mers treaba binisor(salau+somn), vara jale - iar inundatii pe cote istorice ... fu „cu lamaie” pana in 2011
In decembrie 2010 ma roaga Ovidiu sa-i fac un pachet cu niste TN-uri si voblere de firma ... ii fac pachetul asta

I le dau lui pe toate fara Zalturi si Sebile pe 200RON ...
Trec anii, se face 2013

Acorele is cam busite, merita schimbate, inelul oval despicat din bot ar trebui pus la loc - apropo, stie cineva ce inele despicate ovale sunt pe Jackalluri? Sarma nu se invarte la 720 grade si sunt negre ... par Owner, dar eu nu le gasesc in nici un catalog Owner

urmatorul vobler de suflet ar fi asta ...

povestea ... alta data