voblere cu probleme

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

citizenics
utilizator constant
utilizator constant

voblere cu probleme

Mesaj de citizenics » 09 Sep 2013, 17:13

Salutare!
Am doua voblere de clean noi noute unul sinking, unul floating, nu prea scumpe, care nu functioneaza bine din fabricatie (cred ca nu sunt echilibrate corect), bat in lateral si pana la urma sar afara din apa. Altfel daca ar functiona corect ar fi prinzatoare, zic eu. Am vreo sansa sa le fac sa mearga ok?

old_radu
veteran
veteran

Re: voblere cu probleme

Mesaj de old_radu » 09 Sep 2013, 18:06

citizenics scrie:... Am vreo sansa sa le fac sa mearga ok?
...da , s-ar putea , dar nu merita efortul.
...poate asa ai invatat ca banii care i-ai dat pe cele doua voblere "naspa" , meritau investiti intr-un singur vobler OK , chiar daca mai adaugai ceva .
:oops:

citizenics
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de citizenics » 09 Sep 2013, 18:19

Ei...
Alaska si Blagier nu sunt naspa, ca am prins destul cu colegele care functioneaza corect . Chiar si cu Alaska asta de mai sare afara din apa am luat un clean frumusel pe cadere. Drept ca nici nu costa cat Daiwa. Deci, mai dau o comanda de Blagier?! :?:

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 09 Sep 2013, 18:45

citizenics scrie:Ei...
Alaska si Blagier nu sunt naspa...
...asta suna altfel
...sar afara in curent puternic sau daca le recuperezi foarte repede ?
...de regula , Dorado fac voblere OK .

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 09 Sep 2013, 18:51

si eu am avut probleme cu blagier...din vreo 30 de dorado doar 1-2 au avut probleme de genul descris de tine. Le-am reparat pe toate cu putina atentie, tragand de ochet intr-o parte sau alta.
Eu zic ca le poti "regla" in maxim 10 minute..

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 09 Sep 2013, 19:21

attilaf scrie:...Le-am reparat pe toate cu putina atentie, tragand de ochet intr-o parte sau alta....
...asta merge daca voblerele au o traiectorie stanga sau dreapta la recuperare liniara , dar nu cred ca rezolva saritul afara din apa.
...tind sa cred ca voblere sar afara doar in curent puternic sau daca sunt recuperate foarte repede .
:roll:

citizenics
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de citizenics » 09 Sep 2013, 19:32

Blagier care functioneaza normal sta bine in apa chiar si in curent mediu/puternic. Asta cu probleme se lasa intr-o parte si cred ca face dreapta daca nu ma insel. Alaska parca merge cat de cat ok si dintr-o data imi sare afara pe urma daca smucesc usor tinde sa intre din nou sub apa, cred ca se dezechilibreaza foarte repede , spre deosebire celelate 3 care le mai am si nu-mi fac asa ceva.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 09 Sep 2013, 20:52

O posibila cauza,ar fi pozitionarea incorecta a barbetei.Adica daca privesti woblerul din fata,planul barbetei sa nu fie perfect orizontal ,ci oblic intr-o parte sau alta.S-ar putea remedia prin incalzirea barbetei si aducerea acesteia in pozitia corecta..

O alta cauza ar putea fi lestarea excentrica.In cazul asta,nu prea ai ce face,decit sa incerci sa-l echilibrezi pe partea cealalta.Evident corpul trebuie gaurit,se modifica actiunea..nu merita..

Daca cele doua situatii sint de mica amploare se poate regla din inclinarea stinga-dreapta a ochetului..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 10 Sep 2013, 16:19

semlecangheorghe scrie:
Daca cele doua situatii sint de mica amploare se poate regla din inclinarea stinga-dreapta a ochetului..
Scuze , dar nu inteleg !
...eu stiu in felul urmator : daca indoi ochetul tragator in plan vertical (adica il aduci mai aproape sau il indepartezi de barbeta) evolutia voblerului va fi mai mult sau mai putin ampla in "X" , iar daca indoi ochetul stanga sau dreapta , voblerul va avea o traiectorie deviata (stanga sau dreapta) fata de directia de recuperare liniara ...gresec :?:
...nu inteleg cum poate fi indoit ochetul prin "inclinarea stinga-dreapta ..."
...te referi la torsionare (rasucire) ?
...te rog explica !
Multumesc frumos !

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 11 Sep 2013, 20:12

:?: :?: :?:

Scrie răspuns