Eu nu vorbesc strict de un anumit vobler ci fac referire la un model de vobler ... pentru ca pana acum au trecut zeci de ele prin trusa.
Era in urma cu cativa ani, nu mai retin exact cati dar era exact anul in care se lansa Thrill-ul

… dupa indelungi cautari si o gramada de nervi mancati pun in sfarsit mana pe voblerul prea-cautat dand o comanda cu un prieten pe un magazine on-line. In mai putin de 2 zile ma intalneam cu curierul si puneam mana pe speranta numita Thrill – luasem doua, unul RBL si altul OB. Pe atunci erau doar de 7cm si vazand-ul pe net eram convins ca se vor arunca avatii ca nebunii pe el.
Are loc si prima lui iesire la apa ... pe Dunare, exact la intrarea in Cazane. Prietenii cu care eram prindeau strap dupa strap pescuind paralel cu malul iar eu greblam apa de nebun cu Thrill-ul in cautarea singurului peste care conta pentru mine – avatul. Am pescuit 2 zile prin aceleasi locuri, doua zile negre pentru mine in care am reusit sa prind cu greu doar vreo 2 avatei putin sariti de vreo 30 de cm in timp ce amicii cu care eram s-au saturat de cati strapi au prins.
Sperantele in Thrill nu s-au stins ... am continuat sa pescuiesc cu el de cate ori ajungeam pe Dunare si dupa mai multe gherle, dupa multi nervi mancati si zile scurse pe malul Dunari am inceput sa prind cu el in mod constant si mi-a adus multe zeci de avati de toate dimensiunile. Nici bine nu i-am prins miscarea si innoit stocurile ca am plecat prin alte tari. Avatul era prezent si in apele pe care doream sa le frecventez asa ca eram din nou prezent pe malul apei cu Thrill-ul in capatul firului (alaturi de alte voblere). Dupa o perioada de acomodare, de invatat a apei si obiceiurilor pe care le aveau avatii de acolo din nou a inceput sa prinda constant si totul revenise la normal. Au trecut vreo 3 sezoane calde in care il foloseam pe Po cu rezultate care pe mine ma satisfaceau dar niciodata nu am pescuit cu el atunci cand era frig. “Cartile” spuneau ca avatul, asemeni altor pesti, iarna e lent, sta pe fund si se misca putin asa ca sub nici o forma nu se pune sa se “alerge” dupa vreun Thrill nebun. La inceputul iernii asteia am zis ca poate nu ar fi o idee tocmai rea sa il incerc totusi de cateva ori in apa ... rezultatele au fost neasteptate, a prins avat la greu (chiar mai bine decat vara

) recuperat aproape in aceeasi viteza ca si in perioada calda, aceleasi metode, aceleasi miscari dar doar putin de tot date cu incetinitorul.
Deci asta e unul dintre voblerele mele de suflet ... a prins pana acum sute si sute de avati, am ratat cateva zeci, am avut parte de fire rupte cu el sau triple indreptate si il consider in orice anotimp naluca numarul 1 la avat.
ps: si a prins si mustati